Legally-Travel: Roadtrip langs de westkust (+ heel veel tips!)

19.08.2018

ROADTRIP LANGS DE WESTKUST

Zoals jullie weten hebben wij in bijna 4 weken tijd een hele mooie reis gemaakt langs de westkust van Amerika. We begonnen in San Francisco, reden langs Highway 1 naar Los Angeles, bezochten menig natuurpark, dompelde ons onder in de gekte van Las Vegas om uiteindelijk weer in San Francisco te eindigen. Vandaag vertel ik jullie hoe we het aangepakt hebben en geef ik onze tips.

Zelf regelen of een pakketreis kopen/boeken?

Als je een rondreis gaat maken kun je dit op verschillende manieren doen. Je kun er natuurlijk voor kiezen om deze in de vorm van een pakketreis te boeken bij een daarin gespecialiseerde organisatie. Toen we twee jaar geleden een rondreis langs de oostkust van Amerika maakte, hebben we destijds een offerte aangevraagd. Een dergelijke pakketreis bleek toen echter een stuk duurder uit te vallen dan zelf regelen. De reis langs de oostkust hebben we destijds dan ook zelf gepland en geboekt en dat hebben wij nu weer gedaan.

De kosten

Hoeveel je uiteindelijk aan een reis als deze zal besteden is heel persoonlijk. Je kunt een reis natuurlijk zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Zelf kiezen wij doorgaans voor goede maar niet echt hele luxe hotels en wisselen duurdere luxe etentjes af met een snelle en makkelijke hap. Voor ons een goede balans waar we ons beide fijn bij voelen.

Uiteindelijk hebben we aan hotels, de vluchten en de auto ongeveer €6600,- uitgegeven. Daar komt nog zo’n €1500,- per persoon bij voor eten, excursies, benzine etc. Wil je net als ik los gaan in een outlet moet je nog wat extra achter de hand hebben om je aankopen te financieren.

De vlucht

Voor ons waren de tickets het begin van onze reis en met het boeken van de tickets, dus ongeveer een half jaar van te voren, begon ook de voorpret. Onze tip is wel om je tickets ruim van te voren te boeken. Niet alleen is dit dit prijstechnisch gewoon het meest voordelig. Daarnaast is vroeg boeken ook een manier om lang voorpret te hebben.

Wij kozen voor een retour ticket San Francisco zodat we van onze reis echt een rondje konden maken. Wat echter ook een mogelijkheid is, is om in San Francisco te beginnen en in Las Vegas te eindigen of andersom. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van hoeveel tijd je hebt en welke keuzes je onderweg maakt.

De Route

Wij zijn begonnen met ons te verdiepen in de mogelijke routes en de plekken die we wilde zien onderweg. Vervolgens hebben we aan de hand van de ervaringen van mijn man (hij maakte deze reis al eens met vrienden) en vrienden besloten hoeveel dagen we op welke plek wilde blijven.

Reken vooraf uit hoeveel kilometer er tussen plaatsen zit, zodat je de reistijd in kunt schatten. 

Hotels
De hotels hebben we vrijwel allemaal via Booking.com geboekt, wel zo fijn omdat je vaak kosteloos kan annuleren mocht er iets zijn. Dat laatste bleek in ons geval, met de branden in Yosemite, geen overbodige luxe te zijn. Gemakshalve zet ik een linkje naar de pagina’s van deze hotels per plaats er even bij. Let wel, je kunt behoorlijk besparen op hotels als je iets minder hoge eisen er aan stelt.

San Francisco – 4 nachten
Monterey – 1 nacht
Pismo Beach – 1 nacht
Santa Barbara – 1 nacht
Los Angelos – 5 nachten
San Diego – 3 nachten
Zion – 2 nachten
Bryce Canyon – 1 nacht
Page – 1 nacht
Grand Canyon – 1 nacht
Las Vegas – 4 nachten
Sequoia – 2 nachten
San Francisco – 1 nacht

Oorspronkelijk hadden we slechts 3 nachten in Las Vegas, 1 nacht in Mammoth Lakes en 2 nachten nabij Yosemite. Helaas hebben we ons schema ten gevolgen van de bosbranden aan moeten passen. Hierdoor is ons verblijf in Las Vegas met een dag verlengd en zijn we uiteindelijk naar Sequoia geweest in plaats van Yosemite.

Zouden we dit achteraf anders hebben gedaan?

