Legally-Baby: 5x Gekke gewoontes tijdens de zwangerschap

31.08.2018

Gekke gewoontes tijdens de zwangerschap

Je hoort het heel vaak van vrouwen die zwanger zijn, ze gaan ineens hele gekke dingen doen en eten. Wellicht herken jij dit wel van je eigen zwangerschap? Hoewel ik had verwacht mijn handen niet meer af te kunnen houden van chocolade en andere gesuikerde voedingswaren is niets minder waar. Hele gekke cravings heb ik niet, er zijn juist meer dingen die ik juist niet meer lust of lekker vind. Daarentegen heeft het snoepen plaats gemaakt voor shoppen… Vandaag deel ik mijn gekke gewoontes tijdens de zwangerschap. Ik ben uiteraard ook heel erg benieuwd naar jouw gekke gewoontes tijdens jouw zwangerschap!

1. Ik lust ineens geen Tony’s zeezout en caramel meer

Waar ik voor mijn zwangerschap dagelijks een halve reep Tony’s verorberde, moet ik er nu niet meer aan denken. Eigenlijk al vrij vroeg in mijn zwangerschap, toen ik het nog niet eens wist, kwam dit kwaaltje al op. De afgelopen maanden hebben er dus een aantal repen Tony’s onaangeroerd in de koelkast gelegen. Onlangs heb ik nog eens een paar stukjes geprobeerd, maar het kon me nog steeds net bekoren. Het is trouwens niet louter Tony’s, maar eigenlijk chocolade in zijn algemeenheid kan mij nu niet meer bekoren.

2. Een glas Taksi met 3 ijsklontjes bij het ontbijt

Iedereen tegen wie ik dit de afgelopen maanden heb verteld verklaard mij voor gek. Vaak word ik zelfs gek aangekeken en trekken mensen een gekke bek. Toch is dit HET middel voor mij tegen ochtendmisselijkheid. Als ik erg misselijk ben in de ochtend helpt het voor mij enorm om een zoet doch ijskoud drankje te nuttigen. Hoe ik dat heb ontdekt? Vroeger toen ik ziek was, had ik altijd al veel behoefte aan een koud zoetig drankje zoals Taksi of appelsap. Aangezien ik nog geregeld misselijk ben in de ochtend staat er nog altijd een pak Taksi in onze koelkast.

3. Nachtelijke Shop-a-holic

Een paar keer per week word ik midden in de nacht misselijk wakker. Hoewel ik dan vaak gewoon probeer in bed te blijven liggen en hoop dat het over waait, kruip ik ook vaak uit bed. Als ik eenmaal uit bed ben, neem ik meestal plaats op de bank met een kop thee. Vaak begin ik met wat doelloos scrollen op mijn telefoon, meer in het bijzonder op Instagram. Steenvast eindig ik echter in een webshop waar ik een bestelling plaats voor ons kleine mannetje. Hoewel ik mijn misselijkheid totaal geen probleem vind, is de bijwerking wellicht iets minder gewenst.

4. Druiven zijn niet aan te slepen

Sinds ik zwanger zijn moeten er altijd druiven in de koelkast staan. Zeker als de druiven lekker koud zijn kan ik er niet van af blijven. Wat kan ik zeggen, er zijn ongezondere cravings te bedenken, toch?

5. Huilen van geluk

Ik geef mijn hormonen de schuld, maar ik huil bijna dagelijks van geluk. In het verleden heb ik mijn man ook wel eens laten schrikken door op een mooi moment ineens in huilen uit te barsten. Maar nu ik zwanger ben doe ik dit een een vrij hoge frequentie. Zo huil ik als we naar een babywinkel zijn geweest, als mijn man iets liefs zegt, als de kleine op een onverwachts moment begint te schoppen en als ik een rompertje in mijn handen heb. Zo kan ik trouwens nog wel even doorgaan. Dus kom je mij een keertje tegen en ben ik in tranen, waarschijnlijk is het gewoon van pure geluk.

Je ziet dus maar ik verras mezelf door helemaal geen zoetekauw te zijn tijdens mijn zwangerschap. Dat ik me lens zou gaan shoppen aan baby spullen is echter geen verrassing… 

Heb jij of had jij tijdens je zwangerschap gekke gewoontes? 

Tags: , ,
Categorie: Baby
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.