Legally-Baby: 10x wat te doen tijdens je zwangerschapsverlof

09.11.2018

Wat te doen tijdens je zwangerschapsverlof

Zwangerschapsverlof, de laatste 4 of 6 weken voor je uitgerekende datum even helemaal niets doen. Althans…. dat is het idee. Als je net als ik een bezige bij bent en maar moeilijk stil kunt zitten is dat best een uitdaging. Tips over hoe je stil moet zitten tijdens je verlof kan ik je dan ook niet geven. Wel kan ik met je delen wat ik ga doen tijdens mijn verlof. In dit artikel 10x wat te doen tijdens je zwangerschapsverlof deel ik mijn tips. 

Sinds gistermiddag 17:00 uur heb ik zwangerschapsverlof. Ik heb er voor gekozen om tot 36 weken door te werken. Deze keuze heb ik vooral gemaakt omdat ik na de bevalling graag zo lang mogelijk tijd heb om samen met mijn kindje te zijn. Doordat ik eigenlijk al mijn hele zwangerschap slecht slaap (lees; gemiddeld 3 uur per nacht) was het soms best pittig. Zeker ook als je weet dat ik vaak tot 18:30 college stond te geven en dus pas rond 19:30 thuis was. Lange dagen, korte nachten en een energie level dat steeds iets lager werd. Afijn, alle zwangeren zullen er last van hebben en ik dus ook. De 36 weken grens is bereikt en nu hoef ik even helemaal niets.

Dat helemaal niets is nu juist waar ik ook wel een beetje tegen op zie. Ik kan niet goed stil zitten en ben graag actief bezig. Of het nu sporten is, opruimen of bloggen, ik moet altijd iets doen. Alleen een serie kijken op Netflix is er voor mij niet bij, dat moet ik altijd ‘met iets’ combineren. Of het mij dan ook gaat lukken om het advies van de gynaecoloog op te volgen en rustig aan te doen is nog maar de vraag. Ik ga in ieder geval mijn best doen. Met onderstaande activiteiten hoop ik mezelf bezig te gaan houden.

1. Wasjes draaien

Oke, dit is niet helemaal eerlijk. De meeste mensen gaan baby wasjes doen tijdens hun verlof. Ik heb dit onlangs al gedaan tijdens de herfstvakantie. Alle kleding die in huis is, dus ook die paar shirtjes in maat 80 (!!!) zijn al gewassen. Heb je dat nog niet gedaan? Dan kun je jezelf best een paar dagen zoet houden met het draaien van de wasjes, het ophangen van de was en het vervolgens weer in de kast te hangen.

2. Netflixen

Dit is wel een ding waar ik erg naar uit kijk. De hele dag lekker foute vrouwen series op hebben staan, zonder dat je, je hoeft te verdedigen dat je een dergelijk slechte serie aan het kijken bent. Volgens mij ben ik niet de enige die smult van foute series zoals Jane the Virgin en Drop dead Diva, toch? Binnenkort zal ik ook een lijst met mijn favoriete Netflix series met jullie delen.

3. Oneindig veel keren in de babykamer kijken en rommelen

Toen ik nog gewoon aan het werk was liep ik al een paar keer per dag even de babykamer in. Voor ik naar mijn werk ging en in de avond tijdens het tandenpoetsen was het vaste prik. Nu ik thuis ben en niet veel te doen heb, verwacht ik nog veel vaker zijn kamertje in te lopen. In principe is alles af in de babykamer op 1 plankje na. Daar kan ik mijn komende week dus volledig op gaan storten. Verder kan ik mijzelf ook uren bezig houden met het (re)organiseren van de commode, want tsja wat is toch een handige indeling?

4. Een zwangerschapsmassage boeken

Vandaag, als jullie dit lezen, geniet ik van een heerlijke zwangerschapsmassage. Tijdens mijn zwangerschap heb ik al 2 keer eerder een dergelijke massage gehad en het leek mij een mooi begin van mijn verlof om er ook vandaag nog 1 te boeken. Let er wel op dat je een echte zwangerschapsmassage boekt en geen reguliere massage. Tijdens je zwangerschap gelden er namelijk andere voorschriften voor de massage en daarnaast dient er een speciale tafel aanwezig te zijn waardoor je op je buik kunt liggen.

