Legally-Travel: 8 x food hotspots Hong Kong

13.10.2017
Hotspots Hong Kong
Afgelopen zomer sloten wij onze reis door Vietnam af met een cityrtip naar Hong Kong. Wij vonden een bezoek aan Hong Kong meer dan de moeite waard. Achteraf waren 4 dagen zelf te kort in onze ogen. Vandaag deel ik met jullie de 8 leukste food hotspots in Hong Kong die jij zeker niet mag missen. Van hippe skybar tot het goedkoopste Michelin-sterren restaurant en healthy ontbijt restaurant.

Hotspots Hong Kong

Tim ho wan

Het restaurant, Tim ho wan, is het goedkoopste michelin ster restuarant ter wereld. We vonden de dumplings erg lekker, met name die met garnaal. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de rest wat smaakloos en vlak vond. Maar ik begreep dat Michelin ook met name enthousiast was over de dumplings dus wat dat betreft klopt het wel. Qua ambiance is het echt heel vreemd, het is gewoon een doorsnee lokaal restuarant, je wordt aan den tafel met anderen gezet wn krijgt een briefje waar je op miet aanstrepen wat je wilt bestellen. Ik heb geen spoortje luxe of service kunnen ontdekken haha.
Hotspots Hong Kong Hotspots Hong Kong

Grassroots

Na 3 weken mijn havermout en andere healthy ontbijt recepten te hebben moeten missen ging ik in Hong Kong opzoek naar een restaurant waar ik healthy zou kunnen ontbijten. Al snel kwam ik terecht bij Grassroots die op iedere blog getipt stond wegens het aanbod van veel healthy gerechten. Niet alleen was voor mij de kaart een schot in de roos, ook het restaurant zelf ziet er hip uit en is bijvoorbeeld voorzien van een muur met planten. Wat dat betreft zou dit tentje net zo goed in Amsterdam kunnen zitten en is het abosluut niet typisch voor Hong Kong, maar soms wil je ook gewoon iets bekends hebben, toch? Instagram waardig is het in ieder geval zeker.
Tot zover het lovende verhaal, want ik moet ook eerlijk zijn. Hoewel het zeker de moeite waard is als je van gezond eten houdt moet je hier wel diep voor in de buidel tasten. Een ontbijt voor twee kostte ons namelijk een schamele 50 euro. Daar komt bij dat mijn pannenkoekjes, die overigens erg lekker waren, zo klein waren dat ik eigenlijk na een uur al weer honger had.
Hotspots Hong Kong Hotspots Hong Kong

Litte bao

Een van de drukste tentjes in Hong Kong is Little Bao en dat heeft een duidelijke reden, het eten is goedkoop en extreem lekker. Let er op dat je in een rij buiten moet staan als je na 18:30 aankomt. Het restaurant zelf is erg klein en biedt slechts plaats aan een klein aantal couverts. Wachten is echter zeer de moeite waars. Wij begonnen met de truffel frietjes waarna we beide 1 Bao bestelde. Beide waren erg lekker, beter hebben wij ze nooit gehad. Tijden het eten begonnen zelfs al te fantaseren over dit concept naar Nederland halen. Een dikke aanrader dus!
Hotspots Hong Kong

Gino’s Gelato – egg bubble cake

Heb je zin in een super zoete snack die totaal Instagram waardig is en direct ook de specialiteit van Hong Kong proeven? Haal dan zeker een egg bubble cake bij Gino’s Gelato. Voor deze snack moet je wel stijgen tot grote hoogte, de stand zit namelijk bij het panorama uitkijkpunt van Hong Kong. Vanaf deze plek heb je uitzicht over de gehele stad, zeker een aanrader.

Yo Mama Frozen Yoghurt

Je kunt mij in de zomer wakker maken voor Frozen Yoghurt en na een lange dag te hebben gelopen door een stad kun je mij niet blijer maken dan met een Frozen Yoghurt. Hong Kong hangt aan elkaar van shopping centra en in een van de grootste, het IFC vind je Yo Mama waar je kunt genieten van een heerlijke frozen yoghurt. Enige nadeel is dat er in het winkelcentrum en ook bij Yo Mama geen zitgelegenheden zijn, even rustig bijkomen met een ijsje is er dus niet bij.
Hotspots Hong Kong Hotspots Hong Kong

R&R bagels

Ontbijten met het gevoel alsof je in New York bent, dat kan bij R&R bagels. Deze zaak zou niet misstaan in het straatbeeld van New York en de goede Italiaanse koffie in combinatie met echt goede bagels zorgen er voor dat dit een hotspot is die je zeker niet mag missen als je in Hong Kong bent. Hier vind je veel expats die hier komen vanwege de goede koffie en de heerlijke, als thuis smakende, bagels.
Hotspots Hong Kong

Mana

Ben je vegetarier of flexitartier breng dan zeker een bezoek aan Mana. Wij kregen dit restaurant getipt door een vriend van ons die voor zijn werk met enige regelmaat in Hong Kong zit. Je vindt dit restaurant op verschillende locaties door Hong Kong en je kunt hier genieten van de heerlijkste gerechten zonder vlees. Je zit hier tijdens de lunch tussen de dames in yoga broeken, maar in de avond is het een plek waar veel vrienden samen komen om gezellig en verantwoord te dineren. Mijn geliefde, die carnivoor is in hart en nieren, wist ik hier naartoe mee te slepen en eerlijk is eerlijk hij vond het erg lekker en gaf toe het vlees niet te hebben gemist.

Hotspots Hong Kong

Alto

Het food hotspot lijstje van Hong Kong eindigen we op de tofste plek waar wij tijdens ons verblijf in Hong Kong hebben gegeten. Om onze reis af te sluiten waren we opzoek naar een restaurant met mooi uitzicht op de stad, een romantische setting en iets waar we niet direct 250 euro armer vandaan zouden komen. Dat laatste bleek met name een complicerende factor te zijn, nu de gemiddelde restaurant met mooi uitzicht op de stad in een romantische setting al snel een Michelin ster hebben en je daar dus ook voor betaald. Na lang zoeken (lang leven Tripadvisor) kwamen we uit bij Alto en dat bleek een schot in de roos te zijn, sterker nog het was geweldig! We bestelden een 3 gangen menu en genoten niet alleen van het heerlijke eten dat er ook nog eens prachtig uitzag, maar het uitzicht was ook stunning. Na afloop van het eten dronken we nog een drankje in de skybar en genoten we van het prachtige uitzicht op de stad. Helaas geen mooie foto’s met mijn camera van dit diner maar louter wat telefoon kiekjes, maar geloof me, je mag dit echt niet missen! Let er wel op dat je een aantal dagen van te voren moet reserveren wil je hier eten en vraag dan gelijk om een plekje aan het raam om ook daadwerkelijk van het uitzicht te kunnen genieten.
Uiteindelijk waren we hier, inclusief wijn en een drankje in de skybar  ongeveer 60 euro p.p. kwijt. Nog steeds niet heel goedkoop, maar zeker wel in balans als je kijkt naar de prijskwaliteit verhouding.
Tags: , , , , , , , , , , ,
Categorie: Azië, Legally-Travel
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.