Legally-Travel: Stockholm Hotspots

29.10.2017
Stockholm Hotspots
Drie dagen lang waren we in de Zweedse stad Stockholm. De dagen vlogen voorbij en we vulden ze met onder andere een bezoek aan het fotografiemusuem, sightseeing, een fika doen, koffie drinken en shoppen. Ga jij binnenkort naar Stockholm en wil je weten wat je niet mag missen? Lees dan snel mijn 8 Stockholm hotspots.

Griffin’s Steakhouse

Op avond een aten we bij Griffin’s Steakhouse. Het klinkt wellicht als een foute tent met steaks maar in werkelijkheid is het een hip restaurant dat verfijnde versies van een hotdog, hamburger en typische andere steakhouse gerechten serveerd. We kozen voor dit restaurant na de goede reacties op Tripadvisor en omdat we na een kort nachtje geen zin hadden in urenlang tafelen. Daar is deze tent perfect voor, al kan je hier ook gerust uren zitten trouwens, zeker met de uitgebreide cocktail kaart.
Bij het plaatsnemen aan onze tafel kregen we verse chips met truffel geserveerd, heerlijk. Na een keuze te hebben gemaakt van het uitgebreide drank menu begonnen we aan de keuze voor het eten.
Als voorafje deelde wij de hotdogs. Twee verschillende kleine broodjes die erg lekker waren en er ook nog eens erg leuk uitzagen. Als hoofdgerecht kozen we beide voor de burger deluxe. Deze heerlijke birger werd geserveerd met frietjes voorzien van truffel mayonnaise, do I need to say more?
Voor een toetje hebben we geen ruimte meer maar lekker was het zeker weten!

Greasy spoon

Op nummer 1 van mijn food hotspot lijstje stond Greasy Spoon. De foto’s die ik ervan op Instagram voorbij had zien kunnen men logen er niet om en zorgde ervoor dat het water mij al in de mond liep.
Eenmaal aangekomen was het eerste dilemma het maken van een keuze. De kaart bevat immers zoveel lekkers dat ik kiezen maar lastig vindt. Uiteindelijk ga ik voor een broodje met avocado en een geporcheerd eitje. Het is zalig! Ook de eggs florentine van mijn man (geporcheerd ei met zalm) zijn erg goed. Het tentje is knus, gezellig en de bediening is uiterst vriendelijk. Zeker weten de moeite waard om te bezoeken dus.
Tip; combineer een bezoek aan Fotografiska met Greasy Spoon nu deze dicht bij elkaar liggen.

Fotografiska

Aan het water is het grootste fotografie museum van Europa gelegen, Fotografiska. In dit musuem vind je wisselende tentoonstellingenvan fotografen. Toen wij er waren was er onder andere een expositie van Paul Hansen met foto’s uit conflictgebieden vanover de gehele wereld. Prachtige en confroterende foto’s die ontzettend veel indruk op ons hebben gemaakt. Ook de andere exposities vonden we erg mooi.
Na het doorlopen van alle exposities kwamen we uit bij het restaurant op de bovenste verdieping. Met prachtig uitzicht over de stad kun je hier genieten van een heerlijke lunch. Wij kiezen zelf voor een fika, een kaneelbroodje met een kopje koffie.

Pom & Flora

Het tentje Pom & Flora is zo populair dat als wij aankomen we achteraan een lange rij moeten aansluiten. Na 20 minuten is er een tafeltje vrij aan het raam. Het is duidelijk dat dit ‘the place to be’ is en het zit vol met verliefde stelletjes en groepen vriendinnen. De kaart is healthy, een beetje te healthy als je het mijn man vraagt. Toch offert hij zich op en zit hij aan een sinasappel, wortel, gember sapje met een boterham met avocado. Zelf smul ik van een zelfde soort sapje en een acai bowl. Hij is echt heerlijk en ik geniet van ieder hapje.
Voor mij de lekkerste acai bowl ever en een dikke aanrader. Logischer wijs iets minder een favoriet bij mijn man, al heeft hij het graag voor mij over zegt hij zelf.

Fabrique

Door de hele stad vind je vestigingen van Fabrique. Kleine balkerijtjes waar je koffie kan halen, brood en zoete broodjes. Zelf haalde ik er de lekkerste kaneelbroodjes die ik in de stad kon vinden.

Espresso House

Net als Fabrique vind je ook door de gehele stad vestigingen van Espresso House. Deze Zweedse versie van Starbucks is een lust voor het oog door de prachtige inrichting. Plof er neer voor een lekkere kop koffie of haal er een koffie to go. Je kunt hier tevens broodjes en zoetigheid bestellen.
Mijn tip; bestel een kop warme choco met slagroom en marshmallows, heerlijk!

EAT restaurant

Op onze tweede en tevens laatste avond dinneerde we bij EAT restaurant. De chef van dit reataurant heeft diverse restaurants door de gehele stad en wij kozen voor dit concept met een Aziatische inslag. Een hippe tent met een toffe uitstraling.
Je kunt hier kiezen voor een menu van de chef, maar wij kozen er voor om 6 hapjes te delen, oftewel 3 per persoon. De kaart strekt zich uit van dumplings tot loempia’s noodles, bao’s en crunchy nori. Allemaal even lekker. Wij genieten van elke hap die we nemen alsmede van iedere slok ook de cocktail kaart is namelijk uitgebreid en hoewel alochol in Stockholm niet goedkoop is vind ik mijn cocktail iedere euro/kroon waard.
Tip; via de website kun je reserveren, dit is wel aan te raden gezien de grote drukte.

STHLM brunch club

Vanwege de enorme rij, die buiten al begon hebben wij STHLM Bruch club over geslagen. Maar dat wil niet zeggen dat jij dat zou moeten doen. Waarom jij wel zou moeten gaan? Neem even een kijkje op de instagram pagina van deze zaak, laat het water je in de mond lopen en je weet waarom.
Tags: , , , ,
Categorie: Legally-Travel, Tips
Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Anne 30.10.2017

  Leuke hotspots! En klinkt als een heerlijke citytrip. Zijn deze hotspots ook glutenvrij of eet je inmiddels niet meer glutenvrij?

  • Reageer Stacey 30.10.2017

   Dank je wel, het is zeker een aanrader om te bezoeken. Wat betreft je vraag, ‘gelukkig’ hoef ik niet meer 100% glutenvrij te eten en kan ik tegenwoordig met mate best wat gluten verdragen al probeer ik het zo veel mogelijk te vermijden. We hebben dan ook niet louter glutenvrije hotspots bezocht. Maar wat ik wel weet is dat op Frabrique en Griffin’s na, de kaart al duidelijk glutenvrije opties aangaf. Het is dus zeker een stad met voldoende glutenvrije opties.

   • Reageer Mieke 03.11.2017

    Wat fijn zeg! Dat maakt citytrips al een stuk makkelijker en leuker. Dank voor je glutenvrije tips, ik ga ze opslaan.

 • Reageer Adrienne 30.10.2017

  Het ziet er allemaal geweldig uit. Waar hebben jullie geslapen in Stockholm?

  • Reageer Stacey 30.10.2017

   Hi Adrienne, dank voor je leuke reactie! We sliepen in Hotel C, bekend van de ice bar. Qua locatie top, maar erg kleine kamers…

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.