Legally-Baby: Mijn sport routine tijdens mijn zwangerschap

21.09.2018

Mijn sportroutine tijdens mijn zwangerschap
Nu ik zwanger ben gaat sporten toch net even anders. Waar ik vaak hoor dat vrouwen tijdens hun zwangerschap minder gaan sporten, is dat bij mij zeker niet het geval. Nog steeds ben ik zeker 3 keer per week aan het sporten. Wat is doe is echter wel heel anders. Vandaag vertel ik jullie alles over mijn sport routine tijdens mijn zwangerschap.

Waar ik voorheen een fanatieke hardloopster was, is dat sinds mijn zwangerschap zeker niet meer het geval. De laatste keer dat ik echt heb hard gelopen weet ik nog precies. Het was namelijk tijdens de Zandvoort Circuit Run. Destijds wist ik nog niet dat ik zwanger was. Wat me tijdens die wedstrijd echter wel opviel was dat mijn borsten pijn deden in mijn sport BH. Nu waren we in die periode wel bezig met zwanger worden, maar omdat ik er die maand heilig van overtuigd was dat ik niet zwanger zou zijn, zocht ik er niets achter. Het was echter nog geen 3 dagen later dat ik besloot een test te doen op de dag dat ik eigenlijk ongesteld had moeten worden.

Sinds ik weet dat ik zwanger ben loop ik dus niet meer hard. Op zich kun je prima hardlopen tijdens een deel van je zwangerschap, maar dan dien je wel op een aantal zaken te letten. Waar je precies op moet letter bij het hardlopen en bij andere sporten, beschreef ik al eens in het artikel; sporten tijdens je zwangerschap, waar moet je op letten.

Maar goed wat doe ik dan wel?

Mommy 2B Bootcamp

Toen ik een week of 18 zwanger was begon ik met Mom in Balance. Voor de mensen die deze organisatie niet kennen; het biedt bootcamps aan speciaal voor moeders en zwangere. Hoewel ik de groep heel leuk vond ben ik hier na een aantal weken toch mee gestopt. Tijdens de les moesten we namelijk stukjes sprinten en daar voelde ik mij niet oke bij. Als enige uit de groep trouwens, waardoor ik ook niet durfde zeggen dat ik me daar niet oke bij voelde. Om die reden ben ik van Mom in Balance overgestapt naar de Mommy2B Bootcamp van de Bootcamp club. Ook een bootcamp voor zwangere en vrouwen die net zijn bevallen maar zonder het sprinten. Iedere dinsdag avond doe ik dit een uurtje.

Zwangerschaps yoga

Iedere woensdag avond ga ik 1,5 uur naar zwangerschapsyoga. De les bestaat uit 1 uur yoga en 30 minuten informatie over de zwangerschap en bevalling. Hoewel het lichamelijk niet als sporten voelt, is het voor mij juist ook wel goed om een uur per week verplicht rustig aan te doen!

YouTube

Toen ik net zwanger was en ik niet meer durfde te gaan hardlopen ben ik via YouTube workouts gaan doen. Mijn favoriete workouts zijn van het kanaal FitSugar en zijn speciaal gemaakt voor zwangere. Het gaat dan om de leg and butt workout en de arm workout. Momenteel probeer ik 2 keer per week beide filmpjes te doen, maar probeer mezelf geen druk op te leggen als het niet lukt. Niet erg afwisselend 2 filmpjes al bijna 28 weken lang, maar leuke andere workouts heb ik helaas nog niet gevonden. Dus mocht iemand nog tips hebben, ik hou mij aanbevolen!

Zumba

De enige activiteit die ik net als voorheen doe is de Zumba lessen. Bij mijn sportschool abbonement kan ik ook groepslessen volgen, Zumba is daarvan mijn favoriet. In de sportschool waar ik sport heb ik nog nooit een andere zwangere gezien dus ik word tamelijk vreemd aangekeken. Zeker sinds ik overduidelijk zwanger ben. Ik vind het in ieder geval heelijk om op maandag avond even op leuke muziek te bewegen. Voorheen sprong ik fanatiek mee. Inmiddels heb ik het springen verruild voor hupsen. Het is helaas momenteel even niet mogelijk om mee te doen. De les begint om 19:00 uur en ik geef geregeld tot 18:30 uur college in Leiden. Als ik naar de Zumba ga, dan laat ik trouwens de YouTube workout vervallen.

Ben jij nu zwanger en nog aan het sporten? Zo ja wat doe jij aan sport? Of heb jij tijdens je zwangerschap gesport? 

Tags: , , ,
Categorie: Baby
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Priscilla 26.09.2018

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! En ontzettend leuk dat je weer blogt! Ik vind jou blog altijd erg leuk om te lezen!

 • Reageer D. 28.12.2018

  Hoi Stacey,

  Gefeliciteerd met je prachtige zoon!
  Ik vroeg mij af waar je de zwangerschapsyoga hebt gevolgd :)?
  Veel geluk!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.