Legally-Travel: 25x Highway 1 tips

11.09.2018

25X HIGHWAY 1 TIPS

Highway 1 staat bekend als een van de mooiste wegen ter wereld. De weg gaat langs de grillige westkust van Amerika en laat een zeer afwisselend landschap zien. Zo rij je langs rotsen waar de zee tegen aan klotst. Na de volgende bocht kun je in een oase van groen terecht komen. Onderweg heb ik maar liefst 25 highway 1 tips verzameld die ik vandaag met jullie deel.


Afgelopen zomer hebben wij gedurende 3,5 week een rondreis gemaakt langs de westkust van Amerika. Eerder schreef ik al een artikel over onze reis en een artikel over San Francisco vol tips. Vandaag deel ik mijn Highway 1 tips. 

Algemene tips voor onderweg

Brrrrr: Zorg dat er altijd een vest of een jas in de auto ligt. Op sommige plekken kan het namelijk fris zijn! Hoewel je aan de kust bent is het over het algemeen niet echt strand weer, tenminste niet toen wij er in hartje zomer waren.
Stay Cool: Schaf een koelbox aan bij een supermarkt. Wij kochten er een voor nog geen $20,- bij de Target. Dit zorgt er voor dat je altijd gekoelde drankjes bij je hebt onderweg.
Plannen: Wil je onderweg lunchen? Dan is je keuze zeer beperkt of je dient zelf eten mee te nemen. Zorg dus dat je goed je route plant en waar nodig waar proviand in de auto hebt mocht je honger krijgen.
Vers fruit: Langs de route kun je vaak goedkoop vers fruit kopen zoals aardbeiden en abrikozen maar ook avocado’s bijvoorbeeld.

De mooiste plekken en overnachtingen langs Highway 1

25X HIGHWAY 1 TIPS

Shark Fin Cove

Een mooie eerste stop is te maken bij Shark Fin Cove. De rots in de vorm van de haaien vin zorgt voor een prachtig plaatje langs de kust. Je kunt het strand betreden maar even de auto uit om een frisse neus te halen en van het uitzicht te genieten is ook heerlijk. Het levert in ieder geval mooie plaatjes op!

Santa Cruz

Vanaf San Francisco is het iets meer dan 2 uur rijden en dan ben je in Santa Cruz. Een ideale plek om even de benen te strekken, over het strand te lopen, over de kermis/pretpark langs de kust te lopen en een lunch te nuttigen. Aan beachstreet heb je niet alleen uitzicht op het strand maar loop je ook zo de Santa Cruz Beach Boardwalk binnen, een kaartje is niet nodig als je gewoon rond wilt lopen.

Lunchen kun je goed doen bij ideal bar en grill. Bij dit restaurant kun je ook gezonde lunch opties bestellen, een welkome afwisseling tussen alle burgers en steaks door als je het mij vraagt. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een snelle lunch in de boardwalk waar voldoende snelle happen te verkrijgen zijn.

17 mile drive

Omdat wij in Moneterey pas vanaf 16:00 uur in konden checken besloten we de 17 mile drive te doen voor we in monterey aan zouden komen. Om deze weg te rijden dien je $10,00 te betalen en rij je door een prachtig gebied. De weg is gelegen rond een prachtige golfbaan met prachtige huizen en langs een mooie kust. Onderweg zie je niet alleen een mooie kustlijn maar ook hertjes lopen. Mijn favoriete uitzicht punten waren waren de Spanish Bay (5), Restless Sea (6) Point Joe (7), Fanshell Overlook (13), the Lone Cypress (16), the Ghost Tree (17) en Pebble Beach (19).

25X HIGHWAY 1 TIPS

Overnachting in Monterey

Onze eerste overnachting langs Highway 1, was in Monterey. We sliepen in een prachtig hotel en hebben er een heerlijke avond gehad. Een heel bijzonder plaatsje wil ik het niet noemen maar qua liging wel een ideale tussenstop. Vanuit hier kun je tevens een boottocht boeken om walvissen te spotten. Ben je echter zwanger dan word je niet toegelaten op de boot, in verband met aan aansprakelijkheid. Mijn vriendinnetje Marisa ging een week na ons wel op een dergelijke boottocht en kwam met prachtige foto’s terug. Als je in het goede seizoen in Monterey bent is het dus zeker wel een aanrader.

