Legally-Fit: 10x Hoe hardlopen mijn leven heeft veranderd

05.11.2017
Hoe hardlopen mijn leven heeft veranderd
Ik was een jaartje of 17 toen ik met de podcast van Evi begon met hardlopen. In die tijd was ik alles behalve fit. Doormiddel van het hardlopen wilde ik afvallen, fit worden was destijds niet iets waar ik mee bezig was. Na 11 jaar kan ik wel zeggen dat hardlopen mijn leven heeft veranderd op vele wijzen, hetzij indirect hetzij direct. Vandaag 10x hoe hardlopen mijn leven heeft veranderd.

1. Sporten leuk gaan vinden

Door hardlopen vond ik eindelijk een sport welke ik leuk vond. Voor die tijd probeerde ik van alles uit, maar was er niets dat bleef hangen. Er was geen sport waar ik enthousiast van werd en waar ik naar uit keek om te gaan doen. Voor mij was het ontdekken van hardlopen dan ook een verademing. Eindelijk begreep ik mensen die zeiden dat ze sporten leuk vonden en kon ik hierover mee praten.

2. Fit

Dankzij het hardlopen durf ik te stellen dat ik echt wel heel fit ben geworden. Niet alleen heb ik een goede conditie er door gekregen maar is het ook goed voor mijn lichaam en ben ik ook mentaal fit. Daarvoor was ik door al het zoeken niet echt fit en deed ik alles maar een beetje waardoor ik ook maar een beetje fit was.

3. Belang van goede voeding

Met name tijdens mijn training voor de marathon en de begeleiding die ik destijd kreeg van een voedingsdeskundige zorgde voor het besef van goede voeding. Ik kwam er achter wat goede voeding met je lichaam doet en welke effecten dit heeft op je prestaties. Sinds dien ga ik veel bewuster om met voeding en weet ik ook veel beter welke voeding past bij mijn sport routine.

4. Uitpuilende kast met sportkleding

Had ik voorheen met name sportkleding omdat het zo lekker zat op de bank. Door het hardlopen kocht ik mezelf arm aan heel veel sportkleding welke ik ook echt gebruikte om in te sporten. Mijn kleding kast is tegenwoordig gewoon te klein voor mijn enorme collectie met kleding, oeps.

5. Medailles

Vroeger zag ik medailles als iets dat je kreeg als je ergens heel goed in was. Ik won ze echter nooit en dat frustreerde toch wel een beetje. Door het hardlopen leerde ik dat je niet altijd de beste (lees; de snelste) hoeft te zijn om een medaille te behalen. Het behalen van een afstand is al een prestatie op zich. Dit heeft er voor gezorgd dat ik alleen wedstrijden loop waar je een medaille krijgt en ik nu ook een behoorlijke collectie in mijn bezit heb.

6. Meer zelfvertrouwen

Voor ik begon met hardlopen had ik het idee dat ik blijkbaar iets miste waardoor ik niet zo sportief was en dus niet uitblonk in een sport. Door het hardlopen kreeg ik steeds meer vertrouwen in dat ik wel ergens goed in was op mijn eigen manier. Ik zocht doelen uit die bij mij paste, die ik leuk vond om te behalen maar legde de lat voor mezelf ook hoog. Door het lopen van lange afstanden kreeg ik steeds meer vertrouwen in mijn eigen capaciteiten en lichaam.

7. Uitlaatklep

Wat voorheen dansen en zingen was werd nu hardlopen. Tijdens het hardlopen kon ik mijn hoofd leeg maken en alles weer even op een rijtje zetten. Meestal ben ik tijdens het hardlopen ook hele creatief en verzin ik allerlei leuke dingen voor mijn werk en blog. Maar bovenal is het voor mij een manier om mijn energie kwijt te kunnen.

8. Slanker

Nee, ik was zeker niet dik toen ik begon met hardlopen. Toch ben ik, mede door het hardlopen, wel afgevallen en slanker geworden. Dat heeft te maken met het feit dat ik ineens ging sporten maar daardoor ook bewuster met voeding om ben gegaan.

9. Blog

Dankzij het hardlopen ben ik gaan bloggen en dat heeft mijn geen windeieren gelegd. Wat ooit allemaal begon als een stok achter de deur is een platform dat al meer dan 5 jaar online is. Nog steeds ben ik heel trots op mijn Legally-Brunette.

10. Manier om steden te ontdekken

Last but not least heb ik dankzij het hardlopen de buurten waarin ik ging wonen leren kennen. Zo leerde ik het voor mij vreemde Haarlem kennen door er gewoon iedere keer een nieuwe route te gaan lopen en ieder straatje in te lopen waar ik nog niet geweest was. Het zorgde ervoor dat ik al snel beter de weg wist in de stad dan mijn man.
Tags: , , , ,
Categorie: Hardlopen, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.