Legally-Baby: De leukste en meest originele kraamcadeau’s

10.10.2018

kraamcadeau's

Nu ik zwanger ben zie ik de leukste baby gerelateerde items voorbij komen. Heel leuk voor onze kleine hummel natuurlijk, maar ook leuk om anderen mee te verrassen als je op kraamvisite gaat of om cadeau te doen tijdens een babyshower. Vandaag deel ik de leukste en vooral meest originele kraamcadeau’s waar je zelf wellicht nog niet aan had gedacht.

Het is natuurlijk geen vereiste om met een cadeau langs te komen als je op kraamvisite gaat. Je komt om de ouders te feliciteren met de geboorte van hun kindje en om deze te bewonderen. De meeste vinden het echter ontzettend leuk om met een cadeau aan te komen om daar de baby en de ouders mee te verrassen. Een dergelijk cadeau hoeft trouwens helemaal niet duur te zijn, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Vandaag deel ik dus ook niet alleen dure opties maar ook een aantal budget vriendelijkere opties.

Zoals je zult zien heb ik geprobeerd een heel divers aanbod aan webshops te selecteren en wellicht handig om te weten dat dit allemaal #nospon is. Alles heb ik dus zelf geselecteerd.

Hebben de ouders cadeau wensen? 

Ga je op kraambezoek bij iemand? Vraag dan of deze persoon wensen heeft ten aanzien een kraamcadeau. Tegenwoordig is het heel gebruikelijk als de ouders een lijstje hebben of een bepaalde voorkeur hebben. Zo heb ik zelf bijvoorbeeld de voorkeur uitgesproken om geen kleding te ontvangen. (zie: zoals sommige van jullie weten ben ik namelijk al dusdanig los gegaan met kleding dat onze hummel tot zijn eerste levensjaar voldoende kleding heeft) Het zou immers zonde zijn als je veel tijd, geld en energie stopt in een cadeau en dit wellicht helemaal niet echt passend is bij de mensen waarbij je op bezoek bent. Zelf gebruik ik de website ‘mijnverlanglijst’ bijvoorbeeld. Mocht je benieuwd zijn wat ik bijvoorbeeld op mijn lijstje heb staan, dit is mijn kraamlijst.

Er zijn trouwens ook heel veel nieuwbakken ouders die het liefst een warme maaltijd of iets dergelijks ontvangen, omdat ze zelf niet toekomen aan koken. Ook dit zou ik altijd eerst even checken voordat je met je bak eten welke waarschijnlijk met veel liefde is bereid, bij iemand voor de deur staat.

Een gepersonaliseerd boek of een boek met een persoonlijke boodschap

Onlangs liep ik in een kinderboeken winkel en werd ik door de eigenaresse op een heel leuk idee gebracht. Een boekje geven is volgens mij altijd goed als het om een kraamcadeau gaat. Maar dit cadeau kun je een stuk persoonlijker maken door een boodschap voor het kindje voor in het boekje te schrijven. Schrijf bijvoorbeeld een wens voor de kleine. Dit maakt je cadeau net even wat persoonlijker. Zelf ga ik vaak voor het gouden voorleesboek voor jongens of het gouden voorleesboek voor meisjes, maar er is natuurlijk een enorm aanbod van leuke kinderboeken die geschikt zijn voor kindjes tussen de 0 en 2 jaar oud.

Naast een persoonlijke boodschap kun je tegenwoordig ook boeken speciaal voor iemand laten maken. Op de website ‘Wonderbly‘ kun je bijvoorbeeld aan de hand van de naam van het kindje een boek maken. Ieder boek voor iedere naam is anders. Daarnaast kun je het boek ook laten voorzien van een persoonlijke boodschap. De boeken worden wereldwijd verzonden dus ook als je vrienden/familie/kennissen hebt in het buitenland is dit een ideaal cadeau. Wij hebben het boek inmiddels een paar keer cadeau gedaan en krijgen er altijd leuke reacties op. Via mijn account heb ik een code om 7 euro korting te krijgen op het boek. Dit verkrijg je via deze link en door mijn naam (Stacey Oosterhof) in te vullen bij je bestelling.

Er zijn uiteraard nog tal van aanbieders die de mogelijkheid bieden om een gepersonaliseerd boek te bestellen, met deze heb ik zelf echter geen ervaring.

DIY

Ben je heel handig? Wat is er nu origineler en persoonlijker dan een cadeau dat je zelf hebt gemaakt. Onlangs kreeg ik bijvoorbeeld van mijn moeder 2 gehaakte Nijntje knuffels. Niet alleen super mooi, maar het idee dat onze kleine hummel deze heeft gekregen van zijn oma die deze zelf heeft gemaakt is natuurlijk extra bijzonder.

