Legally-Fit & Food met: Hilda

08.06.2017

Deze week heb ik in de rubriek fit & food met: de 28-jarige Hilda te gast. Via Instagram leerde ik Hilda kennen en het toeval wilde dat zij ook nog eens in Haarlem woont. Na een gezellig rondje hardlopen samen heb ik haar wat beter leren kennen en doormiddel van de 15 bekende vragen kan ook jij Hilda een beetje beter leren kennen. Lees onder andere over haar trainingen voor haar tweede marathon en haar guilty pleasure Milka Daim.

Introductie:
Mijn naam is Hilda, 28 jaar, ik woon in Haarlem, ik werk bij Under Armour en mijn grote passie is hardlopen. Via road2mysecondmarathon (voorheen road2myfirstmarathon) deel ik mijn passie met andere enthousiaste hardlopers en geniet ik van de motivatie en inspiratie die ik krijg door het zien van andere foto’s en het lezen van blogs. Afgelopen oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. Wat een geweldige ervaring, en zoals je al kan zien aan mijn instagram naam zeker niet mijn laatste marathon!

1. Hoe ziet jouw sportweek er uit?
Ik sport op dit moment 4x in de week, waarvan 3x hardlopen en 1x een andere sport die ik elke week afwissel; steppen, cross-fit, pilates, kickboksen en ga binnenkort zelfs een keertje golfen.

2. Wat vind je de leukste sport om te beoefenen?
Hardlopen!! Geen twijfel over mogelijk. Verder vind ik zwemmen & schaatsen ook heerlijk om te doen!

3. Hoelang sport je al?
Ik sport al zo lang als ik me kan herinneren. Vroeger altijd fanatiek gezwommen, daarna gaan dansen, toen een paar jaar gezocht naar een nieuwe passie in combinatie met wonen in het buitenland (Oslo, Antwerpen, Birimingham) en daarmee verschillende dingen geprobeerd waaronder; salsa, spinning, schaatsen maar uiteindelijk mijn passie gevonden in het hardlopen. Hoe dat zo komt? Ik heb van 2012 tot 2015 in Breda gewoond en zat daar in de sponsor commissie van de Bredase Singelloop. En als je dan in de organisatie zit kan je gewoon niet achterblijven. Mijn eerste 5km wedstrijd was dan ook tijdens de Bredase Singelloop (2013) en ik heb in mijn laatste jaar in de organisatie mijn eerste halve marathon gelopen (2015).


4. Hoe ziet jouw favoriete sport outfit er uit?
Speedform Gemini schoenen, Fly-By Legging, Run True Jack en een Heat Gear Top, uiteraard allemaal van Under Amor.

5. Welke sport kan jou echt niet boeien?
Lastige vraag. Eigenlijk vind ik alle sporten leuk en ben ik altijd wel in voor iets nieuws. Tijdens de Olympische Spelen, of tijdens andere grote wedstrijden kijk ik eigenlijk alles. Ik kan tegenwoordig zelf genieten van de Formule1 met Max Verstappen. Dus wat ik niet zo boeiend vind….misschien een denksport…schaken/dammen?! Mijn favoriete sport om te kijken is schaatsen

6. Sport je liever in de zomer of in de winter?
Ik heb qua hardopen altijd wat last van een winterdip, dus in die zin sport ik liever in de zomer maar ik geniet ook heel erg van schaatsen dus kijk ook zeker uit naar een winter met natuurijs om mooie tochten te kunnen maken.

7. Cardio of Kracht training?
CARDIO!! Geen twijfel over mogelijk!

8. Op welke sportieve prestatie ben je het meest trots?
Mijn eerste marathon in Amsterdam in 3:42:45

9. Hoe motiveer jij jezelf om te blijven sporten?
Instagram, Blogs, Vlogs, het lopen van wedstrijden en samen met vrienden hardlopen.

10. Wat wil je nog bereiken op sportief vlak?
Ik zou nog heel graag een Boston Qualifier lopen, en het lijkt me leuk om een keer een triathlon te doen!

11. Gezond eten, hoe doe jij dat?
Ik hou van gezond eten. Gezond eten betekend voor mij vooral gevarrieerd eten met veel groente & fruit maar ook een glas wijn op zijn tijd & een stukje chocolade. Ik denk dat balans het belangrijkste is.

12. Wat is jouw favoriete healthy recept?
Een volkorenwrap met avocado, gegrilde kip, spinazie en een dip van griekse yoghurt met bieslook.

13. Wat is jouw guilty pleasure?
Milka Daim & bitterballen!


14. Kun je een dag uit jouw voedingspatroon met ons delen? 
Ontbijt: kwark met granola
Tussendoor: bastogne koekje & koffie & appel
Lunch: 2 spelt crackers met kipfilet & avocado
Tussendoor: bastogne koekje & koffie & banaan
Diner: pasta met homemade pesto, spinazie, zalm & pijnboompitjes
Tussendoor: chocolade

15. Wat is jouw tip voor een gezond en sportief leven?
Mijn tip is balans in je voeding, sporten en nachtrust. Ik ben zelf erg fanatiek dus moet mij zelf wel eens terug roepen om het wat rustiger aan te doen. Ik denk dat rust belangrijk is, gezond eten en regelmatig sporten maar houd het wel in balans. Zeg nu zelf, af en toe een stukje chocolade of een wijntje is toch wel echt genieten op je rustdag of na een racedag!

Tags: , , , ,
Categorie: Fit & Food met:, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Ise 08.06.2017

    Zo leuk om mensen met hun passie bezig te zien 🙂

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.