Ben je nu niet zo van de massage’s dan kun je natuurlijk ook andere ontspannende activiteiten doen, denk hierbij aan; de kapper, een manicure, pedicure of gezichtsbehandeling.

5. Koffie/Thee drinken met (zwangere) vriendinnen

Tijdens je verlof heb je eindeloos de tijd om lekker koffie/thee te gaan drinken. Enige voorwaarde is natuurlijk wel dat deze vriendinnen ook op de dag vrij zijn. Zelf heb ik door mijn zwangerschapsyoga een aantal leuke meiden leren kennen die straks ook allemaal verlof hebben en waar ik dus lekker mee kan koffieleuten. Bijkomend voordeel is dat deze meiden net als jij in de zwangerschapsbubbel zitten en je, je dus niet schuldig hoeft te voelen als jullie het alleen maar over de baby’s hebben.

6. Je uitsloven in de keuken

Normaal ben ik laat thuis uit werk en heb ik geen zin om dan nog uren in de keuken te gaan staan. Zonde, want daardoor eten we eigenlijk vaak het zelfde. Koken vind ik ook nog eens erg leuk dus nu ik er tijd voor heb kan ik weer eens wat nieuwe gerechten uit gaan proberen. Ook kan ik dingen maken waar ik mezelf normaal geen tijd voor gun. Als je slim bent maak je gelijk dubbele porties en vries je een deel van het gerecht in. Zo heb je gelijk een voorraad eten voor in je kraamweek.

7. Lichaamsbeweging

Hoewel ik zelf nog in staat ben om met 36/37 weken te sporten bij een bootcamp speciaal voor zwangere vrouwen, is dat niet voor iedereen het geval. Toch is het ook in de laatste weken van je zwangerschap belangrijk om voldoende te bewegen. Niet alleen voor je conditie maar ook voor je spieren en mentaal is beweging erg belangrijk. Maak eens een lekkere wandeling buiten of neem een duik in het zwembad. Met name dat laatste is vaak ook nog mogelijk als je last hebt van je bekken of andere ongemakken aangezien je in het water geen last hebt van het gewicht van je buik.

8. Leer jezelf breien, punniken, haken etc.

Je hebt van die mensen die een gave hebben om de meest mooie dingen zelf te maken. Ik mis dat gen. Hoewel ik erg creatief ben zijn breien en haken echt niet aan mij besteedt. Sterker nog, toen ik onlangs slofjes wilde gaan breien heeft mijn moeder die taak maar op zich genomen omdat dit experiment op voorhand al gedoemd was om te mislukken. Punniken kan ik trouwens wel en dat vind ik ook nog eens heel rustgevend om tijdens het Netflixen te doen. Ik heb het idee om de naam van onze zoon te maken, of dat is gelukt zien jullie ergens in december.

9. Foto boeken maken van de afgelopen vakanties

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar hoewel ik mijzelf ieder jaar weer voorneem om dit keer echt gelijk een fotoboek te maken, komt het er nooit van. Van onze reizen zijn dan ook geen fotoboeken gemaakt en liggen de foto’s maar een beetje te verstoffen op mijn laptop. Hoog tijd om daar eens verandering in te gaan brengen. Daarnaast is het voor ons jongetje natuurlijk ook wel leuk om later te kunnen kijken in de fotoboeken en te zien waar wij allemaal zijn geweest.  Het lijkt me een heerlijk klusje om op te pakken tijdens het Netflixen.

10. Je administratie op orde brengen

Weet je echt niet meer wat je moet doen en zit je al ruim over die 40 weken? Dan kun je natuurlijk altijd nog je administratie eens onder handen nemen en deze opruimen. Wel zo’n fijn gevoel als alles op orde is voordat de kleine komt. Maar of het nu echt leuk is……

Wat heb jij gedaan tijdens je verlof? 

Tags: , , , ,
Categorie: Baby
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Marisa 09.11.2018

    Zeg je nu dat je het creatieve gen mist? Dat slaat echt nergens op hoor. Volgens mij heb jij er gewoon 2 van hoor. Misschien zijn alleen diegene van breien en haken missend. Dat kan natuurlijk 😉

  • Reageer Tess 09.11.2018

    Genoeg te doen. Geniet ervan!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.