Legally-Food: Kipburgers

15.07.2017


In alle 4 jaren dat ik al blog had ik nooit verwacht ooit een hamburger recept online te zetten. Maar een mens kan zichzelf blijkbaar verrassen en na al zoveel complimenten te hebben gehad moest het recept toch echt een keer online komen op Legally-Brunette. Vandaag dan ook het recept voor mijn befaamde kipburgers die zowel uit de pan als van de BBQ erg lekker zijn. 

Uit gemak koop ik kipgehakt bij de AH welke ik vervolgens verder bewerk met kruiden etc. Uiteraard kun je, als je over veel tijd beschikt, ook zelf gehakt maken met een gehaktmolen of door kipfilet heel fijn te hakken.

Benodigdheden voor 2 kipburgers

300 gram kipgehakt
1 bosui
1/3 theelepel kurkuma
1/2 theelepel komijnzaad
1/3 cayennepeper
1/3 chili peper
Peper
1 eetlepel (glutenvrij) paneermeel

Bereidingswijze

  1. Snij de bosui in kleine ringetjes.
  2. Doe het gehakt in een schaal of op een bord en maak met je (schone) handen een gat in het midden.
  3. Doe de kruiden, de bosui en het paneermeel bij het gehakt en kneed goed door.
  4. Weeg het totale gewicht van het gehakt en verdeel het gehakt in twee gelijke delen.
  5. Verpak het gehakt in folie en laat minimaal 2 uur in de koelkast rusten.
  6. Bak de burgers 10-12 minuten op het vuur of op de BBQ.
Tags: , , ,
Categorie: Hoofdgerechten, Legally-Food, Recepten
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer El 17.07.2017

    Die burger ziet er lekker uit zeg!
    Bedankt voor het recept.
    We gaan ze zeker proberen een dezer dagen.

  • Laat een reactie achter