Hotel pacific Monterey:
Een prachtig hotel, met een uitgebreid hotel en een heerlijk bed in een mooie grote kamer. Ook qua ligging is dit hotel zeer aan te raden. Nadelen; de prijs en het feit dat je pas vanaf 16:00 uur in kan checken.

Pier monterey, fisherman’s wharf:
Eigenlijk is iedere pier een beetje het zelfde in Amerika (op een paar uitzonderingen na natuurlijk). Er zitten legio aan souvenir shops die spullen verkopen met de naam van de plaats, de gefrituurde etenswaren vind je iedere paar meter en er is veel snoep te vinden. Ook in Monterey was dit zeker niet anders. Leuke aanvulling hier is echter dat je vanaf de pier vaak zeehonden, otters en zeeleeuwen kunt zien. Wij zagen bij zonsondergang otters en zeehonden zwemmen!

Cannary row:
Na de super toeristische pier te hebben bezocht en daar geen leuk restaurantje te hebben gevonden liepen we door naar Cannary row waar (hoewel dit ook zeker erg toeristisch is) wel leuke sfeervolle restaurantjes te vinden zijn. Wil je iets minder duur eten of ben je op zoek naar iets typisch Amerikaans kies dan eens voor de Bubba Gump. Let wel, een kleine portie is hier al meer dan een normale portie in Nederland dus mijn tip is om niet helemaal los te gaan met bestellen.

Carmel by the sea

Een leuk pitoresk plaatsje als welkome afwisseling tussen alle prachtige vergezichten. Een stop van ongeveer een half uurtje is genoeg om de hoogtepunten hier te bekijken.

Carmel bakery:
Ben je op zoek naar een leuk tentje om een kop koffie te drinken met een lekkere koek?  Dan is dit echt een aanrader. Dit super schattige bakkerijtje zit in de straat waar dit plaatsje om bekend is vol schattige huisjes.

25X HIGHWAY 1 TIPS

Bixby creek bridge

Een foto van deze iconische Higway 1 brug mag je natuurlijk niet missen! Voordat je de brug op rijdt heb je twee uitzichtpunten, links en rechts van de weg. Wij kozen voor links en hadden prachtig uitzicht!

25X HIGHWAY 1 TIPS

Mcway falls

Voor een tropisch ogend plaatje langs highway one kan ik je aanraden om even bij de Mcway falls te stoppen. Vanaf het uitkijkpunt welke met een korte wandeling te bereiken is, zie je een mooie waterval en een tropisch ogende baai.

Piedras Blancas Elephant Seal Rookery

Hier liggen de stranden vol met zeeleeuwen, zeekoeien en zeehonden. Het strand zelf mag je niet op om zo de dieren met rust te laten maar je kunt vanaf boven prachtig kijken naar de kuddes dieren die hier op het strand liggen! Het kan hier flink waaien en koud zijn, dus zorg voor warme kleding in de auto.

Overnachting in Pismo

Pismo staat bekend om zijn pier waarvandaan je met een beetje mazzel walvissen kunt spotten. Voor ons reden genoeg om de plek te bezoeken en er een overnachting te plannen. Qua ligging is het ideaal voor een overnachting al zou ik het voor de plaats zelf niet zo snel nog een keer doen. Wellicht had dat ook wel iets te maken met de pier die dicht was ter renovatie.

Pismo beach resort:
Als we aan komen rijden worden we verwelkomd met een bordje ‘ricky martin slept here’. In mijn beleving hadden we niet een super fancy hotel geboekt en vooral dit hotel op de locatie uitgekozen maar dit deed toch wel vermoeden dat het best facy was, toch? Nou of Ricky er heeft geslapen durf ik te betwijfelen, wij hebben er geen oog dicht gedaan, maar qua locatie was het hotel inderdaad erg goed.

