Legally-Travel: Hotspots Valencia

01.06.2017

Hotspots Valencia
Vorige week vloog ik naar Spanje om in 5 dagen Valencia te ontdekken. We genoten van het heerlijke weer, de lekkerste gerechten en zaten tot laat op het terras. Onze favorieten tapas restaurantjes, de beste manier om de stad te leren kennen, ontbijt plekjes en mijn favoriete Valenciaanse drankje, ik deel ze allemaal. Mijn Hotspots Valencia, met meer dan 15 plekken die je niet mag missen.

Tijdens het voorbereiden van onze trip viel ons een ding op, op iedere blog staan dezelfde tips. Dan moet het wel goed zijn natuurlijk maar super origineel is het niet. Wellicht mede omdat wij tijdens hemelvaart in Valencia waren leek de stad wel een Nederlandse enclave. Overal waar we waren zaten Nederlanders. Al helemaal op de plekken die ook wij op blogs hadden gevonden. Gelukkig vonden we zelf ook nog wat onontdekte pareltjes die ik naast de bekende adresjes ook graag met je deel.

 Valencia Hotspots

Gastronomische tapas op sterren niveau

Er zijn een aantal hotspots die je overal tegenkomt als het gaat om Valencia. Canalla bistro is er daar een van. Het restaurant is van michelin-sterrenchef Richard Camarena. Hoewel je hier niet officieel op sterren niveau eet, doet het eten er niet voor onder. De prijzen zijn goed, er zijn al hapjes van 2 euro maar ook van 15 euro. Hoewel er op de site alsmede op diverse blogs werd geschreven over een 9-gangen menu voor 26 euro was deze bij ons niet beschikbaar.

Op onze eerste avond in Valencia zat het restaurant bomvol en reserveren is dan ook geen overbodige luxe. De volgende dag konden we terecht en genoten we van het heerlijke eten onder het genot van een Valenciaans wijntje. Van zalm met avocado tot steak tartaar, ceviche, Iberico curry en taco’s met tonijn het was allemaal even lekker. Omdat wij zoveel mogelijk wilde proeven kozen we van een aantal gerechten een halve portie, een aanrader. De gerechten volgen elkaar hier in een hoog tempo op en als je niet binnen 1,5 uur weer buiten wilt staan kun je het beste laat op de avond eten. Eigenlijk is dit restaurant wel de nr. 1 tip die ik je wil geven en die je eigenlijk niet zou mogen missen.
Adres: Carrer del Mestre Josep Serrano, 5, 46005 València

Authentieke tapas op het terras

Hoewel ik een liefhebber ben van fancy ogende restaurantjes en mijn hart sneller gaat kloppen van gerechten als een acai bowl en groene detox juices vind ik het op vakantie belangrijk hier een balans in te vinden en ook de traditionele keuken te proberen. Voor echt authentieke tapas gingen we naar Las cuevas. Gelegen op een binnentuin, omringt door sinaasappelbomen namen we tussen de locals plaats op het terras.

Tapas zijn doorgaans kleine hapjes, althans zo dachten we. Omdat we slecht een keuze konden maken tussen al dat heerlijks kwamen we uit op 7 hapjes die we wilde bestellen. De serveerster keek ons wat vreemd aan en we dachten daarmee veel te weinig te hebben besteld, tot het eerste gerecht werd geserveerd. De halve portie mixed Iberico besloeg namelijk al onze halve tafel. Ieder hapje was even heerlijk al waren de gehakballetjes, de met spinazie gevulde courgette en de calamaris onze favorieten. Die 7 gerechtjes waren veel te veel voor ons samen. Houd er dus met bestellen rekening mee dat 4 a 5 ruim voldoende zijn. Om de prijs hoef je het niet te laten, de  prijzen van gerechten liggen rond de 4 euro per stuk.
Adres: Plaza Cisneros, 2, 46003 València

Hotspots Valencia

Ontbijten bij Dulche de Leche

Als een tentje hier populair is moet je buiten in de rij staan, zo ook bij Dulche de Leche in de hippe wijk Ruzafa. Na het adres al meerdere malen van vriendinnen als tip te hebben ontvangen kon ik niet achter blijven en begaven we ons naar het restaurant. Na de rij te hebben getrotseerd namen we plaats in het schattige tentje dat meer dan genoeg tafel heeft. Van taartjes tot, yoghurt, smoothies, sapjes en veel broodjes, iedereen komt hier aan zij trekken. Mijn vriend smulde bijvoorbeeld van een bagel met zalm, roomkaas en ei en dronk een koffie met slagroom. Een bezoekje is zeker aan te raden maar echt authentiek is het niet nu het doorgaans vol Nederlanders zit.
Adres: Calle Pintor Gisbert, 2, 46006 Valencia

