Legally-Travel: 10X wat te doen in San Francisco

27.08.2018

10X wat te doen in San Francisco
De afgelopen weken hebben wij een prachtige rondreis gemaakt langs de westkust van Amerika. Het begin en eindpunt van onze reis was San Francisco. Deze stad biedt voldoende opties om je dagenlang te vermaken. In dit artikel deel ik mijn tips voor jouw verblijf in San Francisco. Van een fietstocht over de Golden Gate Bridge tot de leukste restaurantjes. Met dit artikel en de 10x wat te doen in San Fransisco tips maak jij je bezoek aan deze stad onvergetelijk. 

Food

In San Francisco is, zoals in iedere grote stad, een ruim aanbod in restaurants te vinden. Of je nu zin hebt in Mexicaans, typisch Amerikaans, vis of iets gezonds, het aanbod is reuze. Sterker nog er waren nog wel 20 restaurants waar ik graag had willen eten tijdens ons verblijf in San Francisco.

Matador:

Vlak bij ons hotel vonden we via Tripadvisor een leuk tentje om Mexicaans te eten. Bij Matador serveren ze allemaal kleine taco’s voor een vriendelijk prijsje. In het restaurant hangt een gezellige sfeer. Neem een plaats aan de bar als je vermaakt wilt worden met de trucs van de bartender tijdens het bereiden van cocktails. Naast Mexicaans eten hebben ze namelijk ook een veeltal aan cocktails en mocktails.🍸

10X wat te doen in San FranciscoMama’s:

Oké, je moet even in de rij staan maar het ontbijt/brunch is bij mama’s geweldig. Hier kun je een typisch Amerikaans ontbijt nuttigen. In tegenstelling tot veel restaurants is de kwaliteit van het eten hier echt heel goed en lik je echt je vingers af bij de gerechten. Waar in Amerika de pancakes snel nogal droog kunnen zijn is dat hier bijvoorbeeld echt niet het geval, het was zaling. Niet geheel onbelangrijk trouwens, de bediending is hier ontzettend leuk!

10X wat te doen in San FranciscoJoinery:

Een luch bij Joinery is de ideale beloning voor je fietstocht over de brug. Eenmaal in Sausalito zul je zien dat er tal van eetgelegenheden zijn maar het restuarant met de leukste locatie, meeste zitplekken, goed uitzicht en echt lekker eten dat is Joinery. Je dient er iets verder voor door te fietsen maar ik kan je garanderen dat het echt de moeite waard is.

Bowl’d Acai: 

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik gek ben op Acai bowls. Ook in San Francisco kun je als Acai liefhebber aan je trekken komen. Deze foodtruck vind je in het centrum van San Francisco en op de website kun je precies zien waar je ze wanneer kunt vinden. Wat mij betreft een hele fijne afwisseling tussen al het Amerikaanse eten.

Super Duper Burgers:

Nadat we na een lange reis vanuit Nederland in San Francisco aankwamen was dit onze eerste stop. Geen fancy restaurant maar een snelle hap bij Super Duper Burgers. Hoewel ze hier inderdaad de bekende burgers en friet serveren kun je zelf je bestelling helemaal vormgeven welke daarna vers wordt bereid. Een snelle hap maar dus wel een stuk beter dan de meeste andere fastfood ketens. Omdat we zo moe waren van het reizen voor ons een ideale optie om even snel iets te eten.

Chipotle:

Nog een snelle hap optie, namelijk de welbekende Amerikaanse keten, Chipotle. Door heel Amerika vind je vestigingen van deze fastfood keten die voornamelijk Mexicaans eten serveert. Zelf ben ik erg gecharmeerd van de salades die ze hebben bij deze keten en die, in tegenstelling tot de meeste andere salades in Amerika, goed gevuld zijn en smakelijk. Je kunt zelf aangeven welke ingredienten je in je gerecht verwerkt wilt hebben, of je nu een salade, taco, bowl of burrito besteld.

