Legally-Fit & Food met: Eleanor – Loop depressie vrij

12.07.2017

In de rubriek fit & food met: heb ik deze week Eleanor te gast. Al haar hele leven is ze sportief, van ballet tot turnen en paardrijden. Een heftige gebeurtenis is haar leven zorgde er voor dat ze begon met hardlopen en hielp haar door deze moeilijke tijd heen. Lees vandaag alles over Eleanor met de bekende 15 vragen in Fit & Food met: Eleanor.

Introductie:
Zou je hier een kort stukje over jezelf willen vertellen? Wat is je naam, leeftijd en waar kom je vandaan. Wat doe je in het dagelijks leven en natuurlijk alvast een klein voorzetje van hoe fit je bent. Als je een blog/site etc heb mag je hier uiteraard ook de link plaatsen.

Mijn vrienden en familie noemen me ook wel Ellie. Ik ben 24 jaar en ik woon in Utrecht. Hier woon ik samen met vijf andere huisgenoten dichtbij het Wilhelminapark (ontzettend mooi park om ook hard te lopen!). Op dit moment ben ik aan het afstuderen als journalist. Naast mijn passie voor schrijven, ben ik ook sinds een paar jaar verliefd op hardlopen. Sinds ongeveer anderhalf jaar schrijf ik hier ook over voor mijn eigen blog Loop Depressievrij, maar ook als journalist voor de hardloopwebsite en magazine ProRun. Ik heb het geluk gehad dat ik al zo snel een baan heb gevonden, waar ik met veel plezier voor werk. Daarnaast doe ik nog wat andere freelance klusjes en stop ik ook veel tijd in mijn blog (je kan me via Instagram volgen). Mijn tijd gaat dus voornamelijk op aan schrijven en hardlopen, maar ook aan vrienden en familie en pasta eten. Dat kan als je lekker veel sport.

1. Hoe ziet jouw sportweek er uit?

Normaal loop ik 3 keer in de week en zwem ik op maandagen en doe ik af en toe wat krachttraining en yoga als het in mijn schema past. Op zondag staat altijd een langere duurloop op de planning. Op dit moment train ik voornamelijk om mijn halve marathon en 10 kilometer snelheid te verbeteren, maar vanaf mei/juni ga ik me voorbereiden op mijn eerste hele marathon.

2. Wat vind je de leukste sport om te beoefenen?
Hardlopen! Dat vind ik heerlijk, omdat je het buiten kan doen en kan gaan wanneer je wil. Het is lekker laagdrempelig. Het enige wat je moet doen is je schoenen aantrekken en de deur uit.


3. Hoelang sport je al?

Op en af mijn helel even al, maar pas echt heel fanatiek sinds anderhalf jaar. Vroeger deed ik voornamelijk dans en hockey. Ik loop sinds drie jaar echt hard, maar sinds anderhalf jaar echt consequent.

4. Hoe ziet jouw favoriete sport outfit er uit?
Een zwarte lange tight en een paarse top (ik vind paars een mooie kleur). En mijn Garmin sporthorloge en telefoon voor muziek. Verder probeer ik zo min mogelijk mee te nemen. Met hardlopen wil ik me vrij voelen. Een waterriem of telefoonhoes vind ik niks. Ik draag mijn telefoon in mijn hand zodat ik de muziek kan veranderen. Er is bijna geen rondje waar ik de hele playlist gewoon laat afspelen.

5. Welke sport kan jou echt niet boeien?
Het enige wat ik echt saai vind om te kijken is tennis

6. Sport je liever in de zomer of in de winter?
Ik vind de perfecte temperatuur om te lopen zo rond de 10 graden. Ik vind het niet lekker om te lopen in de hitte daar kan ik niet zo goed tegen, dus dat wordt wat met die marathontraining in de zomer!

7. Cardio of Kracht training?
Cardio! Daar kan ik echt mijn ei in kwijt.

8. Op welke sportieve prestatie ben je het meest trots?
Mijn eerste halve marathon denk ik. Ook al was dat achteraf helemaal niet zo zwaar, maar wel tof om over de finish te komen en wetend dat dit de langste afstand is die je ooit hebt gelopen. Verder toen ik mijn pr op  de halve had verbeterd. Dat had ik niet zien aankomen!

9. Hoe motiveer jij jezelf om te blijven sporten?
Ik probeer altijd tegen mezelf te zeggen: ‘Ell, na het lopen ben je er blij om, of tijdens al. Ga gewoon verdomme die deur uit.’ Verder lees ik veel boeken en tijdschriften over hardlopen. En vind ik alleen hardlopen ook gewoon heerlijk. Heerlijk buiten zijn en in de natuur lopen. Het voelt zo vrij. Tijdens het lopen voel ik me ook zo vrij. Alsof ik alles aan kan. Ik kan over van alles nadenken, en ook bepaalde dingen die me dwarszitten ook makkelijker loslaten. Verder helpt mijn blog me ook om te rennen. Als ik niet ren, heb ik ook geen inspiratie voor mijn blog. (Ook een reden waarom ik mijn blog was begonnen, na mijn vorige hardloopdip, toen dacht ik oke: we gaan dit niet nog een keer doen, nu blijven we ook lopen, dus maakte ik mijn blog.) Verder is het een grote motivatie dat andere mensen ook lopen en we deze passie kunnen delen.


10. Wat wil je nog bereiken op sportief vlak?

Mijn eerste marathon lopen. Dat wordt 8 oktober 2017 in Eindhoven hopelijk!

11. Gezond eten, hoe doe jij dat?
Balans vind ik belangrijk. En regelmaat. Drie maaltijden per dag, gevarieerd, en af en toe iets lekkers!

12. Wat is jouw favoriete healthy recept?
Ik sta elke dag op met een bak havermout en bosbessen. Verder ben ik een fan van avocado op toast met wat roerbakei. Perfecte combi vind ik dat!

13. Wat is jouw guilty pleasure?
Tony Chocoloney! Liefst Caramel Zeezout.

14. Kun je een dag uit jouw voedingspatroon met ons delen?

Ontbijt – Havermout met bosbessen of havermout met banaan en kaneel
Tussendoor – stuk fruit
Lunch – Salade met noten en kikkererwten of linzen
Tussendoor – stuk fruit
Diner – Kip curry met rijst! Goede herstelmaaltijd voor na het sporten
Tussendoor – kwark (als ik heb gesport) en anders misschien een stukje chocola of helemaal niks.

15. Wat is jouw tip voor een gezond en sportief leven?

Bewegen. In principe vind ik dat het belangrijkst. Als je maar beweegt dan blijf je in principe gezond en op gewicht. Wil je afvallen dan zou ik pas op voeding gaan letten, maar hier denk ik ook weer: ga niet diëten, maar kijk naar je levensstijl en wat je hierin kan aanpassen. Als je gaat diëten krijg je een jojo-effect. Gezond en op gewicht blijven heeft te maken met een gezonde levensstijl, dat kan je niet in een paar weken even snel doen en weer in je oude patroon terugzakken. Alles dus met mate. Chocola en chips mag prima, maar geen zak of reep per dag bijvoorbeeld!

Tags:
Categorie: Fit & Food met:, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.