Legally-Food: Zwangerschap-/Geboorte traktaties

08.09.2018

Zwangerschap-/Geboorte traktaties

Vandaag deel ik 2 makkelijke traktaties die je ter eren van je zwangerschap of de geboorte kunt maken. Oreo’s met gekleurde muisjes en lange vingers met gekleurde muisjes. Twee leuke en zeer smakelijke traktaties die ideaal zijn om uit te delen. Heb jij een zwangerschap of geboorte te vieren, kijk dan snel mee. Ow en uiteraard zijn deze traktaties ook uitermate geschikt voor een babyshower.

Onlangs deelde ik ook al eens het recept voor een gender reveal taart, heb je die al bekeken? 

Tot wij de uitslag van de NIPT test binnen hadden heb ik mijn zwangerschap geheim gehouden op het werk. Nou ja, op een bevriende paar collega’s en mijn leiding na dan. Ik verheugde mij al weken op het kunnen verkondigen van ons mooie nieuws. Precies zoals mijn collega’s van mij gewend zijn, moeten mooie dingen gevierd worden met baksels. Omdat ik met 50 collega’s mezelf ook week niet teveel werk op de hals wilde halen koos ik voor iets makkelijks, lange vingers met gekleurde muisjes. Voor de studenten in mijn ‘eigen’ klas maakte ik een zelfde soort hapje maar dan met Oreo’s. Beide hapjes vielen ontzettend in de smaak op mijn werk.

Leuk detail is trouwens dat ik sinds mijn zwangerschap geen chocolade meer lust en dus kots misselijk deze hapjes aan het maken was. Alleen al de lucht van chocolade……

Uiteraard zijn dit ook ideale hapjes om te serveren bij een babyshower!

Zwangerschap-/Geboorte traktaties

Benodigdheden:

150 gram witte chocolade
2 eierdopjes gekleurde muisjes (je kunt 1 kleur kiezen of van iedere kleur 1 dopje)
1 pak lange vingers of 1 pak Oreo’s

Bereidingswijze:

 1. Smelt de chocolade au bain marie of gewoon in de magnetron.
 2. Leg de muisjes op een bord.
 3. Dip de Oreo’s of lange vingers in de chocolade.
 4. Duw de Oreo’s of lange vingers met de chocolade kant tegen de muisjes aan.
 5. Laat het geheel minimaal 2 uur afkoelen.
 6. Beide traktaties kun je gedurende een week bewaren in een goed afgesloten bak.

Veel meer kan ik niet vertellen over het bereiden van deze lekkernijen. Het is gewoon oprecht heel makkelijk te maken, maar met groots effect!

Tags: , , , , ,
Categorie: Baby, Legally-Food, Recepten, Snacks
Vorige post Volgende post

1 reactie

 • Reageer Jenny 08.09.2018

  Een tijdje op vakantie geweest, dus ben blij verrast dat je veel blogs hebt geschreven wat ik heerlijk heb gelezen. Leuk!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.