Wooly’s:
Hier kun te terecht voor een een drankje en eventueel een lunch of diner. Typisch Amerikaans maar wel een goede ligging met mooi uitzicht over het strand.

Mo’s smokehouse bbq:
Dit restaurant staat op Tripadvisor goed aangeschreven. Ook weer typisch amerikaans en prima eten. Let wel op een gardenburger is hier een vega burger, erg lekker maar niet precies wat ik had verwacht toen ik hem bestelde 😉

Chop street:
Dit is een van de weinige restaurantjes met gezondere keuzes in Pismo. Hier vind je een menu met veel salades, smoothies en glutenvrije opties.

Santa Barbara

Onze laatste stop voor het einde van Highway 1 was in Santa Barbara een mediteraan ogend kust plaatsje. Wie hier een overnachting boekt kan zich wel vermaken. Van het strand tot winkelen en heerlijke restaurants het is allemaal te vinden in Santa Barbara. Het plaatsje oogt luxe en mondain en het is dan ook niet verrassend dat de prijzen hier ook naar zijn. Ondanks dat was dit een van mijn favoriete plaatsen tijdens onze reis.

Santa Barbara hotel:
Wij kozen in Santa Barbara voor een fancy ogend boutique hotel midden in het centrum van de stad. Naast de ingang van het hotel zat een Starbucks en de rest van de lange doorlopende straat werd bevolkt door gezellige restaurantjes, barretjes en winkels. In een prachtige kamer sliepen we. Fijne bedden en dat was na een mindere nacht in Pismo een welkome verademing. Het ontbijt, waar je, je, in Amerika nooit teveel van moet voorstellen, was hier meer dan prima. Een wafel machine om zelf een verse wafel te maken, yoghurt, broodjes en goede koffie. Wat ons betreft een aanrader dus.

Bluewatergrill:
Dit is toch echt wel mijn favoriete restaurant van de hele vakantie. Eindelijk eens geen borden overladen met friet, mayo en gefrituurd voedsel. Mooie gerechten met vooral vis en gegarneerd met groente, heel veel groente. We hebben hier heerlijk gegeten! Ja, het is wat duurder maar dat was een portie vitamines en smaakvol eten ons meer dan waard. Probeer trouwens wel vooraf te reserveren want dit restaurant, gelegen nabij het strand, is erg populair. Wij hadden echter geluk en konden gewoon binnen lopen, dus daar kun je ook op gokken.

Pinkberry:
Voor een snelle lunch die niet al te zwaar op de maag ligt kies ik in Amerika graag voor Pinkberry. Hier kun je frozen yoghurt bestellen en zelf het soort topping kiezen dat je wilt hebben. In het assortiment zit veel vers fruit (aardbeien, bramen, blauwe bessen etc) maar ook brownie, oreo en bijvoorbeeld discodip.

Wij vonden het rijden over Highway 1 echt een unieke ervaring die we niet hadden willen missen. Naast de punten die ik in dit artikel heb beschreven zijn we nog zeker wel 15 keer gestopt onderweg. Er is zoveel moois te zien, dus als het kan (let op je veiligheid) zet dan af en toe je auto even aan de kant. 

Tags: , , , , , , ,
Categorie: Amerika, Legally-Travel
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Anoniem 11.09.2018

  Great trip
  Leuk dat je weer meer blogt. Zou je nog eens een interieur / inrichting blog willen plaatsen? Je hebt zo’n goede smaak

  Groetjes,

  Anoniem

  • Reageer Stacey 17.09.2018

   Hoi, Wat leuk om te horen dat je mijn artikelen kunt waarderen!
   Heb je suggesties qua interieur en inrichting? Omdat ons huis wel echt af is weet ik niet meer zo goed wat ik er nog over kan plaatsen of vertellen in aanvulling op de bestaande hometour artikelen. Maar laat vooral weten wat je leuk vindt dan kijk ik of ik er iets mee kan doen!

   Liefs,
   Stacey

 • Reageer Rachel 11.09.2018

  Wat heb je een heerlijke tips gedeeld zeg, thanks en nog een fijne week verder

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.