Een poster speciaal voor jou

Je kunt tegenwoordig gepersonaliseerde posters laten maken in alle soorten en maten. Posters met de naam van het kindje, met het sterrenbeeld of met de exacte afmetingen van het kindje op het moment van geboorte. Omdat het zonde zou zijn dat de poster totaal niet passend is bij de stijl van de kamer is het handig als je hier vooraf even over denkt of overleg over hebt.

Sterrenbeeld en Sterrenhemel
Bij verschillende aanbieders kun je posters laten maken die het sterrenbeeld of de sterrenhemel van het kindje. De prijzen variëren ook per aanbieder. Zo biedt Printcandy een sterrenhemel poster aan voor €12,50. De sterrenhemel posters van MrStarsky kun je kopen vanaf €34,00 en bij The night Sky ben je voor een zelfde soort poster iets duurder uit. Een gepersonaliseerde sterrenbeeld poster kun je bij Forest and bear al kopen vanaf €9,95.
(bronnen foto’s: Printcandy (l) en Mr Starsky (r))

Birthposter
Zelf ben ik hier groot fan van, de birthposter. Inmiddels is dit concept bij slechts een drietal aanbieders (althans zover ik weet) te verkrijgen. Het idee is dat je een contouren van het kind krijgt op ware grote. Echt een goedkoop cadeau is het zeker niet, sterker nog ik vind het eigenlijk best een beetje over priced, maar gaaf is het wel. Naast het origineel via Birth Poster kun je de posters ook een stuk voordeliger bestellen via Postertime of via By Eve.

What’s in the name

Met de naam van het kindje kun je de leukste, gekste en ook meest lelijke dingen (althans als je het aan mij vraagt) kopen en bestellen. Zelf ben ik niet een voorstander van overal een naam op laten drukken of plakken, maar onderstaande items vind ik echt te leuk!

Kurkje met naam (puzzel)
Een paar jaar geleden zag ik dat iemand die ik volgde op Instagram dit krukje had gekregen als kraamcadeau. Direct was ik enthousiast en sinds dien staat de site van Studio Hout en Wol bij mij in mijn favorieten. Omdat het niet een super goedkoop cadeau is, is het wellicht niet iets wat je iedere keer als je op kraamvisite gaat zult geven, maar bij beste vrienden of familie is dit wel een leuk idee wellicht. Uiteraard kun je ook altijd zo iets als dit cadeau geven met anderen. Het is namelijk een uniek en blijvend iets waar een kindje en ook de ouders lang van kunnen genieten. Dit krukje is niet alleen een kruk maar vormt ook gelijk een puzzel met de naam van het kindje, hoe leuk is dat? (bron foto: Studio Hout en Wol)

Puzzel met naam
Gepersonaliseerd speelgoed noem ik dit. Een puzzel met daarin de letters van de naam van het kindje. Niet alleen is dit onwijs leuk om mee te spelen, het is ook nog eens leerzaam en laten we eerlijk zijn, heel tof om te zien! Je kunt deze puzzels bestellen via Cre8. (bron foto: Cre8)

Gepunnikte naam
Als je handig bent kun je dit natuurlijk gewoon zelf maken, maar anders is dit ook betaalbaar te bestellen online bijvoorbeeld bij Mientje Frobel, Chickentown of bij Stoer en Kant. Momenteel ben ik zelf begonnen aan project ‘punnik’ omdat ik heel graag de naam van onze jongen in de babykamer op wil hangen. Mocht dit slagen dan zien jullie dit zeker op Instagram voorbij komen.

Brood plankje met naam
Zoals jullie wellicht weten heb ik veel houten details in de babykamer terug laten komen. Het is dan ook niet zo gek dat ook hier weer een houten item voorbij komt. Dit maal niet voor de babykamer maar voor aan de eettafel. Je kunt namelijk broodplankjes laten graveren met de naam van het kindje, eventueel voorzien van een figuur zoals Nijntje. Met een prijs van €11,95 een leuk prijsje voor een origineel cadeau als je het mij vraagt. Te bestellen bij Personal Gifts. (bron foto: Personal Gifts)

Een kraammand

Wil je iemand verrassen met allemaal kleine cadeautjes? Maak dan een kraammand! Koop een mand of pak een goedkope doos in en vul deze met allemaal kleine cadeautjes. Iedere dag mogen de kersverse ouders een nieuw cadeau openen. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Bij de Action, Wibra & Zeeman vind je al super veel leuke dingen om je mand mee te vullen. Denk bijvoorbeeld aan sokjes, een leesboekje, een speentje, een knuffeltje etc.

 

Nu heb ik natuurlijk slechts een selectie kunnen maken en ben ik nog niet eens bevallen dus ik ben heel benieuwd naar jullie tips en trics. Wat is jouw gouden tip voor een origineel kraamcadeau? 

 

Tags: , , , ,
Categorie: Baby
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Rachel 10.10.2018

    Wat super leuk dat je dit hebt gedaan! Altijd fijn dit soort ideeën!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.