Legally-Food: Zelf hangop maken

04.05.2017

hangop maken
Hangop, wist je dat je dit heel gemakkelijk zelf kunt maken? Onlangs nam ik de proef op de som en ging ik aan de slag. Na een nacht had ik mijn eigen hangop gemaakt en kon ik genieten van een heerlijk ontbijt. Omdat het veel makkelijker is dan ik dacht laat ik graag zien hoe je zelf hangop maakt.

Wat is hangop?

Hangop heeft een drukke en volle structuur die je kunt vergelijken met skyr. Hangop werd vroeger vaak door mensen thuis gemaakt en staat tegenwoordig op veel menu kaarten als ontbijt of dessert. Natuurlijk kun je hangop kant en klaar kopen in de supermarkt maar nu ik weet dat het maken er van heel gemakkelijk is, maar ik het veel liever zelf. Mocht je de hangop tijdens het ontbijt willen verorberen dan kan ik je adviseren om het voor je gaat slapen vast te laten uitlekken.

Hangop combineren

Net als yoghurt of kwark kun je met hangop eindeloos variëren en combineren. Je kunt met iedere soort yoghurt hangop maken, dus ook met een soort yoghurt met een smaakje. Zelf vind ik het erg lekker om hangop te combineren van rabarber compote of homemade granola.

Benodigdheden

 • 500 ml yoghurt naar keuze
 • 1 natte theedoek
 • Zeef
 • Pan of  schaal

Bereidingswijze

 1. Maak een theedoek vochtig en wring deze uit. Er mag best nog wat water in zitten, maar hij moet niet te nat zijn.
 2. Hang een zeef in een schaal en leg de theedoek hier in, eventueel kun je de theedoek doormiddel van knijpers aan de schaal bevestigen.
 3. Giet de yoghurt in de theedoek.
 4. Laat de yoghurt in de koelkast uitlekken.
 5. De yoghurt moet minimaal 5/6 uur uitlekken.
 6. Nadat de yoghurt is uitgelekt kun je genieten van de hangop.

Tags: , , , , ,
Categorie: Legally-Food, Nagerechten, Ontbijt, Recepten
Vorige post Volgende post

1 reactie

 • Reageer El 06.05.2017

  Dat is inderdaad makkelijk zelf te maken zeg! Ik ga het zeker een keer proberen.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.