Legally-Travel: Hotspots Gent

18.05.2017

hotspots Gent

Eind april bezocht ik 3 dagen de prachtige stad Gent in België. Met een centrum dat terug te vinden op de UNESCO-werelderfgoed lijst kijk je, je ogen uit. Naast een prachtig centrum zijn er ook genoeg plekken in de stad die je echt niet mag missen. Van een heerlijk luxe restaurant tot de beste frozen yoghurt en een graffiti straatje. Lees mee met mijn Gent Hotspots. 

Hotel – NH Gent Belfort

Wij boekten 2 overnachtingen in het NH Gent Belfort hotel. Niet alleen ziet dit hotel er heel mooi uit, het ligt vooral heel ideaal voor een citytrip. Gelegen naast het stadhuis verblijf je namelijk in het centrum van de stad. Je weet natuurlijk nooit hoe het hotel er in het echt uitziet als je het boekt maar we waren positief verrast en kregen een prachtige kamer met een enorme badkamer. Het toppunt van dit hotel was wat mij betreft het ontbijt, man, wat was dat een heerlijk en uitgebreid buffet. Er was zelf een geheel glutenvrije afdeling.
Locatie: Hoogpoort 63 – website

Hotspot Gent

Jenever drinken bij Polletje – ’t Dreupelkot

Als je in Gent bent mag je 1 plek absoluut niet overslaan, ’t Dreupelkot. Achter de bar vind je Polletje die al sinds mensenheugenis jenever verkoopt. Nu denk je misschien jenever, wat is daar nu zo bijzonder aan? Naast het feit dat ze de jenever bij ’t Dreupelkot zelf stoken, hebben ze meer dan 200 verschillende soorten en smaken op de kaart staan. Van chocolade tot aardbei, kokos en bijvoorbeeld speculoos, je kunt het zo gek niet verzinnen. Geen nood, vind je het zo lekker dat je het thuis niet kunt missen dan kun je er ook een fles kopen.
Locatie: Groentenmarkt 12, website

Hotspot Gent

Lof

Ga jij met je lief naar Gent en ben je op zoek naar een restaurant waar jullie chique kunt dineren? Ga dan zeker dineren bij Lof. De locatie is prachtig en je wordt er behandeld alsof je in een sterrenrestaurant bent. Wij kozen voor het 5-gangendiner en dat was echt smullen geblazen. Wij waren vol lof ;).
Locatie: Hoogstraat 36, website

Hotspot Gent

Frozen Yoghurt

Met al die etentjes in de avond heeft het niet onze voorkeur om ook nog eens uitgebreid te lunchen. We kiezen bij dit soort tripjes daarom doorgaans voor een relatief lichte lunch. Bij Moochie haalden we allebei een frozen yoghurt. Bij je yoghurt kun je nog een aantal toppings kiezen. Zelf koos ik voor fruit, maar ze hebben van alles, van chocolade tot snoepjes en koekjes.
Locatie: Klein Turkije 14, website

Kip eten bij Chix Rottiserie

Mijn lief is gek op kip en toen ik tijdens mijn zoektocht naar hotspots een kippenbar vond twijfelde ik dan ook geen seconde en besloot ik direct te reserveren. Chix is een hippe tent waar je terecht kunt voor een relaxed etentje en er hangt een ontspannen doch zeer gezellige sfeer. Naast de kip kun je kiezen uit een tal van side dishes van patatjes tot zoete aardappel purree, groente en sla. De toetjes van chix, de hartjes wafels, zijn extreem populair op Instagram, dus mocht je er zijn vergeet dan geen foto te maken.
Locatie: Onderbergen 25, website 

Gent Hotspots

Het grafitti straatje

Nabij ons hotel bevond zich een bijzonder straatje. Het straatje staat bekend als het graffiti straatje van Gent en doet zijn naam eer aan. De straat zit voel met graffiti kunstwerken en het is zeker de moeite om er even doorheen te lopen en een kijkje te nemen.
Locatie: Werregarenstraat

Ben jij al eens in Gent geweest? 

Tags: , , , , ,
Categorie: Legally-Travel
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.