Legally-Food: Healthy hotspots Zandvoort

26.05.2017

Healthy Hotspots Zandvoort
De afgelopen dagen was het al heerlijk weer, maar dit weekend wordt het in een woord geweldig. Met al dat lekkere weer liggen de stranden weer vol, zo ook in Zandvoort. Ben je op zoek naar een leuke strandtent waar je ook nog eens healthy kunt eten dan ben je hier aan het goede adres. Vandaag heb ik de Healthy Hotspots in Zandvoort voor je op een rijtje gezet.

Na de Healthy Hotspots van Bloemendaal konden de Healthy Hotspots van Zandvoort natuurlijk niet lang achterblijven. Ook deze kustplaats heeft een tal van leuke strandtenten waar je niet alleen heerlijk kan zitten maar ook nog eens verantwoord kan genieten.


Ubuntu

Met stip op 1 van de leukste strandtenten staat voor mij Ubuntu. Zodra je voet zet in deze strandtent word je al relaxed. De sfeer die er hangt, de aankleding en de mensen, het voelt allemaal heel erg relaxed. Dit is echt een tent waar je gezellig met je vrienden, vriendinnen of vriend een hapje gaat eten. Met je voeten in het zand kun je genieten van de zonsondergang en zie je de zon in de zee zit zakken terwijl je plaats neemt op de iconische schommel. Het eten is lekker en zonder al te veel poespas. Tip: bestel het 2-gangenmenu dat wordt aangeboden van €19,95!
Boulevard Pualus Loot 1 – website

Tent 6

Ben je op zoek naar een tentje waar je tussen de middag niet standaard hoeft te kiezen voor een broodje kroket of een uitsmijter? Ben je juist op zoek naar een tentje waar je gezond kan genieten van echt eten? Dan is tent 6 the place to be.
Bij tent 6 kun je, je eigen salade samenstellen, hebben ze yoghurt, fruit en producten van de Groene zusjes die louter biologische streekproducten gebruiken en die vrij zijn van geraffineerde suikers, tarwe en koemelk.
Boulevard Paulus Loot, strandafgang 6 – website

Rapa Nui

Tot een maand of 2 geleden was ik er heilig van overtuigd dat Rapa Nui in Bloemendaal lag, maar niets bleek minder waar te zijn. Je kunt je dus voorstellen dat het niet veel scheelt en waar de meeste andere bovengenoemde strandtenten richting het centrum van Zandvoort gesitueerd zijn, ligt Rapa Nui juist tegen Bloemendaal aan. Deze strandtent straalt een en al surf en Ibiza uit als je het mij vraagt. Er hangt een gezellige sfeer en ze zijn er niet vies van een feestje. De kaart is daarbij ook nog eens zere uitgebreid en voorzien van veel verrassende gerechten, ze hebben zelf een speciale kinderkaart. Indien je een voedsel allergie hebt vraag dan even naar de allergenen kaart. De keuken houdt goed rekening met je wensen en glutenvrij brood is in principe altijd voorradig.
Boulevard Barnaart 27 – website

Tijn Akersloot

Misschien wel de mooiste strandtent van Zandvoort is Tijn Akersloot. Met een prachtig gebouw, een toffe inrichting en groot terras kun je hier genieten van een dagje strand. Naast de standaard gerechten en surf food kun je hier ook terecht voor een van de beste Acai bowls die ik ooit heb gegeten alsmede yoghurt, fruit, heerlijke en goedgevulde salade’s en soepen.
Boulevard Paulus Loot 1B – website

Ajuma

Oké, de ligging van Ajuma is niet helemaal ideaal. Alvorens je bij de strandtent bent moet je minstens 700 meter over het naakt strand lopen, maar als je er eenmaak bent dan heb je ook wat. Deze mooie lichte strandtent serveert namelijk heerlijke gerechten uit de Aziatische keuken. De gerechten zijn heerlijk en ook nog eens erg betaalbaar. Waar je bij de meeste strandtenten leeg loopt voor een avond eten en drinken valt dat hier reuze mee. Bijkomend voordeel voor mij is dat de glutenvrije gerechten duidelijk staan aangegeven op de kaart.
Zuidstrand 2 – website

Ben jij dit weekend te vinden op het strand? 

Tags: , , , , , ,
Categorie: Legally-Food, Legally-Hotspots
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.