Legally-Me: DIY origineel gastenboek

21.10.2017

DIY origineel gastenboek
Het is al weer meer dan 3 maanden geleden dat wij ‘JA’ tegen elkaar zeiden. We vierden dit heugelijke moment met onze vrienden en wilde aan dit feest natuurlijk een mooie herinnering hebben. Veelal wordt er in dit soort situaties gekozen voor een gastenboek op papier, maar wij kozen voor iets anders. Vandaag laat ik ons DIY origineel gastenboek zien en deel ik ook hoe gemakkelijk jij dit zelf kunt maken. 

De afgelopen maanden heb ik een paar artikelen met jullie gedeeld over onze grote dag waarop wij een geregistreerd partnerschap aangingen. Zo deelde ik al eens onze foto’s van deze dag. Het recept van de naked cake die ik voor ons feest maakte. Maar ook deelde ik alles omtrent de versiering en aankleding van ons feest.

In de aanloop op ons feest heb ik op twee gedachtes gehinkt. De eerste optie was om een polaroid camera te kopen en iedereen een foto te laten maken en daar iets bij laten schrijven in een regulier gastenboek. De tweede optie was om iets origineels te doen wat ook een mooie plek zou kunnen krijgen in ons huis.

Twijfels….. Een polaroid is leuk, maar ik vroeg me af hoe vaak ik nog zou kijken naar een boek. Geïnspireerd door onze buren die een grote trouwfoto in de gang hebben hangen met de namen van vrienden hier om heen besloot ik uiteindelijk voor de tweede optie te gaan. Om er voor te zorgen dat dit alles goed in onze inrichting past ging ik flink op zoek naar mogelijke opties. Pinterest gaf voldoende inspiratie en ik vond wat ik zocht, een lijst met kleine houten plakjes. Zelf maken leek me onbegonnen werk en dus zocht ik naar een verkooppunt online. Uiteindelijk vond ik een lijst online met allemaal houten hartjes. Het was leuk maar ik vond het idee met een foto ook erg leuk.

Toen ik bijna de lijst online wilde bestellen met de hartjes, dan maar zonder foto, kwam ik bij de Action. Bij de Action vond ik een lijst die makkelijk open kon en met een magnetische achtergrond. Tevens vond ik bij de action doosjes met plakjes hout. Het was een soort eureka moment in de Action waarbij ik ineens het originele gastenboek voor me zag dat ik zo graag wilde hebben. Om het geheel af te maken kocht ik magnetisch tape, dubbelzijdig tape en zwarte stiften.

DIY origineel gastenboek

Hoe maak je het?

Het is eigenlijk super makkelijk. Plak wat dubbelzijdig tape op de achterkant van het houten schijfje, en plak daarop wat magnetisch tape.

Vervolgens heb ik het geheel met pennen tijdens ons feest op een prominente plaats neergelegd en heeft een ieder die aanwezig was een dergelijk schijfje beschreven. Omdat ze relatief klein zijn is er doorgaans louter plaats om een naam op te schrijven, maar dat was voor ons geen bezwaar.

Na het feest heb ik alle houten schijfjes in de lijst gedaan en in het midden een (mooie) foto van onze grote dag geplaatst. De lijst heeft vervolgens een plaatsje gekregen in het kleine kamertje, oftewel de wc en nog iedere dag kan ik hier naar kijken en denk ik terug aan onze mooie dag en het geslaagde feest.

 

 

Tags: ,
Categorie: Legally-Brunette
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer El 21.10.2017

    Wat een leuk idee en mooie herinnering! ♡

  • Reageer Gea 24.10.2017

    Superleuk, maar serieus : op het toilet ?? Waarom ??

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.