Activiteiten

Naast lekker eten is er natuurlijk nog veel meer te doen in San Francisco. Veel activiteiten zijn wellicht een open deur, maar nog steeds de moeite waard om genoemd te worden.

Fietsen over de Golden Gate Bridge:

Dit mag je echt niet missen tijdens een bezoek aan San Francisco! Overal in de stad kun je fietsen huren, wij kozen zelf voor Blazing Saddles, welke om de hoek van ons hotel was gelegen. Ik kan je wel aanraden de bikeline te volgen om zo min mogelijk heuvels op te hoeven fietsen en met heuvels bedoel ik echt hele steile heuvels die best heftig zijn!

Lombard Street:

San Francisco staat bekend om de enorme heuvels in de stad. Als inwoner van de stad zal je hier gewend aan raken maar als toerist zul je na een paar dagen wandelen je kuiten wel gaan voelen. Een mooi voorbeeld van een van die heuvels is te vinden bij Lombard Street. Deze straat staat ook wel bekend als de meest bochtige straat ter wereld. Leuk om even een kijkje te nemen en toe te zien hoe de auto’s zich een weg naar beneden rijden.

10X wat te doen in San Francisco

Fisherman’s wharf:

Heel toeristisch is het zeker, maar Fisherman’s wharf is een bezoekje meer dan waard. Met een beetje mazzel liggen er legio zeeleeuwen aan het einde van de pier. Tussen mei en eind augustus is het er rustig met zeeleeuwen in verband met de broed tijd en liggen er maar een handje vol. Vanaf hier kun je Alcatraz ook mooi zien liggen

Alcatraz:

Deze voormalige gevangenis voor de kust van San Francisco, gelegen op een rots is tegenwoordig open voor bezoekers. De gevangenis is bekend van de beruchte ontsnappingspoging waarvan tot op de dag van vandaag onbekend is of deze geslaagd is. Een audio tour hier is aan te raden maar, boek vooraf. Het is eigenlijk altijd vol als je op de dag zelf komt.

10X wat te doen in San Francisco

Painted ladies:

Deze prachtige Victoriaanse huizen boven op een van de vele in San Francisco gelegen heuvels zijn het bezoeken waard. Laat je trouwens niet misleiden, dit is niet het rijtje huizen wat je kent van Full(er) House. Het huis uit de serie schijnt een paar straten verderop te liggen.

Cable Car:

het iconische trammetje van San Francisco brengt je vanaf de grote winkelstraat richting het water. Super toeristisch en er staat vaak een lange rij maar het is wel een belevenis.

Slapen

Doordat wij zowel aan het begin als aan het einde van onze reis een bezoek brachten aan San Francisco hebben we niet 1 maar 2 hotels gezien. De eerste keer kozen we voor een hotel op een goede centrale plek. De tweede keer gingen we juist voor luxe in de buurt van de luchthaven.

Beresford hotel:

Hotels in San Francisco zijn behoorlijk aan de prijs. Wij kozen voor Beresford hotel dat centraal ligt maar minder fancy is dan we normaal zouden boeken. In een grote stad ben je immers maar zelden op je kamer en is het vooral fijn als je op loopafstand van alles ligt. Althans dat is onze mening.

AC hotel by Marriott – San Francisco airport/Oyster point:

Onze laatste nacht in Amerika besloten we in dit tamelijk luxe hotel door te brengen, nabij de luchthaven. Een hotel met prachtig uitzicht op het water, een hele fijne sportschool, binnenzwembad en een mooie luxe kamer. Voor ons ideaal om nog 1 dag te genieten en op te laden, voor we aan de lange weg terug zouden beginnen.

Overige tip

in San Francisco kan het fris zijn, zeker door de eeuwige mist in de stad. Zorg dus voor een vest, trui of als je buiten de zomer maanden gaat zelfs een jas en een lange broek in je koffer. Check de weersverwachtingen en zorg dat je voldoende warme kleding bij je hebt.

Tags: , , , ,
Categorie: Amerika, Legally-Travel
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.