Legally-Travel: Hoi An Hotspots

01.09.2017

Hotspots Hoi An

Na alle hotspots voor Hanoi en Hué is het nu tijd voor de Hoi An Hotspots. Dit plaatsje is misschien wel het meest populaire en de meest toeristische plaats in Vietnam. De hele stad hangt vol met lampionnen. Naast dat het er heel leuk uit ziet zie je op iedere straathoek dus ook de perfecte Instagram foto. Maar omdat Hoi An meer is dan alleen de lampionnen deel ik vandaag al onze Hoi An Hotspots met jullie. 

Hotel- Hoi An Beach resort

Nu het onze honeymoon was wilde we soms even wat extra uitpakken. We boekte daarom een iets luxer hotel dan wij normaal misschien zouden hebben gedaan. Nou ja…. Ik ben zelf altijd wel van de luxe hotels dus ook als het niet onze honeymoon was geweest had ik waarschijnlijk wel voor dit hotel gekozen. Goed, we kozen dus voor een hotel aan een privé strand. Omdat wij op de dag lekker wilde genieten aan het strand en zwembad erg fijn. In de avond konden we met een shuttle busje van het hotel (gratis) van en naar het centrum. Van deze service hebben wij iedere avond gebruik van gemaakt. Avond eten aan het strand, dat zag er hier niet zo aantrekkelijk uit en Hoi An zelf is te leuk om te missen. In het hotel hadden wij een prachtige grote kamer met een extreem ruime badkamer. Ook het ontbijt was hier geweldig te noemen. Enige nadeel waren de ongewenste bezoekers in de kamer. Begon het met een spin van 15 bij 15 cm, later zat er een vleermuis in onze kamer die deze liever niet meer wilde verlaten. Je kunt je wellicht voorstellen dat ik hierna niet meer rustig heb geslapen…..

Nu eatery

Een klein restaurantje verscholen in een zijstraat zodra je de japanse brug over bent gelopen. Direct bij binnenkomst werd ik enthousiast van de prachtig betegelde vloer en de leuke lijstjes met tekeningen aan de muur.

Omdat het niet erg groot is, kun je het beste reserveren of wat eerder langs gaan in de hoop op een plekje. Wij bestelde vooraf de springrolls en de buns met varkensvlees. Zelf eet ik eigenlijk geen varkensvlees (zie: daar reageert mijn buik nogal slecht op) maar omdat het zo lekker er uit zag proefde ik een hapje. Echt een aanrader voor mensen die wel varkensvlees eten! Mijn voorgerecht, de springrolls zien er indrukwekkend en groot uit. Ze zijn vega en gevuld met oa. Tofu. De smaak, tsja wat lafjes vind ik zelf maar zeker niet verkeerd.

Nog voordat we het voorgerecht op hebben dient het hoofdgerecht zich al aan, ach ja Azië he? Beide hoofdgerechten zien er erg lekker uit en zijn ook erg lekker. Ik eet de kip met sesam en groenten en de mr. eet pork met noodles. In totaal zijn we, inclusief drankjes, nog geen 310.000 VND


Morning Glorie

Op aanraden van mijn schoonouders moesten we hier echt eten. Eerlijk is eerlijk we hebben hier heerlijk gegeten. De ambiance, bediening en aandacht is hier echter wel ver te zoeken. Het restaurant lijkt een beetje ten onder te gaan aan zijn eigen succes en doet aan als een veredelde eetfabriek waarin de bediening keihard werkt om alles zo spoedig mogelijk op tafel te zetten en weer op te ruimen. Logisch vanuit het oogpunt van de eigenaren die nu ieder tafeltje zeker 3 keer kan bedienen, maar voor de ambiance dus een afknapper. Wij aten trouwens in Morning Glorie 1, wellicht dat het kleinere zusje Morning Glorie 2 rustiger is. Mocht de naam je nu heel bekend voorkomen, dit restaurant heeft ook een filiaal in Las Vegas.

White Marble

Tijdens een wandeling door het oude centrum kwamen we langs dit restaurant. Mede door de leuke uitstraling besluiten we de naam te onthouden en even op Tripadvisor te checken of het wat is. Doorgaans zijn de restaurantjes die er leuk uit zien namelijk ook de restaurantjes die niet zo goed scoren dus op het zicht naar binnen lopen kun je in Vietnam beter niet doen. De recensie’s zijn goed en de volgende avond besluiten we boven in het restaurant een tafeltje te reserveren. We beginnen met de white marble tasting van 4 verschillende kleine gerechtjes welke allemaal even lekker zijn. Op deze manier kun je makkelijk kennis maken met nieuwe gerechten, erg leuk (en lekker dus). Mijn hoofdgerecht en zijn hoofdgerecht zijn beide ook erg lekker en super voldaan lopen we naar buiten. White marble is trouwens tevens een wijnbar en hoewel wijn in heel Vietnam erg duur is, kun je hier goede en nog enigszins betaalbare wijn bestellen. Voor je beeld, je betaald voor een glas 130.00 VDG dat komt neer om ongeveer €5,30.