Pinchos eten

Een bezoek aan Valencia zou volgens diverse bronnen niet compleet zijn als je geen pinchos zou hebben gegeten. Pinchos zijn kleine hapjes, doorgaans koud en vaak op een stukje brood, met een prikkertje er in. De pinchos vind je op de bar waar je ze naar hartenlust kunt pakken. Na afloop reken je af aan de hand van de stokjes die worden geteld. Met zo’n 2,10 per hapje een leuke manier om verschillende smaken te proeven. Door de hele stad vind je verschillende restaurantjes die deze pinchos op de bar hebben staan, wij aten ze bij Sagardi. Mocht het bij Sagardi vol zijn dan kun je altijd nog bij het hippe zusjes Orio eten in dezelfde straat.
Adres: Carrer de Sant Vicent Màrtir, 6, 46002 València

Genieten in de zon met een glas Agua di Valencia

Naast dat je in Valencia natuurlijk kunt genieten van heerlijke wijnen, staat de stad bekend om een ander drankje, Agua di Valencia. Dit drankje bestaat uit een mix van jus d’orange, cava, gin wodka en suiker. Het drankje wordt ijskood geserveerd en is dan ook een ideale dorstlesser op warme dagen. Let wel op; het drinkt weg als limonade…

Eten op het strand bij Las mas Bonita

Las mas Bonita ontbreekt op geen een hotspot lijst en dat is te merken als je hier wilt eten. Zowel de locals als veel Nederlanders staan in de rij om hier aan te mogen schuiven. Langs het strand van Valencia vind je veel wat fout en oud ogende restaurantjes waar mijn hart niet sneller van gaat kloppen. Het hippe, Ibiza stijl ogende las mas bonita is daarop een uitzondering. Aan de voorzijde is het restaurant voorzien van een terras. Binnen staat het vol met tafeltjes alsmede de achtertuin welke is omgetoverd tot sfeervolle binnentuin. Na een kwartiertje wachten in de zon mochten we plaatsnemen en genoot ik van een watermeloen juice en een salade terwijl mijn vriend smulde van de pulled pork.

Het eten is echt erg goed. Het eten was echt de moeite waard om te wachten vond ik. Mocht je nu niet zo lang in de rij willen staan dan kun je een aantal gerechten ook op in de nabij gelegen beachbar bestellen.
Adres: Passeig Marítim de la Patacona, 11, 46120 Alboraia, València

Hotspots Valencia

Hip ontbijten en lunchen bij Federal

Om de hoek bij ons hotel zat een op het oog leuk tentje met de naam Federal, de inrichting typisch Stacey. Een strakke enigsinds Scandinavische inrichting en tafeltjes in het raam. Omdat we online geen menu konden vinden was het slechts gissen wat ze hier zouden serveren. Op onze laatste ochtend besloten we toch maar eens polshoogte te nemen en aldaar te ontbijten. De kaart heeft voor ieder wat wils, voor de healthy meiden yoghurt, chia pudding en rijstbrood met advocado. Voor de meer mannelijke bezoekers serveren ze diverse ontbijt burgers, eggs benedict en ga zo maar door. Zelf besloot ik voor de chia pudding te gaan die de lekkerste ooit bleek te zijn. Mijn vriend ging voor de eggs benedict met zalm en bestelde er nog wat avocado bij. Erg lekker allemaal en wat ons betreft een aanrader dus!
Adres: Carrer de l’Ambaixador Vich, 15, 46002 València

Luxe tapas en veel dagverse vis bij Al Tun Tun

Het is even zoeken naar de deur om het restaurant binnen te komen maar als je eenmaal binnen bent…. Al Tun Tun is een modern vormgegeven restaurant en zit vol met locals waar wordt gekookt volgens de Spaanse traditie. Naast een uitgebreide kaart komt de ober ons bijpraten over welke dagverse extra gerechten ze allemaal serveren vandaag. Hij vertelt met de grootst mogelijke passie over de mosselen, de heerlijke grote garnalen en zeebaars en het water loopt ons als in de mond. We genieten van 4 heerlijke gerechtjes die we delen. Van de romigste iberico die ik ooit heb geproeft tot garnalen in filodeeg en Japanse tonijn met knapperige groente. De patatasbravas die we erbij bestelde waren de lekkerste die ik ooit heb gegeten.
Adres: Plaça d’Amèrica, 4, 46004 València

Smikkelen van een broodje of zakje Iberico

Wat mij betreft hoef ik niet 3 grote uitgebreide maaltijden per dag te nuttigen. Vaak houdt ik het met de lunch dan ook enigszins rustig, zo ook in Valencia. Als je in Valencia bent mag je de Iberico ham niet missen en dus kochten we een zakje bij Viandas de Salamanca van deze ham welke we op een bankje in het zonnetje verorberde. Ook vonden we een plek waar je deze lekkernij kunt bestellen op een glutenvrij broodje. We namen de broodjes mee naar het park, kochten onderweg wat te drinken en hebben heerlijk als echte Valencianen in het park gegeten. Het glutenvrije broodje kun je speciaal bestellen bij Beher, deze word afgebakken in een speciaal zakje, dit duurt ongeveer 20 minuten.
Adres Beher: Plaça de l’Ajuntament, 16, 46002 València

Hotspots Valencia

Wandel tussen de verse producten in Mercat Central

In het historische centrum van Valencia vind je het prachtige gebouw waar de centrale markt, oftewel Mercat Central is gehuisvest. Direct bij binnenkomst valt de grote hoeveelheid kraampjes op waar werkelijk van alles te koop is. Of je nu een hele Iberico ham wilt kopen, een bakje vers fruit wil of tapas wilt eten, het kan hier. De markt wordt door locals gebruikt om inkopen te doen voor het koken en door de inwoners wordt er flink onderhandeld over de prijs.

Omdat een ham niet in onze koffer paste hebben wij het gehouden bij een verse smoothie en wat fruit, maar als je wil kun je hier de lekkerste ingrediënten kopen. Leuk om te weten is dat de markt de oudste overdekte markt van Europa is die nog in werking is. De markt is van 08:00 tot 14:30 open van maandag tot en met zaterdag.
Adres: Plaça de la Ciutat de Bruges, s/n, 46001 València

Sporten in het grote stadspark

Door de stad heen vind je een groot park om de rand van het centrum. Voorheen lag hier een rivier maar zo’n 70 jaar geleden werd de rivier drooggelegd en werd hier uiteindelijk een groot park van gemaakt. Het park wordt door iedereen druk gebruikt. Of je nu je verjaardag viert, je hond laat zwemmen bij het aangelegde honden strand of je wilt picknicken, het kan allemaal. Naast alle sociale activiteiten in het park wordt het tevens voor allerlei soorten sporten gebruikt. Aan deze behoeften wordt een extra dimensie gegeven door de vele voorzieningen en sportfaciliteiten die het park rijk is.

Uiteraard is het park voorzien van een fietspad, maar er is meer.  Zo is er een speciaal hardloop pad, voorzien van bordjes waar iedere 100 meter op is aangegeven. Maar ook staan er op veel plekken in het park gym apparaten die je kosteloos kunt gebruiken. Bij diverse houten bankjes staan zelf bordjes met oefeningen aangegeven die je hierbij zou kunnen uitvoeren. In het weekend kun je ook kijken naar sporten als atletiek, voetbal, honkbal, tennis, basketbal en rugby op een van deze velden verspreidt over het park.

Zoek verkoeling met een frozen yoghurt

Een lekkernij waar je mij wakker voor kunt maken is frozen yoghurt. Op verschillende plaatsen door de stad kun je hier van genieten en kies je zelf hoe jouw yoghurt er uit ziet. Waar ik zelf meestal kies voor vers fruit als topping kun je ook helemaal los gaan met snoep, koek en chocolade. Wij smulde van onze frozen yoghurt bij wijze van een lichte lunch, maar natuurlijk is het ook een heerlijk tussendoortje of toetje.
Llaollao, adres: Calle de San Vicente, 8, 46019 Valencia
Yooglers, adres: Carrer de Ribera, 7, 46002 Valencia

Slapen tussen de filmsterren

Als wij op stedentrip zijn willen we een hotel dat een hoede ligging heeft en schoon is, verder hebben we niet al te veel wensen. Ons hotel, casual vintage Valencia voldeed daarbij aan al onze wensen. Het is een net en relatief nieuw hotel met kamers ingericht in het thema van een film. Met een ligging midden in het centrum van de stad wat ons betreft ideaal. Het ontbijt stelt weinig voor, maar de koffie is goed. Wij dronken dan ook vaak alleen een kopje koffie waarna we elders een ontbijtje nuttigde. Ben je dus voor een klein prijsje op zoek naar een hotel dat kan ik je deze van harte aanbevelen.
Adres: Carrer de la Barcelonina, 1, 46002 València

Hotspots Valencia

Ontdek Valencia per fiets

De huidige burgemeester van Valencia is een groot voorstander van fietsen. De afgelopen jaren is dankzij zijn invloed een groot netwerk van fietspaden aangelegd. Op diverse plekken kun je een fiets huren en zelfstandig de stad verkennen of je gewoon in de richting van het strand begeven. Wil je plekken zien van de stad die je anders niet snel zou zien en achtergrond informatie hebben over wat je ziet, dan is het zeer aan te raden om een fietstocht te boeken.

Nog veel meer te ontdekken

Natuurlijk zijn er naast al deze tips nog veel meer leuke dingen om te doen in Valencia en is er nog genoeg te ontdekken. Wij kozen ervoor om 1,5 dag op het strand te liggen en bezochten uiteraard de belangrijkste hotspots zoals het Zee Aquarium hetgeen je echt niet mag missen. Als we ooit terug zouden gaan zouden we nog eens tapas willen eten bij het oudste tapas restaurant van Valencia Bodega Casa Montana, slapen bij Lotelito en eten bij Valen & Cia.

Tags: , , , , , ,
Categorie: Legally-Travel
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Ise 02.06.2017

    Valencia staat heel hoog op mijn lijstje van te bezoeken steden! Dus deze tips komen goed uit.. Aan dat Spaanse leven zou ik wel kunnen wennen 😉

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.