Legally-Food: Naked Cake (glutenvrij)

15.08.2017

Naked cake glutenvrij

Tijdens het feest ter eren van ons geregistreerd partnerschap bakte ik een heel taart buffet bij elkaar. Het pronkstuk van het buffet? De naked cake. Deze glutenvrije stapeltaart, ook wel een naked cake genoemd, bestaat uit 4 lagen. Met een vulling van mascarpone, lemon curd en afgetopt met rood fruit was het niet alleen een plaatje om te zien, hij was ook heerlijk. Vandaag deel ik het recept van mijn naked cake. 
Het was al een paar jaar een droom van me om, mocht ik ooit trouwen, een taart buffet te maken. Nu ben ik danwel niet getrouwd de situatie was enigszins vergelijkbaar en voldoende reden voor mij om zelf de keuken in te duiken om een taart buffet te bakken. Een risico was deze taart wel. In tegenstelling tot de andere taarten, had ik deze nog nooit eerder gemaakt. Het was dus maar de vraag of hij zou lukken en belangrijker nog, of hij lekker zou zijn.

Taart buffet

Gelukkig is het uiteindelijk goed gekomen en heb ik ook nog de dagen na het feest veel mensen (inclusief mezelf) kunnen trakteren op een stukje van deze taart. Door de hoogte snij je slecht kleine punten en dat betekent dat er meer dan 20 puntjes uit te halen zijn. Aangezien ik natuurlijk nog een tal van taarten op tafel had staan was deze dan ook nog niet eens voor de helft op na het feest.

De andere taarten op dit buffet zijn: appeltaart, keywest lime pie, mango cheesecake, kokos dadel balletjes en rocky road fudge.

Benodigdheden biscuit deeg

Deze benodigdheden zijn voor de taart met 4 lagen. Je verdeelt het beslag over 2 gelijke bakvormen. 

10 eieren
300 gram kristalsuiker
2 zakjes vanillesuiker
250 gram rijst bloem
100 gram maizena
rasp van een halve (biologische) citroen

Benodigdheden vulling en topping

500 ml slagroom
400 ml mascarpone
300 gr lemon curd
1/2 doosje aardbeien
1 doosje blauwe bessen
1 doosje frambozen
1/2 doosje rode bessen
Eventueel: ter decoratie wat eetbare bloemen

Bereidingswijze

  1. Bekleed de beide springvormen met bakpapier en vet de zijkanten van de springvormen in en bestuif met glutenvrij meel of bloem.
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  3. Klop de eieren, samen met de kristalsuiker en de vanillesuiker in een kom goed luchtig met een mixer voor minimaal 5 minuten. Hoe langer je klopt hoe luchtiger, dus klopte ik 10 minuten lang dit door elkaar.
  4. Spatel de bloem en citroenrasp door het luchtige mengsel.
  5. Giet in iedere springvorm de helft van het beslag.
  6. Bak de taarten in het midden van de oven op 160 graden in 35 minuten gaar.
  7. Laat de taarten minimaal 4 uur afkoelen alvorens je deze gaat snijden en de vulling hier in doet.
  8. Zodra de taarten voldoende zijn afgekoeld kun je beide taarten eenmaal horizontaal doorsnijden.
  9. Nu is het tijd om de vulling te maken. Zorg er voor dat je kom goed vetvrij is.
  10. Doe de slagroom en mascarpone in de kom en klop tot het een goed stevig mengsel is.
  11. Schep nu de lemoncurd door dit mengsel heen.
  12. Bestrijk iedere tussenlaag met het mengsel en voordat je de volgende laag er op legt leg je plakjes aardbei en frambozen op het mengsel. Herhaal dit met de volgende 2 tussenlagen.
  13. Nadat je ook op de bovenste laag het mengsel hebt gedaan kun je deze decoreren met heel veel roodfruit. Hoewel je normaal vaak hoort, overdaad schaadt, in dit geval mag je flink uitpakken.

 

Ik hoop dat jullie net zo zullen genieten van deze heerlijke taart als dat wij allemaal hebben gedaan. 

Tags: , , , ,
Categorie: Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

3 reacties

  • Reageer Anouk 15.08.2017

    Echt genieten hoor, Stacey, hoe je feest eruit zag. ALLES was een plaatje en super goed georganiseerd. Alleen snap ik niet zo goed waarom je blijft benadrukken dat je niet getrouwd bent ? En aan de andere kant heb je het zelf ook de hele tijd over Mr and Mrs …. ? En je hebt zelfs zijn naam aangenomen … Is geregistreerd partnerschap niet gewoon hetzelfde als een huwelijk qua rechten/plichten ? Of is het gewoon omdat je zo’n dag nog eens over wilt doen (kan ik me alles bij voorstellen hoor 😉 Anyways, zo geweldig als dat je deze dag georganiseerd hebt, dat kun je nooit overtreffen 😉
    Ik wens jou en je man/geregistreerd partner heel veel geluk !

    • Reageer Stacey 16.08.2017

      Hi Anouk,
      De reden dat ik het in beide artikelen vertel is omdat veel mensen niet goed het verschil weten tussen een geregistreerd partnerschap en een huwelijk. Toch zijn er wel degelijk verschillen, niet alleen juridisch maar ook voor ons gevoelsmatig. Voor ons is het heel belangrijk om de twee zaken los van elkaar te zien en hier hebben wij een duidelijke reden voor.
      Liefs, Stacey

  • Reageer El 15.08.2017

    Wat leuk dat je het recept van jullie spektakelstuk op je blog deelt!

  • Laat een reactie achter