Vy’s market restaurant

Tijdens een van onze vele zoektochten op Tripadvisor (echt een aanrader om te gebruiken) kwamen we dit restaurant tegen. De recensies alsmede de foto’s spraken ons aan en dus brachten wij een bezoekje op de laatste avond van ons verblijf in Hoi An. Omringt door allemaal kleine markt kraampjes waar wordt gekookt nemen we plaats aan een grote tafel. De sfeer die hier hangt is gezellig en het is leuk om overal om je heen het eten te zien worden bereid. Op een iPad kun je het menu bekijken, inclusief foto’s van het gerecht. Best handig aangezien je in Vietnam niet altijd weet hoe iets, met name vlees, op je bord komt. We bestellen 2 kleine voorgerechten en allebei een klein hoofdgerecht. Alles is even lekker en hoewel de bediening wat koeltjes is, is het voor de rest een dikke aanrader.

Mo’s cooking class

We wilde graag een kookworkshop volgen in Hoi An. Na wat speuren op Tripadvisor (niet gesponsord, gewoon echt heel handig) kwamen we uit bij deze kookworkshop die we heel handig via de website konden reserveren. Iets over achten worden we opgehaald door Mo in een taxi en worden we naar de lokale markt gebracht. Met ons gezelschap van in totaal 7 man gaan we op de markt inkopen doen. Niet even snel langs alle kraampjes maar overal uitleg, ruiken aan kruiden en proeven van fruit. Het blijft altijd een belevenis vind ik om in Azië over een markt te lopen. De vis en vlees afdeling is echter minder mijn ding, de geur, het idee en de aanblik doen mijn maag verschillende malen flink draaien. Het hoort erbij en is typisch voor het land, maar ik zie dingen die ik liever niet had willen zien zullen we maar zeggen.

Na het bezoek aan de markt varen we met een bootje naar een klein eilandje in de buurt. Het boottochtje van een klein half uurtje is heerlijk, even de wind door je haren en wat afkoelen op het water. Op het eiland worden we hartelijk en zeer gastvrij ontvangen door de familie in een prachtig gelegen verblijf. Het dochtertje, Sophie, van Mo is 10 maanden en steelt mijn hart, wat een schatje.

We beginnen de workshop met het maken van verse springrolls en een dipsaus op basis van pindakaas. Gang twee die we bereiden is de Hoi An sizzeling pancake. Het lijkt enorm lastig maar uiteindelijk lukt het om dit ultra dunne pannenkoekje mooi te bakken. Misschien nog wel belangrijker, het smaakt ook zalig. Gang 3 is een gegrilde red snapper met heel veel groente en we sluiten de workshop af met een pho beef noodel soep. Alles is even lekker en we zitgen dan ook bommetje vol na de laatste gang. Tussen het koken en eten door worden we voorzien van heerlijke drankjes. Echt, het is allemaal tip top verzorgd! Omdat we met zo’n klein gezelschap zijn is er veel interactie, kun je veel vragen stellen en heb ik echt veel geleerd. Het was zoveel leuker en leerzamer dan wij hadden verwacht, echt een aanrader! Binnenkort zal ik trouwens ook een recept plaatsen dat we hebben geleerd!

Hotspots Hoi An

Old town Hoi An 

Het oude centrum van Hoi An staat bekend om de talloze lampionnen die ik trouwens volgens hem allemaal op de foto heb gezet. Het is prachtig, maar druk en super toeristisch. Je mag het stadje zeker niet missen maar een onontdekte authentieke parel is het niet te noemen met de busladingen toeristen die hier rondlopen.

Naast de lampionnen staat het stadje bekend om het op maat laten maken van kleding. Dat is echt spotgoedkoop, een pak van zeer goede kwaliteit stof kost maximaal €200 en jurkjes laat je al maken voor €35,00 afhankelijk van de keuze voor stof. Let er wel op dat je een aantal keer terug moet voor het doorpassen en ze een aantal dagen nodig hebben voor het maken.

Lopend door het oude centrum zie je in de rivier die de stad doorkruist veel lampjes branden. Deze kaarsjes in een kartonnen bakje kun je voor 10.000 VDG kopen en als je deze te water laat mag je een wens doen. Uiteraard doen alle toeristen dit, baat het niet schaadt het niet.

Als je de drukke brug (zie foto hierboven) over de rivier oversteekt van het oude centrum kom je aan de andere kant van het water waar oa. Vy’s market restaurant gevestigd is. Naast dit restaurant vind je hier diverse spa’s en een night market. De goodies die je hier kunt kopen zijn niet super bijzonder, echt souvenir spul wat mij betreft. Wat wel een aanrader is op de markt is het halen van ijs rolletjes. Voor 30.000 VND koop je 1 smaak ijs. Het is niet alleen erg lekker, het proces tot je ijsje is ook nog eens erg leuk om te zien.

Tags: , , , , , ,
Categorie: Legally-Travel, Vietnam
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.