Legally-Baby: It’s a……..

12.07.2018

Boy or girl

Vandaag maken we het geslacht van ons kleine Hummeltje bekend. Hoewel er niets belangrijker is dan de gezondheid van onze kleine, vonden we het beide erg leuk om het geslacht van onze kleine te weten. Niet alleen omdat dit het proces nog iets echter maakt, maar ook gewoon omdat het praktisch is met het kopen van spullen. Kan ik los op roze kleding of ga ik juist voor licht blauw? In It’s a…… lees je het geslacht van onze baby.

Wat het ook mag zijn, het is toch wel een beetje spannend. 

Op dinsdag 26 juni zaten we om 08:00 uur gespannen in de wachtkamer van het echo centrum. Gek eigenlijk dat je gespannen kan zijn om zo iets als het geslacht van je kindje, het maakt ons immers niets uit, zolang ons kindje maar gezond is. Toch vinden we het spannend. Als je weet of je een jongen of een meisje verwacht, wordt het toch weer een stukje echter.

Als ik mag gaan liggen en de echoscopiste ons kindje in beeld brengt verdwijnt mijn spanning. Ik zie een mooi kindje in mijn buik liggen en hoor het hartje. Er valt helemaal een last van mijn schouders als wordt verteld dat ons kindje er zo mooi bij ligt en zo goed groeit dat er al bijna naar alles van de 20 weken echo kan worden gekeken. We zien de prachtige vlinderstructuur van hersenen, 4 hartkamers, een volle blaas, de maag de lever en ga zo maar door. Nou ja zien, niet alles is voor ons te herleiden tot hetgeen het is, maar ik vertrouw de echoscopiste dat ze ziet wat ze zegt te zien ;).

De geslachtbepaling

Ik ben volkomen ontspannen en zo blij dat alles goed is met ons kindje dat ik ook eigenlijk ben vergeten waar we voor kwamen, namelijk de geslachtsbepaling. Gelukkig is de echoscopiste het niet vergeten en kondigt ze aan te gaan beginnen met zoeken naar het geslacht.

Het is even zoeken en ze krijgt in het begin maar lastig het geslacht goed in beeld, maar dan is het daar. Het is EEN JONGEN! We zijn allebei even verbaasd, we waren er namelijk beide van overtuigd dat het een meisje zou zijn, maar ik roep gelijk uit dat het een mini Marc is en ben intens gelukkig! Want een jongen of een meisje, het maakt ons oprecht niets uit, ons kindje ligt heerlijk te trappelen in mijn buik en het gaat goed met HEM, dat is het enige dat telt! Leuk detail is dat onze kleine al lange benen heeft, net als zijn papa.

Direct na de echo moesten we beide direct naar werk, een beetje gek om na zo een bericht weg te gaan, maar het was even niet anders. Omdat we het familie graag persoonlijk wilde vertellen en niet in de haast over de telefoon of app, duurde het even voordat we iedereen gesproken hadden, om precies te zijn meer dan 2 weken. Jullie begrijpen waarschijnlijk wel dat het echter nog geen 3 uur heeft geduurd na de echo voordat de eerste (licht) blauwe kleertjes waren besteld…..

Ik verheug me ontzettend op de komst van onze kleine man en kan niet wachten tot ik hem mag ontmoeten. Ik ben oprecht helemaal in de wolken met het nieuws en zo onwijs blij!

Het enige wat nu nog lastig is, is het verzinnen van een naam. Waar we al 3 jaar een meisjes naam op de plank hebben liggen, is het vinden van ‘de’ jongensnaam nog knap lastig! Herkenbaar?

it's a......

Binnenkort zal ik met jullie alvast een selectie van mijn aankopen delen. Veel licht blauwe kleding en accessoires, de kinderwagen, een wipstoel, een lamp en nog veel meer. Ook zal ik het recept van onze gender reveal cake delen. 

Tags: , ,
Categorie: Baby
Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Joyce 12.07.2018

  Zo ontzettend leuk, nogmaals gefeliciteerd!!

 • Reageer Fleur 12.07.2018

  Heel herkenbaar! Wij waren wat dat betreff “opgelucht” dat we een meisje en een jongetje kregen (tweeling) want hadden genoeg meisjesnamen maar ook geen jongensnamen. Uiteindelijk hebben we hem Mathijs genoemd 🙂

 • Reageer Lonneke 12.07.2018

  Van harte gefeliciteerd!!! Wat een leuk nieuws. Wij hebben een meisje (Noelle) en een jongen (Beau) en het is beide echt heel leuk!! Zo verschillend!
  Een jongens naam vonden wij ook veel moeilijker om te bedenken!
  Succes met een mooie naam vinden!

 • Reageer Ash 12.07.2018

  Gefeliciteerd!!! Ik kijk uit naar het verdere verloop van je zwangerschap

 • Reageer Bente 12.07.2018

  Leukkkk! Nogmaals van harte gefeliciteerd!

  Een jongensnaam vonden wij ook moeilijker, wij hadden dus het ‘geluk’ dat het een meisje is geworden 😉

 • Reageer Irene 12.07.2018

  Wat leuk!!! Goede zwangerschap gewenst

  Zelf heb ik een jongetje van 9 maanden. Heerlijk ventje. Lekker druk en temperamentvol en super leergierig.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.