Legally-Me: Mijn Favorieten van April

02.05.2017


De maand april is voorbij gevlogen zonder dat ik er veel erg in heb gehad. Vooral aan het einde van de maand volgde de ene na het andere hoogtepunt elkaar op. Zo had ik heel veel afspraken met vriendinnen, vierden we met een grote groep Koningsdag en waren we samen een paar dagen in het Belgische Gent. 

Mijn nieuwste aanwinsten

Schoenen, schoenen en nog eens schoenen
Was de maand maart nog de maand van de jurkjes, de maand april is de maand van de schoenen geweest. In april kon ik maar liefst 3 paar nieuwe schoenen toevoegen aan mijn reeds bestaande en toch al zeer grote collectie. Toch heb ik zelf niet geshopt…. Tsja, ik schaam me er altijd een beetje voor, maar dat zijn dan toch echt de voordelen van en aan het bloggen dat je soms de mazzel hebt om dingen te ‘krijgen’. En wat voor een dingen ook nog wel, het zijn namelijk oprecht schoenen waar ik super blij mee ben en die echt ‘Stacey’ zijn.


Adidas Stan Smith
Puma ClassicManfield licht roze pumps

Maar bij drie paar schoenen bleef het niet, er moest natuurlijk nog een jurkje worden gekocht…. Tsja. Mijn vriend hoor ik dan vaak al denken: ‘Maar je hebt toch al heel veel leuke jurkjes schat?’ Waarop ik natuurlijk het standaard vrouwen antwoord geef: ‘Ja, maar deze nog niet!’. Dit keer besloot ik weloverwogen een jurkje te kopen. Eerst even passen, kijken in de stad en daarna een paar dagen wachten.

Dat leidde tot bovenstaande serie foto’s op Instagram. Die avond liet ik de foto aan M. zien die hem ook erg mooi vond en ook tijdens een shop sessie met Marisa kreeg ik van haar een enthousiaste reactie. In Gent besloot ik hem nog maar weer eens aan te passen. Niet alleen ik was erg enthousiast, maar ook M. vond hem erg mooi en dus kocht ik hem toch maar.

Verder heb ik me qua shoppen heel erg ingehouden in Gent. Hoewel ik me had voorgenomen best wat te mogen kopen beperkte ik de aankopen tot dit ene jurkje. Misschien ook maar beter als je de status van mijn kast kent.

TOP-driedaagse

Voor mijn werk moest ik, samen met nog 15 andere collega’s drie dragen op cursus in Katwijk. Nu is Katwijk slechts 30 minuten rijden, maar een collega van mij kwam met het geniale idee om er toch te overnachten. Een paar dagen later was er een duinhuisje geboekt en spraken we af met 6 collega’s 2 nachten te verblijven in Katwijk op loopafstand van de cursus. Op avond een vermaakte we ons met een gourmette en op avond 2 stond ik een paar uur in de keuken om in het enige koekenpannetje dat we konden vinden stapels pannenkoeken te bakken. Het was nog zoveel leuker en gezelliger dan ik had verwacht!

Fotografie

Fotografie is al jaren een passie van me, maar om heel eerlijk te zijn heb ik het de laatste jaren eigenlijk niet meer uit passie gedaan maar vooral voor mijn blog. Onlangs heb ik besloten me toch weer wat vaker te richten op fotografie, gewoon omdat ik het zo ontzettend leuk vind. Om deze reden en om vriendinnetje Marisa te helpen maakte ik onlangs weer eens een serie foto’s. Daarnaast heb ik me inmiddels ingeschreven voor een fotografie cursus in Haarlem. Niet alleen onwijs leuk om doormiddel van een cursus weer meer te leren van het fotograferen maar ook om wellicht leuke nieuwe mensen te leren kennen in Haarlem.

De vrijheid van het hardlopen

De afgelopen maand ben ik weer wat vaker buiten gaan hardlopen. Het lopen buiten zorgt bij mij voor wat ongemakken zullen we maar zeggen, maar stiekem is er natuurlijk niets fijners als door de natuur rennen. Hoewel het zeker niet altijd zonder ongemakken is verlopen heb ik de vrijheid die ik zo koester aan het hardlopen wel weer een aantal keren mogen ervaren. Of het nu langs het strand in Bloemendaal is, bij zonsondergang in Katwijk of door het centrum van Haarlem, het voelt goed om soms weer even naar buiten te kunnen om te lopen. Daar komt bij dat hardlopen verbindt. Via Instagram leerde ik Hilda kennen, een fanatieke hardloopster uit Haarlem. Na wat gekletst te hebben zijn we een keer samen gaan lopen. Ze liet mij een van haar favoriete routes zien en ondertussen hebben we heerlijk gekletst. Zo mooi hoe je mensen kunt leren kennen via hardlopen.

Friends en fun

Een overeenkomst met de maand maart is dat ik ook in april de high tea bij de yoghurt barn heb gedaan, zij het in ander gezelschap. Samen met vriendinnetje Femke heb ik heerlijk kunnen genieten van de lekkere hapjes en oneindig veel thee terwijl we weer de draad op pakte en elkaar weer helemaal bij kletste over onze levens. Maar niet alleen sprak ik af met vriendinnetje Femke, ik ging ook lunchen met Zowy en deed een dagje Haarlem met Marisa. Hoewel ik het soms nog wel eens jammer vindt dat al mijn vriendinnen relatief ver weg wonen waar ik voorheen op de fietst stapte en een koffietje met ze deed, is de gezelligheid er zeker niet minder om. Daar komt bij dat mijn vriend een hele leuke vriendengroep heeft, hier vandaan komt en de meiden onderling het ook heel goed klikt.

