Legally-Brunette: by stacey fotografie

29.08.2017

by stacey fotografie

Sinds ik 8 jaar geleden mijn eerste spiegelreflex camera kocht is fotograferen een van mijn grootste passies. Voor mijn blog legde ik mij toe op food fotografie en op reis fotografeerde ik alles dat los en vast zat. Toch fotografeerde ik maar amper dat gene wat ik echt het leukste vond, mensen. De afgelopen maanden heb ik daar verandering in gebracht en ben ik me gaan toeleggen op portret fotografie. Stacey zou Stacey niet zijn als ik daar weer een mooi nieuw project van zou maken in de vorm van By Stacey fotografie. Vandaag vertel ik je er alles over en toon ik natuurlijk ook de plaatjes. 
Al een jaar of twee kriebelde het om iets meer met fotografie te doen. De tijd ontbrak er helaas aan om dat ook daadwerkelijk te gaan doen. Afgelopen jaar begon het me echter te frustreren dat ik zo weinig tijd had en maakte voor iets dat ik zo verschrikkelijk leuk vond. Natuurlijk fotografeerde ik wel, maar alles stond louter in het teken van de blog. Met name food fotografie werd iets wat ik veel deed, maar juist het fotograferen van mensen, dat was er niet meer bij.

Ik besloot afgelopen jaar dan ook een fotografie cursus te gaan doen in Haarlem. Enerzijds om weer verplicht te gaan fotograferen en ik de hoop wellicht wat leuke mensen te leren kennen in het voor mij nog steeds vrij onbekende Haarlem. Het eerste slaagde met vlag en wimpel. Hoewel de cursus op zich niet veel nieuwe inzichten heeft opgeleverd moesten we we wel iedere week nieuw werk laten zien binnen een gestelde opdracht. Precies wat ik nodig had, een stok achter de deur om weer meer te gaan fotograferen.

Tijdens een gesprek kwam het toevallig ter spraken dat ik wel eens een stelletje wilde fotograferen en Marisa en Wouter wilde juist voor hun trouwkaart graag foto’s hebben. Hoewel ik geen idee had of ik er iets leuks van zou kunnen maken, ging ik de uitdaging aan. Als je het niet probeert weet je het ook niet. Stiekem vind ik het wel heel spannend, zeker omdat ik wist dat ze graag foto’s voor op hun trouwkaart wilde gebruiken. Gelukkig ging het super goed en zijn we allemaal erg blij met het resultaat!

Begon het met de shoot van Marisa en Wouter op het strand, al snel begon ik meer foto’s te maken en kwam er ineens interesse voor allerlei shoots. Van portret shoot tot zwangeschapsshoots en newbornshoots. Met name die laatste vind ik geweldig leuk om te doen. In mijn omgeving is al bijna een jaar lang een ware baby-boom gaande dus genoeg baby’s waar ik de afgelopen tijd op heb kunnen oefenen.

Mocht je het leuk vinden kun je By Stacey fotografie volgen via de website, Instagram en Facebook.

Tags: , , , ,
Categorie: Legally-Brunette
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Yvonne 29.08.2017

  Leuk!! Heel veel succes!
  Ik geniet van je foto’s en op deze manier wordt dat bereik alleen maar groter.

 • Reageer Désirée 30.08.2017

  Wat leuk zeg! Veel succes met deze herontdekte hobby!
  Mag ik vragen waar je een cursus hebt gevolgd? Ook echt bij een fotovakschool? Ik zit zelf ook wat rond te neuzen naar dergelijke cursus. Ben benieuwd!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.