Legally-Baby: Babykamer inspiratie

16.08.2018

Babykamer inspiratie

Op vakantie kreeg ik last van een plotselinge aanval van nesteldrang. Hoewel ik natuurlijk al maanden na dacht over het kamertje en  het ledikantje en de kast zelfs al besteld waren, werd ik ineens onrustig. Met onze terugkomst van vakantie is nu eindelijk de tijd aangebroken om aan de babykamer te gaan beginnen. Vandaag deel ik met jullie mijn inspiratie voor de babykamer. 

Ruilen van kamer

We hebben de mazzel dat ons huis voldoende ruimte biedt voor de komst van onze kleine man. Al vanaf wij in dit huis wonen hebben we een kamer leeg staan die we al 3,5 jaar gekscherend de babykamer noemen. Toch wordt dat kamertje uiteindelijk niet de babykamer. Het kamertje is namelijk wel leeg, maar niet erg groot. Een ledikant en een kleine commode zouden er makkelijk in kunnen, maar ruimte voor andere meubels zoals een kast en een stoel is er dan eigenlijk niet meer. Als een echte mama ruil ik daarom van kamer met onze kleine man. Momenteel heb ik een tamelijk overdreven grote kamer waar mijn kasten in staan, een kamer die minstens 2,5 keer groter is dan de oorspronkelijke babykamer. Over 1,5 week gaan we de kasten uit mijn kamer verhuizen naar de kleinere kamer en kunnen we echt aan de slag in de nieuwe en grote babykamer.

Lang leven Pinterest

Zelfs nog voordat wij begonnen aan het krijgen van een kindje keek ik stiekem op Pinterest. Ik ben te typeren als die vrouw die al vanaf jongs af aan zeker weet dat ze graag kinderen wilt en stiekem daar al jaren over aan het dromen is. Pinterest is, met de mogelijkheid om een geheim bord te maken, ideaal in een dergelijke situatie. Sinds we weten dat we een jongen verwachten ben ik mijn Pinterest bord nog eens gaan updaten.

Een stoere jongenskamer met veel kleuren zal je bij mij niet vinden. Voor de babykamer kies ik juist graag voor een lichte en rustige omgeving. Die stoere jongens kamer die komt er wel als hij wat ouder is. 

Mijn stijl kun je waarschijnlijk het beste omschrijven als naturel en Scandinavisch. De meubels die we gaan gebruiken zullen doorgaans wit zijn. Details zullen we juist in hout aanbrengen, alsmede lichtgrijs en natuurlijk een touch of light blue.

Babykamer inspiratie
Bron: Petite Amelie
Babykamer inspiratieBronnen: Project Nursery + Citymom + Joukfoto + Kikivanleuven + Sevencouches

Mijn aankopen en nog aan te kopen producten

Inmiddels hebben we het ledikantje en de kast besteld. De rest van de meubels heb ik wel al voor een groot deel uitgezocht maar nog niet besteld of gekocht. Tot 2 weken geleden was ik er namelijk nog niet zeker van welke kant ik nu precies op wilde met de kamer van onze kleine man. Wilde ik licht blauw of toch meer naturel? Zoals je ziet ben ik er inmiddels uit. Momenteel denk ik dat we de muren wit houden en deze wat op gaan leuken met muurstickers. Bij Grasonderjevoeten heb ik ontzettend leuke stickers gezien voor op de muur. Hiermee kun je subtiel er een speelse draai aan geven, want wees eerlijk het is en blijft een kinderkamer! Daarnaast wil ik graag nog wat lijstjes ophangen met daarin een foto van een dier, van The Animal Print shop.

De rest van de kamer zal voorlopig basic wit en beige blijven dus. Een rustige kamer waar hij hopelijk heerlijk in slaap kan vallen. Onderstaande collage geeft een goed beeld van mijn plannen en stijl voor de babykamer.

 

 

Babykamer inspiratie

Lamp: Bol.com Stoel: Maison du monde Ledikant + Kast: Baby Dump Poef: Meubelpartner Commode: Ikea Knopjes hout: Online deurbeslag shop Vloerkleed: Meubelpartner Mand: Kwantum Mand zeegras: Dekatuin Nijntje lamp: Bol.com Kussen ijsbeer: Bol.com Kurkje wolk en kat: Kids with Flair

Volledigheidshalve wil ik nog even melden dat dit artikel volledig tot stand is gekomen op basis van mijn eigen wensen en smaak. #nospon

Tags: , , , ,
Categorie: Baby
Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Joyce 16.08.2018

  Prachtig! Al had ik niet anders verwacht, jouw stijl spreekt me altijd enorm aan.
  De ‘commode’ staat hier ook al hoog op mijn lijstje voor een eventuele tweede!

  • Reageer Stacey 17.08.2018

   Wat een super lieve reactie Joyce!

   Ik hoor van veel vriendinnen super goede verhalen over deze commode, vooral de grote hoeveelheid ruimte zou ideaal zijn. Ik zal je nog wel eens mijn ervaringen delen, zodra hij in gebruik is.

   Nogmaals heel erg bedankt voor je lieve reactie.

   X
   Stacey

 • Reageer Ash 17.08.2018

  Super mooi Ik vind jouw smaak en interieur ook prachtig.

  • Reageer Stacey 17.08.2018

   Wat een onwijs lieve reactie, dank je wel!
   X Stacey

 • Reageer Maria 28.09.2018

  Prachtig interieur en leuke inspiratie voor mijn eigen huisje

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.