Ja, een paar kleine dingen wel. Wij zijn in principe heel blij met de balans in onze reis. Toch zouden we achteraf gezien Pismo beach misschien hebben overgeslagen en in plaats daarvan 2 dagen in Santa Barbara verblijven. Aan de andere kant konden we nu juist rustig van Highway 1 genieten. Alles heeft dus zo zijn voor- en nadelen.

Juist ook omdat ik meer dan 20 weken zwanger was tijdens de reis vonden wij balans heel belangrijk. Zo hebben we relatief lang in LA gezeten, puur om daar te kunnen ontspannen aan het strand. Laatst vroeg iemand zich af in de comments of het niet te druk en stress vol was, maar zo heb ik dat zeker niet ervaren. Doordat we op een aantal plaatsen voor meer dan 1 dag waren hebben we voldoende rust naar mijn mening in kunnen bouwen. In LA hebben we bijvoorbeeld veel op het strand gelegen en in San Diego juist veel bij het hotel zwembad. Natuurlijk betekent dit dat je bepaalde dingen niet doet of ziet, maar wij vonden die balans juist nu heel belangrijk. Tip is dus om je prioriteiten te stellen, ook in die bijna 4 weken dat wij zijn geweest kun je lang niet alles doen. Maak voor jezelf dus een prioriteiten lijstje met wat je echt wilt doen en wees daarin ook realistisch.

De auto

Omdat je behoorlijke afstanden af moet leggen, moet je kijken naar wat voor jou de beste manier is om je te verplaatsen.  Wij hebben gekozen voor het huren van een auto, maar je kunt natuurlijk ook voor openbaar vervoer kiezen of een camper.

Wij kozen voor een auto welke wij op onze laatste dag in San Francisco hebben opgehaald. De eerste dagen in deze stad hadden we bewust geen auto. Doordat we voor een hotel in het centrum hadden gekozen hadden we deze niet nodig de eerste dagen. Daarbij scheelt het natuurlijk in de huurkosten van de auto en niet te vergeten in parkeerkosten.

Let bij het uitzoeken van je huurauto er op dat je bagage gemakkelijk in de auto past. 

De auto hebben wij via Six gehuurd, hetgeen we vooraf in Nederland al hadden geregeld. Bij Six en bij de meeste andere verhuurbedrijven kun je kiezen voor een bepaald klasse auto. In deze klasse vallen vaak een aantal gelijksoortige auto’s. Je weet dus vooraf niet precies welke auto je ter plekken krijgt. Wij kozen voor de klasse met de Mercedes GLC, maar kregen uiteindelijk een Volvo XC60. Wij vonden dit een hele fijne auto waar gemakkelijk alle bagage in de achterbak past. Dat laatste vonden wij wel fijn nu we soms vanuit een hotel direct door zijn gereden naar een park. Aldaar parkeerde we dan onze auto met alle bagage. Het is dan wel fijn als deze goed uit het zicht kan blijven.

Koop bij een supermarkt een Koelbox en zet deze in je auto. Zo heb je de hele route koude drankjes.

De laatste tip die ik kan geven is het kopen van een koelbox. Wij kochten een koelbox voor nog geen 20 dollar bij de Tesco. In vrijwel ieder hotel waar je zit kun je gratis ijs pakken waar wij onze koelbox mee vulde. Hierdoor hadden we altijd koude drankjes bij ons en bleef ook ons fruit lekker fris. Met temperaturen die soms wel eens boven de 45 graden op kunnen lopen geen overbodige luxe!

Qua eten, hotspots en excursies volgen er per plaats nog artikelen, dus mocht je daar in geïnteresseerd zijn, stay tuned!

Ik hoop dat bovenstaande een beeld geeft van hoe wij het hebben aangepakt. Mocht je nog vragen hebben over onze reis langs de westkust van Amerika laat het me dan zeker weten!

Liefs,
Stacey

Tags: , , , , ,
Categorie: Amerika, Legally-Travel
Vorige post Volgende post

1 reactie

 • Reageer kylie 21.08.2018

  Ik ben heel erg benieuwd naar artikelen over hotspots en excursies!
  Wij gaan bijna dezelfde reis maken in oktober. De hotels etc. liggen in principe vast, aangezien
  wij wel voor een pakketreis via het reisbureau hebben gekozen. Maar de invulling daarvan is uiteraard aan ons zelf. Dus ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen. Kom maar door met die tips.
  Ik heb in iedergeval heel wat mooie plaatjes voorbij zien komen!! 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.