Legally-Food: Rocky Road Fudge

05.07.2017

Rocky Road Fudge
Met de vakantie die steeds dichterbij komt merk ik dat ik steeds minder aan het bakken ben. Een taart of cake is heerlijk maar een bikini body kweek je er niet bepaalt mee. Dit recept is ook zeker niet bikini body proof.  Na al zeker 2 maanden niets meer te hebben gebakken moest ik echter gewoon weer even de keuken in duiken en een nieuw recept proberen. Vandaag dan ook een nieuw recept namelijk het recept voor Rocky Road Fudge.

Ik ken niemand die niet dol is op fudge. Het blijft zo lekker klef in je mond en je kunt er qua smaken eindeloos mee variëren. Zelf koos ik voor de rocky road variant omdat een aantal ingrediënten in mijn kast nu toch echt wel een keer op moesten. Zo lag er al tijden een pak biscuitjes in de la. Was er van die mislukte poging om marshmallows boven de BBQ te roosteren nog een halve zak over. Daarbij verdiende die repen pure chocolade het om een keer opgegeten te worden.

Zelf heb ik, bij nader inzien, een te grote vorm gebruikt bij het maken van de fudge. Hierdoor is hij een stuk dunner geworden dan ik zou hebben gewild. Mijn vorm was 40 bij 32 cm en ik raad je dus aan een kleinere vorm te gebruiken voor onderstaand recept om dikkere fudge te krijgen. Uiteraard kun je natuurlijk ook gewoon de hoeveelheid verdubbelen 😉

Benodigdheden

380 gram extra pure chocolade
75 gram biscuitjes
50 gram marshmallows
80 gram noten naar keuze (ongezout)
1 blikje gecondenseerde melk
* Ter decoratie kun je eventueel nog wat M&M’s of ander suikergoed gebruiken. Zo gebruikte ik roze parels en roze sterretjes. 

Bereidingswijze

 1. Breek de koekjes in kleine stukken, hak de noten en knip de marshmallows in vieren. Zorg dat je van alles was apart houdt om de fudge straks mee te decoreren.
 2. Breek de chocolade in stukjes en doe dit in een pannetje dat je op laag vuur op het gas hebt staan.
 3. Na 2 minuten voeg je het blikje gecondenseerde melk toe aan de chocolade en roert het geheel goed door elkaar.
 4. Wanneer de chocolade volledig is gesmolten en goed door de gecondenseerde melk is geroerd kun je de koekjes, noten en marshmallows er doorheen scheppen. Omdat de fudge substantie dik is kun je dit het beste zo snel mogelijk nadat de chocolade gesmolten is doen, dan gaat dit nog het gemakkelijkst.
 5. Giet het fudge mengsel vanuit de pan in een vorm.
 6. Decoreer de fudge met de overblijfselen van de koek, noten, marshmallows en eventuele suikergoed.
 7. Laat de fudge gedurende 3/5 uur opstijven in de koelkast alvorens je het gaat snijden.

De fudge kun je ongeveer een week lang bewaren in een goed afgesloten bakje in de koelkast. Afhankelijk van de grootte van je vorm en dikte van je fudge kun je tot wel 55 stukjes fudge eruit halen als je een dunne fudge maakt in een grote vorm.

Tags: , ,
Categorie: Legally-Food, Recepten, Snacks, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

1 reactie

 • Reageer Irma 05.07.2017

  Joehoe, hier word ik blij van!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.