Legally-Travel: 15X wat te doen in Los Angeles

24.09.2018
15X HOTSPOTS IN LOS ANGELES
Afgelopen zomer maakte wij een prachtige reis langs de westkust van Amerika. Na ons bezoek aan San Francisco en onze route langs Highway 1 kwamen we aan in Los Angeles. Wij zijn 4 dagen in LA geweest en dat bood ons voldoende gelegenheid om de hotspots en stranden te bezoeken in de regio. Natuurlijk zijn er nog tal van plaatsen die we niet hebben bezocht maar voor ons was dit een prima afwisseling en balans, zeker gelet op het feit dat ik met 21 weken zwangerschap het ook wel fijn vond om soms gewoon even niets te doen en lekker op het strand te liggen en niet iedere dag alleen maar rennen en vliegen.

Outlet shopping: camarillo premium outlet

Vanuit Santa Barbara zijn we naar LA gereden en maakte we een stop bij een van de vele outlets in Amerika. Ik zal later een uitgebreid artikel schrijven over het shoppen in Amerika met wat tips voor in de outlets. Geslaagd waren we zeker in de shops en met name voor ons kleine hummeltje kochten we heel veel kleding bij bekende merken voor prijzen waar je bij de H&M het zelfs niet mee redt.

Dolfijnen spotten bij Malibu beach

Een mooi uitgestrekt breedt strand met waar je als je mazzel hebt dolfijnen kan spotten voor de kust. Mijn man zag ooit (jaren geleden) een hele school voor de kust. Ik zag er twee voor de kust en ook dat vond ik al super bijzonder.
15X HOTSPOTS IN LOS ANGELES

Bewonder de bekende pier van Santa Monica

Een super leuke plaats met een mooie en levendige pier. Als je in de buurt bent zeker de moeite waard om een bezoek te brengen. De pier ken je wellicht wel uit de films en is voorzien van een heuse kermis inclusief reuzenrad.
15X HOTSPOTS IN LOS ANGELES
North Italy: Via Tripadvisor vonden we dit leuke restuarant welke je middels opentable heel gemakkelijk kunt reserveren. Dat laatste bleek geen onverstandige keuze te zijn want er stond een behoorlijke wachtrij. Wij deelde twee voorgerechten, de calamari en de gehaktballetjes en mijn man koos als hoofdgerecht voor een pizza waar ik voor een pasta koos. Allemaal verschrikkelijk lekker! Tegenover het restaurant zit een goede parkeergarage waar je voor een relatief goedkope prijs kunt parkeren.
15X HOTSPOTS IN LOS ANGELES

Het prachtige strand van Laguna beach

Het is een mile of 50 rijden en daar kun je door het verkeer in LA wel 2 uur over doen hebben wij ondervonden, maar dan ben je ook wel op een prachtig, tropisch ogend strand. Parkeren is hier even zoeken, er is namelijk niet heel veel plek tenzij je met een shuttle bus naar het strand wil en 5-10 dollar wilt betalen. Wij kozen ervoor om op straat te parkeren voor nog geen 5 dollar stonden we op loopafstand. Let wel, je kunt maximaal 4 uur parkeren bij de meter.

Heerlijk eten bij Redondo beach

Bij Redondo beach hebben wij alleen gegeten in de avond. De jachthaven was prachtig, zeker met zonsondergang. We aten hier bij Bluewatergrill. Je kunt hier heerlijke verse vis eten hetgeen wordt geserveerd met lekker veel groente.

15X HOTSPOTS IN LOS ANGELES

Mensen kijken bij Venice beach

You love it or you hate it, maar een bezoekje aan LA is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan Venice beach.
Amazebowls aan de boulevard verkoopt heerlijke acai bowls maar ook dragon bowls.
15X HOTSPOTS IN LOS ANGELES

Hollywood

Ik werd door mijn man gewaarschuwd dat het bord zien nog wel eens een telleurstelling zou kunnen worden en het ergens in de verte te zien zou zijn. Een uurtje zoeken op google leverde echter een geweldig resultaat op. We vonden namelijk een plek vrij dicht bij the sign waar we ook nog eens helemaal alleen stonden. Dit ‘geheime’ plekje kun je vinden vlak bij 6297-6101 Innsdale Dr, Los Angeles, CA 90068, Verenigde Staten.
15X HOTSPOTS IN LOS ANGELES

Walk of fame

Parkeren voor de walk of fame kun je het beste doen bij het winkelcentrum Hollywood Highlands. De eerste 2 uur kun je hier gratis parkeren als je iets koopt in het winkelcentrum, een consumptie bij de Starbucks is al genoeg. Vanaf het winkelcentrum heb je trouwens ook uitzicht op the sign, alleen lang niet zo mooi als vanaf bovengenoemd punt natuurlijk. Loop even over de walk of fame en spot je favoriete ster.
Lunchen in het Rosefeld hotel: van locals kregen we de tip om een burger te eten in het Rosefeld hotel in het 25 degree restaurant. Zelf hadden we nog geen honger dus sloegen we het restaurant even over maar volgens locals wel een aanrader en precies aan de walk of fame!
Cafe gratitude zit met meerdere locaties verspreid over LA. Hier kun je na alle burgers, friet en liters frisdrank weer even bijtanken wat betreft vitamines en eindelijk weer eens een gezonde maaltijd verorberen. Let wel; gezond eten in Amerika is doorgaans een stuk prijziger dan ongezond voedsel.
Hugo’s: op zoek naar een restaurant met gezonde opties voor ontbijt, lunch of diner, net buiten het drukke hollywood, walk of fame gebied? Hugo’s is een aanrader. Wij genoten van een heerlijke sandwich die je zo gezond of ongezond kunt maken als je zelf wilt. Glutenvrije opties vind je hier in overvloede en in plaats van de gebruikelijke frietjes kun je hier ook voor broccoli als side kiezen. Na 1,5 week Amerika smaakte die broccoli als een reep zeezout van Tony’s zo heerlijk.
15X HOTSPOTS IN LOS ANGELES

Hotel windgate by wyndham los angeles airport.

Wij kozen voor een hotel buiten het centrum als uitvalsbasis voor ons verblijf in Los Angeles. In de tijd in LA ben je namelijk sowieso veroordeeld tot het rijden van heel veel kilometers als je wat van de stad wilt zien en aangezien wij meer op pad zouden zijn dan in het hotel kozen we voor een goedkoper hotel maar wel met een fijne ligging. Met een grote en moderne kamer en voor Amerikaase begrippen goed ontbijt vonden wij dit echt een aanrader.
Tags: , , , , , ,
Categorie: Amerika, Legally-Travel
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.