Legally-Food: Vietnamese springrolls met dipsaus

04.09.2017

Vietnamese Springrolls

In de Vietnamese stad Hoi An volgde wij een ontzettend leuke kookworkshop. Tijdens de workshop leerde we meer dan 4 gerechten te maken en de heerlijkste dipsausen. De springrolls op de foto zien er niet alleen heel lekker uit, ze zijn ook nog eens heel gemakkelijk te maken en zitten bomvol groenten. Dit heerlijk recept voor Vietnamese Springrolls met dipsaus deel ik vandaag met jullie.

Zelf maakte wij al een tijdje met enige regelmaat springrolls thuis. Het is een heerlijk makkelijk gerecht en helemaal leuk als je gasten hebt. Iedereen is lekker zelf bezig en maakt de rol die hij of zij het lekkerste vindt, ideaal dus. Maar hoewel wij dus reeds bekend waren met het concept hebben we zeker nog het nodige geleerd tijdens de workshop. Meer over de workshop lees je in de Hoi An Hotspots.

Benodigdheden 4 springrolls

Rijstpapier vellen
20 Garnalen
1 Lente ui
Tauge
Wortel
Vermicelli rijst noodles
Romaine sla bladeren
Verse Munt
Verse Koriander

Benodigdheden Dipsaus

1 eetlepel olijf olie
2 teentjes knoflook
1 eetlepel pindakaas
1/2 theelepel suiker
2 eetlepels soja saus
100 ml vissaus

Bereidingswijze springrolls

  1. Vul een pan met water en breng deze aan de kook. Voeg aan het water 12 medium grootte  garnalen toe.
  2. Zet het vuur laag en laat 2 minuten koken. Na 2 minuten giet je het af en laat je de garnalen afkoelen.
  3. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking de vermicelli rijst noodles.
  4. Verwijder het staartje van de garnaal. Leg de garnaal nu plat en snij deze horizontaal doormidden.
  5. Snij de wortels en komkommer in hele dunne reepjes. Dit kun je ook gemakkelijk doen middels een julienne rasp indien je deze hebt. Snij de lente ui in dunnen ringetjes.
  6. Doop het rijstvel kort in koud water, het papier moet zeker niet te nat zijn, dan wordt het vouwen namelijk lastig. Leg het vel hierna op een houten plank, dit zorgt er voor dat het overtollige vocht wordt opgenomen. Indien je een bord zou gebruiken kan dit niet weg en wordt je vel te nat.
  7. Leg een blad sla op het onderstel deel van het rijstpapier. Leg op de sla wat lente ui, taugé, wortel, de vermicelli rijst noodles, verse munt en verse koriander. Leg hierna weer een blaadje sla op de vulling.
  8. Rol het rijstpapier tot ongeveer 2/3. Leg nu de garnalen (met de mooi gekleurde kant naar beneden) op het rijstpapier.
  9. Vouw nu de buitenkant naar binnen en rol strak dicht.

Bereidingswijze dipsaus – Pinda Hoisin Sauce – Nuoc Leo

  1. Doe een eetlepel olijfolie en 2 fijngehakte teentjes knoflook in een pan.
  2. Voeg 1 eetlepel pindakaas, 1/2 theelepel suiker, 100 ml vissaus en  2 eetlepels soja saus toe in de pan
  3. Breng het geheel aan de kook en verlaag dan de temperatuur. Blijf continue roeren tot de pindakaas volledig is opgelost. De saus zou dikker moeten worden tijdens het koken.
  4. Eventueel kun je het afserveren met geroosterde gehakte pina’s.
Tags: , , ,
Categorie: Food, Hoofdgerechten, Legally-Food, Recepten
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter