Legally-Baby: Mijn wishlist voor de baby

19.07.2018

Baby wishlist

Het woord wishlist dekt misschien niet helemaal de lading. Een wishlist impliceert dat je dingen wilt krijgen, terwijl we het grootste deel met liefde zelf aan zullen schaffen. Graag wil ik vandaag even met jullie delen wat ik allemaal wil kopen voor ons kleine mannetje. Van de bekende Stokke Trip Trapp tot hydrofiele doeken, de schattigste kleding en knuffels. Vandaag deel ik mijn baby wishlist waar heel wat (nachtelijke)uren online speuren in zijn gaan zitten.

Het internet afstruinen in het holst van de nacht

Vanaf het moment dat ik wist een jongen te verwachten ben ik redelijk los gegaan op het internet. Uiteraard heb ik direct het een en ander besteld. Maar ook vind ik het heerlijk om urenlang sites af te struinen op zoek naar de meest geweldige items voor in de kinderkamer, kleding en andere baby benodigdheden. Als ik weer eens wakker lig midden in de nacht kruip ik tegenwoordig zelfs stiekem naar beneden om daar, in het holst van de nacht, op zoek te gaan naar mooie items. Geïnspireerd door de cadeaulijsten die ik in aanloop tot menig babyshower heb ontvangen en heb doorgespit heb ik inmiddels zelf ook een behoorlijk online verlanglijstje gevuld met items die ik graag zou willen hebben. Persoonlijk vind ik een dergelijk online lijstje erg handig omdat men ook kan afstrepen als iets is gekocht. Ideaal dus voor een babyshower bijvoorbeeld.

Ow en voor de duidelijkheid, ik word niet betaald, gesponsord of iets dergelijk voor dit artikel. Dit is gewoon oprecht het resultaat van al 4 maanden lang online speuren 😉

Baby wishlistKleding voor ons kleine hummeltje

Een tikkeltje geobsedeerd kun je het wel noemen, maar als iets mijn momenteel gelukkig maakt dan is het wel zoeken naar de leukste dingen voor ons kindje. Wat het daarbij lastig maakt is dat ik een hele specifieke en uitgesproken smaak heb als het gaat om de kleding van ons kindje. Waar een ander waarschijnlijk bij de H&M en Hema volledig los kan gaan, zie ik in de meeste winkels niet de kleding waar ik naar op zoek ben.

Mijn stijl omschrijven vind ik wat lastig maar ik denk dat klassiek en licht wel een beetje de lading dekken. Persoonlijk vind ik het leuk om ons jongetje de eerste maanden in lichte kleuren zoals lichtblauw, wit, grijs en beige te hullen. Donkere kleuren vind ik zelf iets voor na een half jaar en dan mag de kleding ook best iets stoerder zijn, maar in het begin mag het nog echt wel een baby jongetje zijn. Hoewel ik vast niet de enige ben met deze smaak, zijn er maar weinig mensen in mijn omgeving die dezelfde smaak er op na houden.

Mocht je van een specifiek item uit collage hierboven een prijs willen weten of waar ik het heb gevonden, je kunt het allemaal terug vinden op mijn verlanglijstje

Baby wishlist
Speelgoed

Ja, momenteel leef ik nog in de droomwereld van houten speelgoed in mooie (niet al te schreeuwerige) kleuren. Vooral het speelgoed van Little Dutch vind ik helemaal geweldig, ze hebben leuke verschillende soorten speelgoed dat er ook nog eens heel mooi uit ziet!

Speelgoed hebben we nog niet echt voor onze kleine man, leuke boeken hebben we al wel! Afgelopen Koningsdag speurde ik namelijk al over de markt (toen nog heimelijk 9/10 weken zwanger) om leuke boeken te scoren. Het gouden voorlees boek geef ik zelf vaak als kraamcadeautje als de ouders geen specifieke wensen hebben en doet het altijd goed. Het boek staat vol met leuke verhaaltjes die qua lengte ideaal zijn om voor te lezen voor het slapen gaan.

Het laatste item wat echt even uitgelicht moet worden is deze rugzak. Do I need to say more? Zodra onze kleine naar de opvang gaat zie ik het al helemaal voor me dat dit zijn rugzakje is. Hoe tof is deze olifanten tas?

Mocht je van een specifiek item uit collage hierboven een prijs willen weten of waar ik het heb gevonden, je kunt het allemaal terug vinden op mijn verlanglijstje

 

Baby wishlist
Overige

Naast leuke kleding, speelgoed en knuffels heb je nog veel meer nodig voor een kindje natuurlijk. Deze lijst is zeker niet volledig ook hier licht ik weer wat leuke items uit.

Te beginnen met de box. De box die wij op het oog hebben past perfect in ons interieur. Niet geheel onbelangrijk voor een item dat een behoorlijke tijd in je woonkamer zal staan. Over het boxkleed ben ik nog niet helemaal uit. Ik twijfel tussen een mooi lichtblauw exemplaar van Baby Anne-Cy of toch een wit of licht exemplaar met print. Tips?

Van Insta vriendinnetje Suuz kreeg ik de tip voor de ByKay draagdoek. Een mooie doek om de eerste maanden te gebruiken. Na de eerste maanden zou ik zelf graag over willen stappen op een (uiteraard ergonomische) draagzak van bijvoorbeeld Tula.

Mocht je van een specifiek item uit collage hierboven een prijs willen weten of waar ik het heb gevonden, je kunt het allemaal terug vinden op mijn verlanglijstje

Welke items mogen volgens jou echt niet ontbreken op mijn wishlist? 

Tags: ,
Categorie: Baby
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer El 19.07.2018

  Mooie items heb je uitgezocht voor jullie mannetje!
  De kraamcadeaulijst is gelijk goed gevuld, ideaal!!

 • Reageer Irene 19.07.2018

  Hele mooie dingen . Als je er hobby aan hebt dan lekker blijven kijken/ kopen.
  Bedenk je echter wel dat het je pasgeboren kindje straks niet veel interesseert: jouw liefde, nabijheid en verzorging is het aller belangrijkst ❤

  Pas wanneer hij een heel stuk ouder is zal hij bepaald speelgoed willen of zich druk maken om de kleding die hij draagt.

  Zelf maakte ik mij druk om te babykamer, maar toen ons ventje er eenmaal was heeft hij het eerste halfjaar gewoon op onze kamer geslapen. Lekker dicht bij mij, gaf een veilig gevoel.

 • Reageer Forever38.com (Vera) 19.07.2018

  Superleuke items, helemaal mijn smaak ! Ikzelf houd ook van de klassieke look, en leefde me helemaal uit toen mijn dochter een kleintje was en nog geen eigen smaak had. Ik was dol op het merk Tartine et Chocolat, ik weet niet of je het kent, maar misschien is het ook iets voor jou ?

 • Reageer Suuz 19.07.2018

  Super mooie lijst!! En geweldige stijl, daar kan ik mij helemaal in vinden!
  Lief dat je mij nog noemt! De draagzak is favoriet bij Liz :-)!!
  Ooh ik kan niet wachten om jouw zoontje te zien, maar eerst een kijkje in je babykamer Fijne vakantie lieverd!!!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.