Legally-Travel: Hue Hotspots

27.08.2017

hotspots hueNa vorige week met jullie mijn tips en hotspots voor Hanoi te hebben gedeeld is het vandaag de beurt aan de volgende Vietnamese stad, Hué. Deze stad kent een rijke geschiedenis en is daarom favoriet bij veel toeristen. Ook als je op zoek bent naar een gezellige bar om een drankje te doen ben je in deze stad aan het juist adres. Vandaag deel ik mijn 5 Hué hotspots.

Na onze dagen in Hanoi vertrokken we per vliegtuig richting Hué. We boekten een hotel voor 2 nachten maar zouden effectief iets meer dan een dag in de stad zijn. Genoeg hoorde ik van iedereen om me heen die riep dat je de belangrijkste hoogtepunten wel in een dag gezien hebt. Maar te kort als je bijvoorbeeld een bezoek wilt brengen aan het verlaten waterpark net buiten de stad. Hoe dan ook, in de korte tijd dat wij er zijn geweest heb ik geprobeerd toch de nodige hotspots te verzamelen.

hotspots Hué

Citadel – Tu Cam Thanh

Wat je tijdens een bezoek aan Hue zeker niet over mag slaan is een bezoek aan Tu Cam Thanh, de verboden stad. Deze stad heeft zijn naam te danken aan het feit dat het jarenlang verboden is geweest voor locals en toeristen om deze stad te bezoeken. Tegenwoordig is het echter de belangrijkste trekpleister van deze stad. In dit grote complex kun je de keizerlijke verblijven bekijken. Momenteel is men druk bezig dit complex te herstellen in zijn oorspronkelijke staat. Gedurende de Vietnam oorlog heeft deze stad flink onder vuur gelegen en dat is in delen van het complex te zien. Je kunt hier zo maar een uurtje of 4 rondlopen om alles te zien en ik kan je aanraden om zeker even de tijd te nemen voor een bezoek, het is echt de moeite waard!

Rodo cafe

Dit cafe ligt aan de web vlakbij de citadel. Hier dronk ik een heerlijke smoothie met yoghurt. De koude smoothie was fris, niet te zoet en vooral lekker verkoelend. Het eten hier is prima voor een lunch maar zeker niet geweldig. Het restaurant is qua locatie vooral een goede uitvalsbasis voor of na een bezoek aan de citadel en de toiletten zijn er schoon, wel zo fijn.

Nook

Dit is nu echt een typisch backpackers restaurantje maar waar je lekker kan eten en drinken. Het ziet er leuk uit, het is gezellig en alles is er spotgoedkoop. Hier bestelde de mr. het goedkoopste biertje dat we tegen kwamen in Vietnam, 15.000 VND hetgeen neerkomt op een kleine 0,60 cent. Een bezoekje aan Hue zou ik zeker combineren met deze hotspot al is het alleen a vanwege haar looks. Voor de dames onder ons die van juices houden, hier vond ik mijn eerste groene groente sapje en wederom voor heel weinig geld.

Midtown Hotel Hué

We boekten voor ons verblijf een relatief simpel hotel. Het hotel is betaalbaar, ligt gunstig en beschikt over een rooftop zwembad. De kamers zijn prima, maar hip is het zeker niet. De ontbijt zaal is hilarisch te noemen. Het is over de top aangekleed met kleden, stoelen met enorme gouden strikken. Mijn mening over het hotel? Tsja voor het geld kun je er niet veel meer van verwachten en het is zeker prima, maar mooi en fancy is het zeker niet. Het is trouwens wel aan te raden hier een massage te boeken. Voor slechts 200.000 VND word je namelijk een uur lang gemasseerd en dergelijke prijzen heb ik hierna nergens meer gezien.

Rustic cafe

Dit super leuk ogende restaurant speelt met name in op de behoeften van westerse toeristen. Het eten is daarom ook niet authentiek te noemen en qua smaken is het gewoon niet helemaal je van het. Het heeft wel een super leuke uitstraling er hangt een super gezellige sfeer en ik dronk hier de beste watermeloen juice so far! Voor een drankje dus zeker een aanrader, voor het eten zou ik het niet doen.

Elegant

Het restaurant scoort goed op Tripadvisor en zo kwamen we hier terecht. De meeste van jullie kennen Tripadvisor vast al, maar zo niet is het echt een aanrader om te gebruiken als je op reis bent! Het restaurant serveert typisch Vietnamees eten, is betaalbaar, maar bereid wel naar westerse maatstaven. Oftewel hier geen ondefinieerbare delen van vlees ed. Erg goed eten! We kozen voor verschillende kleine voorgerechtjes om te delen en als hoofdgerecht nam ik de Ban Xeo, een van de beste die ik tot dan toe had gehad.

Tavet

We liepen hier de eerste avond al langs en het viel ons direct op. Het is hier een drukte van jewelste, de lokale bevolking doet in dit hippe tentje een drankje en een hapje. Zelf hebben we hier alleen wat gedronken, maar het eten zag er erg goed uit. Drinken is hier trouwens spot goedkoop, een groot Huda biertje voor 17.000. Mijn cola (ik drink geen bier) was zelfs nog duurder dan het biertje.

Zoals gezegd waren we maar relatief kort in deze plaats en dus konden we niet alle pareltjes hier uittesten. Wat echter wel het vermelden waard is, is the night station. Een restaurant en bar dat er qua vormgeving toch uitzag en waar zo te zien een leuke relaxte sfeer hing.

Boot over de parfum rivier

Na ons bezoek aan de citadel zijn we naar de Pagoda of the Celestial Lady doorgelopen. De 4 kilometer die tussen beide high lights zit is relatief kort maar we hadden al snel spijt niet gewoon een taxi te hebben gepakt. Niet alleen kwam het met bakken uit de lucht vallen, een straat ontbreekt grotendeels. Maar goed een beetje in beweging zijn is niet erg en zolang je achter elkaar op de weg loopt is het best te doen. Toch besloten we terug een ander vervoersmiddel te pakken. Nu taxi’s hier in geen velden of wegen te bekennen zijn kozen we voor een boot. Dwars door Hué loopt de parfum rivier en de boot brengt ons weer terug naar het centrum.

Tags: , , , ,
Categorie: Legally-Travel, Vietnam
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.