Legally-Food: Healthy Carrot Cake

09.03.2018

Het is alweer enige tijd geleden dat ik voor het laatst een baksel plaatste. Nog steeds is bakken een van mijn favoriete bezigheden al is de frequentie waarin ik dit doe flink afgenomen. Als ik tegenwoordig dan toch bak, dan focus ik me voornamelijk op gezonde baksels. Vandaag heb ik voor jullie een heerlijk gezond recept in petto, namelijk een healthy carrot cake.


Mijn favoriete cake met groente is de pompoen cake die ik enkele jaren geleden al eens op mijn blog zette. Maar soms wil je weer eens wat anders en dus verving ik de pompoen voor worteltjes. Uit een ander recept haalde ik de bereidingswijze voor healthy frosting en zo maakte ik mijn nieuwe variant van een carrot cake. Naast het wortel taart recept, wortel koekjes en de carrot cake havermout, nu dus ook een carrot cake recept.


BENODIGDHEDEN VOOR DE CAKE:

250 gram wortel
2 eiwitten
1 theelepel vanille extract
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels kaneel
2 theelepels koek & speculaas kruiden
2 eetlepels kokosbloesem suiker
150 gram volkoren speltmeel
100 gram rozijnen
2 handjes noten naar keuze
5 eetlepels ongezoete amandelmelk

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Verwarm je oven voor op 170 graden en vet je bakblik in of knip een stukje bakpapier op maat.
 2. Snij/rasp je wortel zo fijn mogelijk of rasp het. Zelf heb ik het met mijn foodprocessor gedaan, maar je zou ook gewoon geraspte worteltjes in de supermarkt kunnen kopen
 3. Klop de eiwitten een beetje luchtig, ik koos er voor om niet 2 hele eieren te gebruiken omdat de cake door alleen de eiwitten te gebruiken luchtiger zou worden en dat wilde ik graag bereiken, maar je kunt natuurlijk ook gewoon voor de hele eieren kiezen.
 4. Mix de worteltjes met de eieren, bakpoeder, suiker, kaneel, speculaaskruiden, rozijnen, de gehakte noten en het vanille extract door elkaar.
 5. Voeg de het meel toe aan het geheel en bekijk lepel voor lepel hoeveel amandelmelk je er bij moet doen, je moet namelijk zorgen dat je cake niet te nat wordt. Zelf had ik nu maar 1 eetlepel nodig, maar dat verschilt echt per keer en aan hoeveel vocht de worteltjes in zich hebben, dus let goed op.
 6. Schep het mengsel in het cakeblik.
 7. Bak de cake af in 45/60 minuten in de voorverwarmde oven.
Tags: , , , ,
Categorie: Legally-Food, Recepten, Snacks, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

1 reactie

 • Reageer El 10.03.2018

  Leuk om een nieuw artikel van je te lezen en wat een lekker recept!!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.