Legally-Food: Bananenbrood varianten

15.05.2017

bananenbrood variaties
Bananenbrood, you hate it or you love it. Feit is dat je eindeloos kunt variëren met het concept bananenbrood. Of je nu een basic variant wilt bakken, kiest voor een brood met chocolade, kokos, glutenvrij of juist gaat voor een variant speciaal gericht op sporters, de mogelijkheden zijn eindeloos. Vandaag laat ik je mijn 8 favoriete bananenbrood variaties zien.

Zelf heb ik enorm veel liefde voor bananenbroden al is mijn buik het daar niet altijd mee eens. Om de ruzie met mijn buik tot een minimum te beperken eet ik maximaal 2 keer per week een plakje bananenbrood. De afgelopen jaren heb ik dan ook al heel wat bananenbroden gebakken en probeer ik iedere keer dat ik er een bak een nieuwe variant van te maken.

Het verantwoorde tussendoortje

Het voordeel van het eten van bananenbrood in plaats van cake is dat je nog steeds de cake sensatie en smaak hebt maar dat je niet de slechte eigenschappen van een normale cake hebt zoals boter en suiker. Omdat een bananenbrood dus ‘best’ verantwoord is, kun je het niet alleen lekker bij de koffie of thee eten maar is het ook een zeer geschikt tussendoortje voor als je naar je werk gaat of op school zit.

Bananenbrood kun je makkelijk bewaren

Hoe lekker een bananenbrood ook is, je hoeft het echt niet iedere dag te eten. Helaas kun je de cake echter niet veel langer dan 5 dagen bewaren. Een slimme oplossing is het invriezen in plakjes. Als je de cake in plakjes snijdt en deze inpakt in aluminiumfolie en per stuk in de vriezer legt kun je altijd heel gemakkelijk een plakje pakken. Als je hem de avond van te voren er uit haalt heb je de volgende dag om 10:30 een lekkere snack achter je bureau.

Basis recept bananenbrood

Het basis recept voor bananenbrood

Het begint natuurlijk altijd allemaal bij de basis. Het eerste bananenbrood recept op mijn blog was dan ook niet voor niets een basis recept om bananenbrood te bakken. Als je met dit recept kun je het op allerlei verschillende manieren uitbouwen en aanpassen naar je eigen wensen en smaak. het basis recept voor bananenbrood vind je hier.

Kokos bananenbrood

Kokos bananenbrood

Een van mijn favoriete recept variaties als het gaat om bananenbrood is de variant met kokos. Waar ik vroeger geen fan was van de smaak van de smaak van kokos ben ik nu helemaal om.  Deze cake ziet er niet alleen heel lekker uit, dat is hij ook. Het is een lekkere kleffe cake waarin je echt de banaan en kokos ruikt en proeft. De ingrediënten van de cake zorgen er ook nog eens voor dat het een verantwoorde cake is die je ook goed als tussendoortje mee kunt nemen, hoe lekker is dat!
Het recept voor de kokos bananenbrood variant vind je hier.

Proteïne bananenbrood

Tegenwoordig staat er op vele verpakkingen een leuze omtrent de aanwezigheid van proteïne. Sinds mensen hebben gehoord dat het goed is voor je spieren is het een hype. Dit recept bevat extra veel proteïne en ik haak hiermee dus ook aan op de hedendaagse trend. Om dagelijks niet alleen aan voldoende voeding te komen maar ook aan voldoende eiwitten is dit een ideale combinatie, want deze versie van bananenbrood bevat namelijk extra veel eiwitten en is ook nog eens onwijs lekker. Kijk dus snel naar het recept voor bananenbrood!

Het recept voor de proteïne bananenbrood variant vind je hier.

Bananenbrood met wortel

Loopt het water je al in de mond bij het horen van het woord carrotcake? Deze zeer calorierijke snack is heerlijk maar vaak een stuk minder verantwoord. Dit recept is echter een combinatie tussen enerzijds het recept voor een carrotcake en anderzijds het recept voor een bananenbrood. Het heeft de heerlijke smaak van de carrotcake maar is net zo verantwoord als een plakje bananenbrood. Het recept voor bananenbrood met wortel vind je hier.

Bananenbrood op basis van amandelmeel

Ben je op zoek naar een recept voor bananenbrood en wil je deze graag glutenvrij en met weinig koolhydraten maken? Kies dan eens voor de variant met amandelmeel. Dit recept voor bananenbrood met amandelmeel is glutenvrij bevat weinig koolhydraten en je kunt er eindeloos me variëren. Natuurlijk kun je het geheel afmaken met een dun laagje pindakaas, notenpasta of chocoladepasta. Het recept voor bananenbrood op basis van amandelmeel vind je hier.

Bananenbrood voor hardlopers

Deze cake is extreem geschikt voor sporters en dan met name hardlopers. Door het gebruik van kwark en muesli zorgt het voor voldoende eiwitten en koolhydraten. Twee bouwstenen die een hardloper niet genoeg kan hebben. Maar niet alleen is dit een goede en verantwoorde keuze, hij is ook nog eens erg lekker. Het recept voor bananenbrood vind je hier.

IMG_6546-002.jpg

Bananenbrood muffins

Eigenlijk maakt de vorm waar je het beslag in giet niet zoveel uit. Van cake vorm tot taart, tulband en muffins, ik heb het beslag voor bananenbrood inmiddels overal wel ingegoten. Dit recept is net even anders dan alle anderen en de muffins zijn ideaal natuurlijk om mee te nemen of om uit te delen. Het recept voor bananenbrood muffins vind je hier.

Bananenbrood met dadels

Als ik thuis kom uit mijn werk en honger heb terwijl ik aan het koken ben pik ik altijd een paar dadels om de honger te stillen. Heerlijk vind ik ze, zeker de echte medjoul dadels die zo lekker kleverig zijn. Dadels zijn ideaal om je recepten mee te zoeten en deze cake is dan ook op een verantwoorde wijze gezoet. Het recept voor bananenbrood met dadels vind je hier.

Wat is jouw favoriete bananenbrood variatie? 

Tags: ,
Categorie: Legally-Food, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.