Gent

Samen met mijn lieve M. boekte ik in maart een weekendje Gent. Een goede vriend van ons heeft hier lange tijd gewoond en we gingen dus met een stapel tips op pad. Niet alleen was het gewoon heel fijn om weer even samen er uit te gaan en te genieten, het was ook fijn om eindelijk weer eens in het zonnetje te lopen.
We beseffen ons heel goed dat we momenteel onze handjes dicht mogen knijpen omdat we zo vaak in het buitenland zijn en samen weg zijn en genieten er dan ook enorm van!

Een artikel met alle hotspots die we in Gent hebben gevonden volgt uiteraard heel snel!

Geen weekly diary

Op Instagram en per mail krijg ik vaak de vraag wanneer de weekly diary weer terug komt en ik merk dat veel mensen deze rubriek missen. Natuurlijk vind ik het leuk om te horen dat jullie deze rubriek zo leuk vonden! Voor de mensen die deze rubriek missen spijt het me heel erg om te zeggen dat deze rubriek voorlopig echt niet meer terug komt. Mijn besluit om te stoppen met de rubriek was weloverwogen. Dat ik heb besloten hem niet meer te publiceren is tweeledig.

Allereerst gaat er veel tijd in zitten. Niet een uurtje of twee maar al snel 5 a 6 uur per keer. Mijn halve zondag stond dus altijd in het teken van dit artikel en niet van relaxen en ontspanning. Hierdoor begon ik altijd gigantisch druk en vol stress aan de werkweek (want ja, ik ben geen fulltime blogger en werk dus ook gewoon nog 40 uur in de week). Omdat ik op andere avonden vaak bezig was met andere artikelen kwam ik niet toe aan het nemen van rust en ontspanning. Nu is mijn blog mijn passie, maar het ging echt ten koste van mijn gezondheid.

‘dat is nu juist wat het zo moeilijk maakt, het niet kunnen benoemen’

Daar komt bij dat ik de laatste tijd niet het gevoel had open, eerlijk en oprecht te kunnen bloggen in het artikel. Dat heeft voor een groot deel te maken met het feit dat er zaken zijn die ik bewust prive hou of moet houden. Een blog is voor iedereen toegankelijk en tot in den eeuwigheid en hoe moeilijk dat soms ook is moet je soms een keuze maken welke zaken wel en niet geschikt zijn om te delen. Soms zijn dat hele leuke dingen die ik dolgraag met jullie zou willen delen maar helaas zijn er ook genoeg dingen die niet zo leuk zijn. Ik snap dat dit stuk heel vaag klinkt met een begrip als ‘dingen’ maar dat is nu juist wat het zo moeilijk maakt, het niet kunnen benoemen. Als ik over mijn leven blog dan vind ik dat ik dat open, oprecht en eerlijk moet doen en niet maar de helft aan jullie moet vertellen. Omdat die openheid er nu in veel zaken niet kan zijn heb ik de keuze gemaakt om dan maar niet meer te delen hoe mijn week er uit ziet. Dat vind ik best lastig, want nogmaals, er zijn ook heel veel leuke ‘dingen’ die ik nu niet kan delen. Maar ook vind ik het lastig om niet te kunnen vertellen wat mij bezig houdt en waar ik veel verdriet van heb. Natuurlijk heb ik onwijs lieve vriendinnen en de leukste vriend met wie ik dit kan delen. Maar het is lastig als ‘de rest’ altijd maar denkt dat alles goed gaat en je niet het ‘ware’ verhaal kunt delen.

Om een lang verhaal kort te maken, voorlopig zal de weekly diary niet terug komen. Maar ik hoop door een soort persoonlijk favorieten artikel toch een beetje aan de behoefte te kunnen voorzien.

Tags: ,
Categorie: Legally-Brunette
Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Roos 02.05.2017

  Leuk artikel! Ik begrijp heel goed dat je weekly diary niet terug komt – hoe leuk ik die ook altijd vond! Ik heb echt exact hetzelfde… er zijn een hoop dingen die ik niet kan of wil delen (wil vooral, sommige dingen gaan “de buitenwereld” gewoon geen bal aan) – en dan voelt zo’n overzicht toch behoorlijk nep. Zeker als bloggen niet je fulltime baan is lijkt mij het niet meer dan normaal dat je graag dingen prive houdt!

  • Reageer Stacey 03.05.2017

   Hartelijk dank voor je lieve reactie Roos! Wat mooi dat je jouw ervaringen hier deelt. Herken me helemaal in wat je schrijft en wat je zegt. Het is voor mij een eeuwige zoektocht naar balans.

 • Reageer Rachel 02.05.2017

  Wat een fijn verslag en ik wil ook heel graag beginnen met hardlopen!

 • Reageer Lindsay 03.05.2017

  Ik mis de weekly diary’s ook!! Maar begreep heel goed hoeveel tijd hierin gaat zitten & dat je niet alles met iedereen kan en wil delen.
  Heel leuk om op deze manier toch een kijkje in je leven te krijgen. Vind de outfitposts op instagram ook zo leuk !

 • Reageer El 06.05.2017

  Leuke blog! Ook ik miste de weekly diary’s , maar wilde er niet naar vragen omdat ik al een vermoeden had wat de redenen zouden kunnen zijn waarom ze niet meer verschenen. Dit is trouwens een heel leuk alternatief! Heel veel sterkte met alles.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.