Legally-Baby: Mijn aankopen voor de baby

17.09.2018

Mijn aankopen voor de baby

Vandaag deel ik met jullie een greep uit de aankopen voor de baby. Met nog minder dan 12 weken te gaan stroomt ons huis langzaam maar zeker vol met spullen. Van kleding tot een box, een wipstoel, kinderwagen en nog veel meer. Kijk je mee naar mijn aankopen voor de baby?

Tot en met week 20 van mijn zwangerschap heb ik mijn erg inhouden als het gaat om het kopen van spullen voor de baby. Ik wilde eerst maar eens afwachten en zien of alles wel goed zou zijn met de kleine. Sinds wij echter op vakantie zijn geweest is het hek van de dam en ga ik helemaal los. Het ene na het andere pakket wordt bezorgd en daar wordt ik me toch een partijtje gelukkig van!

Vandaag deel ik een greep uit de aankopen die ik de afgelopen tijd heb gedaan.

De box

De box staat sinds een week bij ons in de woonkamer. Best vroeg, maar wel met een duidelijke reden. De kat van de buren is nog steeds op dagelijkse basis bij ons binnen. Om er zeker van te zijn dat hij niet te pas en te onpas in de box sprint wilde we vroeg beginnen met afleveren. We kregen als tip om ballonnen in de box te leggen, maar tot op heden gaat het eigenlijk heel erg goed en is hij er 2 keer kort ingesprongen. In de box heb ik trouwens een boxkleed van Koeka liggen. Ik ben lang op zoek geweest naar een goed en geschikt boxkleed omdat ik niet kon kiezen tussen blauw en grijs. Dit boxkleed kan aan twee kanten gebruikt worden, ideaal dus!

Wipstoel

Ik ben een beetje een sucker als het gaat om mooi vormgegeven babyproducten. De standaard wipstoel kon mij niet bekoren en dus ging ik op zoek naar een wipstoel die goed past binnen ons interieur en toch ook praktisch is. Uiteindelijk kwam ik uit bij de Nuna Leaf Grow. Een hele mooie stoel die ook nog eens lang kan worden gebruikt. Wat ik een leuke feature vind aan deze stoel is dat je met één duwtje de stoel een tijdje heen en weer kan laten wiegen. Als de kleine wat ouder is kun je zitting deels er uit halen en kan de wipstoel worden gebruikt als stoel. Ideaal dus! En, nogmaals, hij past perfect in ons interieur, ook best belangrijk ;).

Baby aankopen

Kinderwagen

Misschien wel de eerste aankoop die wij hebben gedaan is de kinderwagen. Nog voordat ik 15 weken zwanger was, was de kinderwagen al in huis. Al jaren roep ik dat ik graag een grijze Joolz wil. De keuze voor een kinderwagen was dus snel gemaakt. We hebben gekozen voor de Joolz Geo2. Vooral de grotere boodschappen mand vind ik een voordeel en vind het uiterlijk van de wagen natuurlijk ook prachtig! Bij de wagen hebben we tevens een bijpassende luiertas van Joolz.

Baby aankopen

Commode

Voor de commode hebben we gekozen voor een vrij standaard exemplaar. De Hemnes van Ikea. Omdat we veel opberg ruimte wilde creeeren voor ons een ideale oplossing. Toch wilde ik er wel een eigen twist aan geven en heb ik om die reden de standaard knopjes vervangen door houten knopjes die ik bij de Karwei kocht. Op de commode zien jullie de super leuke mandjes die ik kocht bij Next Direct. Ik was al maanden verliefd op de mandjes en vind ze ook heel leuk staan op de commode. Enige nadeel is dat de grote mand eigenlijk net te groot is om te vullen, maar dat neem ik maar voor lief. Boven de commode komt nog een mooie plank om leuke dingen op te zetten.

Baby aankopen

Nijntje lamp

Al jaren weet ik 1 ding zeker. Als ik ooit een kindje zou mogen krijgen, dan zou er een Nijntje lamp in de babykamer komen staan. Twee jaar geleden kreeg ik als kerstcadeau op mijn werk een cadeaubon voor Bol.com. Hoewel het krijgen van een kindje destijds nog niet in de planning zat, wist ik wel direct dat de bon bewaard zou worden zodat ik er ooit de lamp mee zou kunnen kopen. Een jaar later kreeg ik wederom een Bol.com bon voor kerst en zo had ik mijn lamp bij elkaar. Op bovenstaane foto’s had ik het perfecte krukje om de lamp op te zetten nog niet gevonden. Inmiddels, zie foto’s hieronder, heb ik het ideale krukje bij de Karwei gevonden.

Baby aankopen

De stoel

Een van de dingen waar ik heel lang naar op zoek ben geweest is een mooie stoel. Ik wilde graag een goede stoel, die lekker zit en past bij de naturelle/scandanavische stijl die ik heb in de babykamer. Een licht grijze stoel was niet het probleem, maar de combinatie met een lichte kleur hout bleek lastig te zijn. Nou ja lastig, als je er niet direct 700 euro of meer uit voor wilt geven. Na lang zoeken vond ik dit exemplaar bij de webshop Maison du Monde.

Kleding

Omdat alle kleding delen geen doen is heb een kleine selectie gemaakt van wat ik de leukste items vind die ik tot nu toe heb gekocht. Zoals je ziet ben ik vooral los gegaan op lichte kleuren (wit, beige, creme en grijs) en natuurlijk licht blauw. Voor als de kleine man iets groter is heb ik ook wat andere kleuren zoals donkerblauw en rood gekocht. Ieder heeft natuurlijk zijn eigen smaak qua kleding maar zelf hou ik er wel van om zeker in het begin de kleine te kleden in rustige kleuren.

Waar mogelijk zal ik proberen alle webshops en linkjes erbij te plaatsen. Sommige items komen uit Amerika of zijn uit een vorig seizoen en hierdoor kan ik deze niet doorlinken naar een webshop.


Licht blauw gebreid vestje met knoopjes Next Direct | Beige gebreid vest, H&M collectie winter 2017 | Newborn setje (mutsje, romper en broekje) Next Direct | Tuinbroek Mango baby | Tommy Hilfiger trui gebreid met H, Amerika | Sweater wit met anker, Petit Bateau | Grijze Sweater ‘Best present ever’ JBC collectie winter 2017 | Gebreid pakje wit ZARA | Gebreid pakje grijs ZARA | Regenlaarsjes Bergstein |

 

Tags: , , , , , ,
Categorie: Baby
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Ash 17.09.2018

  Mooi

 • Reageer Femke 17.09.2018

  Leuke aankopen. Ik heb nog zo’n 5 weken te gaan en ben nog niet helemaal klaar. De kinderkamer moet nog leuk worden aangekleed en hoewel ik al wat mandjes heb.. vind ik die van jou ook echt super leuk (dus daar ga ik nog even naar kijken). Ook wil ik nog een Nijntje lamp en manlief wil graag nog zo’n leuke stoel.

  Mijn kinderwagen ed. staan nu een week of 4 geloof ik in huis. Leuk!

 • Reageer Maria 28.09.2018

  Wat een prachtige spullen heb je gekozen voor de baby! Bedankt voor je inspiratie

 • Reageer Mieke 06.02.2019

  Hey Stacey, waar komt die mooie box vandaan?

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.