Legally-Fit: Mijn 10 hardloop ergernissen

25.10.2017

hardloop ergernissen

Ik hou van hardlopen. Toch zijn er ook dingen waar ik me aan stoor, met name tijdens het uitoefenen van deze sport. Van stoplichten tot afzakkende broeken en ongelijk liggende tegels. Vandaag deel ik mijn 10 hardloop ergernissen met jullie maar ben ik natuurlijk ook heel benieuwd naar jouw hardloop ergernissen.

Regen

Op zich vind ik hardlopen in de regen niet een heel groot probleem, maar waar ik echt een hekel aan heb is het volgende. Eindelijk heb ik mezelf in een outfit gehezen, gekleed op droog weer stap ik naar buiten. Zodra ik nog geen voet buiten heb gezet begint het te regenen. Nu is de keuze, ga ik in mijn kloffie die ik aan heb lopen, die hier eigenlijk niet op is aangepast, of kleed ik me om met de grote verleiding om weer op de bank te ploffen. Je raadt het wellicht al, dat laatste is me nog wel eens overkomen….
Wist je trouwens dat, hoe stom regen ook kan zijn, het ook voordelen heeft? Als je hardloopt in de regen zit er doorgaans veel emer zuurstof in de lucht. Dit zorgt er voor dat je het veel langer vol kunt houden op een hoger tempo. De volgende keer als het regent dus toch maar naar buiten gaan?

Stoplichten

Heb je net lekker het tempo er in en zit je in de juiste mindset moet je wachten voor een stoplicht…. hoewel ik al zoveel mogelijk probeer een route te kiezen zonder stoplichten is dat lang niet altijd mogelijk. Zodra het licht op groen spring probeer ik altijd zo facy mogelijk over te steken in de hoop dat de automobilisten denken ‘zo die heeft er een lekker tempo in’ waarna ik aan de andere kant vam de weg weer wanhopig op zoek moet naar die pace en mindset die ik daarvoor had.

Wielrenners

Een aantal routes die ik regelmatig loop hebben een voet- en fietspad naast elkaar lopen. Zeker op zondag morgen is het hier een drukte van jewelste met wielrenners. Deze vaak middelbare mannen fietsen in een grote groep met elkaar richting het kopje van Bloemendaal. Het liefst fietsen ze met drie man sterk naast elkaar met als gevolg dat ze half op het voetpad fietsen. De hardlopen wordt dat aan de kant geschreeuwd, een bel is immers slecht voor de aerodynamica. Maar wat me ook wel eens is overkomen is dat ik gewoon keihard opzij ben geduwd. Nee wielrenners en hardlopers zijn op bepaalde plekken zeker geen vrienden.

WC

Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar het gebeurt mij nog wel eens dat ik tijdens het hardlopen naar de wc moet. Nu is een plasje in de struiken niet echt mijn hobby maar tsja dat kan nog wel eens een uitkomst zijn, maar een grote boodschap….. inmiddels weet ik gelukkig de meeste openbare toiletten op mijn routes te vinden en heb ik voor de zekerheid altijd wat kleingeld bij me voor het geval dat.

Batterij leeg van horloge en/of smartphone

Net op het punt dat je wilt gaan lopen kom je er achter dat de batterij van je sport horloge leeg is. Shit…. dan maar met je telefoon gaan lopen. Hoewel ik dit vroeger altijd deed, slurpt de combinatie GPS en muziek bij mijn telefoon enorm veel batterij. Het gebeurt me dan ook met enige regelmaat dat ook mijn smartphone het tijdens het hardlopen uitvalt. Nu vind ik het missen van mijn muziek nog tot daar aan toe, maar wat dacht je van de stats die je nu niet bij kunt houden?

Afzakkende/opkruipende kleding

Geen idee of ik de enige ben die hier last van heeft maar bepaalde broeken en shirtjes kruipen altijd op tijdens het hardlopen. Voor ik het weet loop ik met een naveltruitje of hangt mijn broek op half 11.  Nu kun je ze prima weer ophijsen, maar irritant is het wel.

Appjes en belletjes

Dit heeft puur te maken met mijn nieuwsgierigheid. Als ik aan het hardlopen ben en ik heb door dat er een berichtje binnenkomt dat wil ik gewoon weten wat daar in staat. Het houdt me dan zo bezig dat het niet langer dan 5 minuten zal duren voordat ik ga spieken.

Loslopende honden

Ooit, in de tijd dat ik nog hardliep met het start to run programma van Evi. We hebben het hier over 11 jaar geleden, toen ik nog 17 jaar jong was. Tijdens een van deze rondjes ben ik ooit gebeten door een hond in mijn been. Geen gigantische pitbull kaak ofzo maar je ziet er nog steeds wat van op mijn bovenbeen.

Ongewenste aandacht

Zandvoort ligt bij ons om de hoek en zeker in de zomer zorgt dat voor bijzonder publiek tijdens mijn trainingen. Toeteren vind ik misschien nog wel het ergste omdat ik me dan altijd kapot schrik. Maar ook krijg ik vaak genoeg dingen naar me toegeroepen als; ‘lekker kontje’ of ‘lekker ding’. Tuurlijk het is vast allemaal goed bedoelt maar ik zit er nu niet bepaald op te wachten.

Ongelijk liggende tegels

Hebben jullie hier ook wel eens last van? Zeker als het weer wat donkerder wordt vind ik dit heel vervelend. Hoevaak ik niet al gestruikeld ben over een dergelijk ongelijk liggende tegel…. gelukkig kan ik mezelf meestal nog in balans houden en ziet het er hoogstens giga debiel uit, maar het heeft ook gezorgd voor gaten in favoriete hardloop broeken en gebroken glas in een hardloop horloge.
Wat zijn jouw hardloop ergernissen? 
Tags: ,
Categorie: Hardlopen, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Rosemarijn 25.10.2017

  Hahaha ze zijn alle 10 echt herkenbaar! Verder denk ik ‘tegenwind’ (ik loop vaak in Leiden, daar is het NOOIT windstil), losse veters en ongepland afgesloten wegen. Dat laatste is vooral vervelend als je je route naar huis hebt gepland en opeens moet omlopen haha!

  • Reageer Stacey 26.10.2017

   Tegenwind, inderdaad Rosemarijn, die had ik er ook in op kunnen nemem! Gelukkig heb ik nog nooit last gehad van afzettingen, maar ik snap je frustratie.

 • Reageer El 25.10.2017

  Hahaha, zo herkenbaar allemaal!!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.