Legally-Food: Kerst Recepten

12.12.2017

Kerst recepten
Sinterklaas is nog maar net het land uit en dus is het tijd om ons volledig te storten op de kerst. Vandaag deel ik alvast mijn favoriete kerst recepten. Van het geheime familie recept voor een kerstbrood tot koekjes en een heerlijke taart. Naast mijn kerst recepten ben ik ook heel benieuwd naar wat jullie favorieten zijn. 

CHOCOLADE FUDGY BROWNIE KERSTTAART

Chocolade fudgy kersttaart

Met deze taart op tafel maak je zeker indruk tijdens de kerstdagen. Of je hem nu bij een kopje koffie serveert of als toetje, met een espresso en brownie fudge vulling ben jij de ster van deze kerst! Hoewel ik erg van het gezonde eten ben vind ik een goede balans heel belangrijk, en voor mij is het belangrijkste tijdens de feestdagen, genieten! Deze taart vind ik dan ook meer dan geschikt voor de feestdagen en zeg eerlijk, met die sterren is het een echte kersttaart. Het recept vind je hier.

Kerstbrood

Het familie recept voor Kerstbrood

Zodra het tegen december begint te lopen is het niet alleen Sinterklaas en Kerst waar ik naar uit kijk maar ook het kerstbrood. Meestal weet mijn moeder me tot een paar dagen na Sinterklaas wel stil te houden maar daarna wil ik toch echt dat brood hebben, want men wat is het lekker!

Het recept is oorspronkelijk van Duitse kom af en ik gok dat mijn oma het dus van haar moeder heeft geleerd die Duitse was. Het recept gaat dus heel wat jaartjes terug en dit jaar heb ik het voor het eerst volledig samen met mijn moeder gemaakt. Waar ik meestal pas na 1,5 uur kwam helpen was ik er nu vanaf het begin bij en is het dus een beetje mijn eerste brood en leer ik nu de familie traditie voor te zetten.

Het neemt nogal wat tijd in beslag om het brood te maken en het recept luistert vrij nauw dus ga niet te creatief om met de eenheden. Mijn vader heeft geprobeerd het hele proces vast te leggen zodat jullie een beetje zien hoe je dit brood bakt. Voor het hele bakken ben je al snel 3,5 uur bezig dus denk niet dat je het even snel tussen de bedrijven door kan doen!

Het recept vind je hier.

Kerst koekjes

Kerst Koekjes

Ooit had ik als droom om mijn boom vol te hangen met koekjes. Het lijkt misschien veel werk maar het is gewoon een kwestie van koekjes bakken en versieren en als je eenmaal bezig bent dan vliegt de tijd voorbij. Met dit recept hang jij ook je boom vol of verras je gewoon je vrienden met deze heerlijke koekjes. Het recept vind je hier.

Tags: , , , ,
Categorie: Feestdagen, Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.