Legally-Food: Gender Reveal taart recept

02.08.2018

Gender reveal taart recept

Onlangs vertelde wij aan onze familie, middels een taart, het geslacht van ons Hummeltje. Als bak fanaat kon ik natuurlijk niet weg komen met een taart die ik ergens had gekocht of een ballon met confetti dus dook ik zelf de keuken in. Vandaag deel ik mijn gender reveal taart recept. 
Het is even werk, maar dan heb je ook iets. Tegenwoordig is het heel gebruikelijk om het geslacht van je baby middels een taart of zelfs een gender reveal feest bekend te maken. Wij kozen ook voor een taart, maar dan wel een taart die ik zelf zou kunnen bakken. Op Pinterest en Instagram zag ik prachtige gender reveal taarten voorbij komen die waren bekleed met marsepein/fondant, maar hoewel ik gek ben op marsepein is dat in de keuken verwerken niet echt mijn specialisatie. Vandaar dus dat ik koos voor een taart die volgens mij voor iedereen te maken is.

Heb je trouwens gemist wat het geslacht van onze kleine is en hoe wij daar op reageerde? Het artikel It’s a….. kun je hier terug lezen.

Gender Reveal taart

BENODIGDHEDEN BISCUIT DEEG

Deze benodigdheden zijn voor de taart met 3 lagen. Je verdeelt het beslag over 2 gelijke bakvormen. 

5 eieren
150 gram kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
125 gram bloem
40 gram maizena
rasp van een halve (biologische) citroen
Kleurstof; roze of blauw.

BENODIGDHEDEN VULLING, TOPPING EN DECORATIE

250 ml slagroom
250 ml mascarpone
150 gr lemon curd
1 pak lange vingers
1,5 eierdopje roze muisjes
1,5 eierdopje blauwe muisjes

BEREIDINGSWIJZE

  1. Bekleed de beide springvormen met bakpapier en vet de zijkanten van de springvormen in en bestuif met bloem.
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  3. Klop de eieren, samen met de kristalsuiker en de vanillesuiker in een kom goed luchtig met een mixer voor minimaal 5 minuten. Hoe langer je klopt hoe luchtiger.
  4. Spatel de bloem en citroenrasp door het luchtige mengsel.
  5. Giet in de eerste springvorm 2/3e van het beslag.
  6. Voeg aan het overgebleven beslag (ongeveer 1/3e) kleurstof toe, tot je de kleur duidelijk genoeg vindt. De hoeveelheid is afhankelijk van welk soort kleurstof je gebruikt. Giet dit in de andere springvorm.
  7. Bak de taarten in het midden van de oven op 160 graden in 35 minuten gaar.
  8. Zodra de taarten voldoende zijn afgekoeld kun je beide taarten eenmaal horizontaal doorsnijden.
  9. Nu is het tijd om de vulling te maken. Zorg er voor dat je kom goed vetvrij is.
  10. Doe de slagroom en mascarpone in de kom en klop tot het een goed stevig mengsel is en schep de lemoncurd door het mengsel.
  11. Bestrijk iedere tussenlaag met het mengsel.
  12. Als alle lagen op elkaar liggen bestrijk dan ook de zijkant heel dun met het mengsel, zo zorg je er voor dat de lange vingers beter blijven plakken.
  13. Bestrijk ook de bovenste laag met het mengsel zodat je deze straks met de gekleurde muisjes kunt decoreren.
  14. Zet rondom de taart lange vingers neer en druk ze een klein beetje in het mengsel. Voor extra stevigheid kun je een lint of trouwtje om de taart heen knopen zodra alle lange vingers staan.
  15. Je kunt nu ook de bovenste laag decoreren met een mengsel van roze en blauwe muisjes.

CAKETOPPER

Zoals op de foto’s te zien is heb ik, bovenop de taart een caketopper geplaatst. Deze kun je heel gemakkelijk zelf maken. Je hebt twee satestokjes nodig, een stukje touw en gekleurd papier. Knip uit het gekleurde papier rompertjes (of een ander figuurtje) dubbel uit, zodat je ze over het touwtje kunt hangen. Met lijm of plakband kun je het figuur dichtplakken. Het touwtjes knoop je aan de twee stokjes en daar is jouw budget caketopper.

Gender reveal taart recept

Heb jij het geslacht van jullie kindje voor de bevalling bekend gemaakt en hoe heb je dat destijds gedaan? 

Tags: , , , , ,
Categorie: Baby, Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Ash 07.08.2018

    Leuke taart!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.