Legally-Baby: Mijn tips voor leuke en betaalbare zwangerschapskleding

30.11.2018

leuke en betaalbare zwangerschapskleding

Bij een zwangerschap hoort natuurlijk niet alleen een babykamer en heel veel babykleding, maar ook zwangerschapskleding. Of je nu wilt of niet, op een gegeven moment gaan bepaalde items uit je kast knellen, zitten minder lekker of worden ineens naveltruitjes. Zelf vind ik het echter zonde om veel geld uit te geven aan zwangerschapskleding omdat je de kleding slechts voor een beperkte periode draagt. Vandaag deel ik dan ook mijn tips voor leuke en betaalbare zwangerschapskleding.

Wat koop je?

Als je voor het eerst zwanger bent zul je op een gegeven moment gaan merken dat je kleding niet meer zo lekker zit. Bij de een kan dat al met 8 weken zijn bij een ander duurt dat wat langer. Wanneer jouw buikje begint te groeien zegt echter niets over de voortgang van je zwangerschap. Iedereen is anders en dus ook iedere zwangerschapsbuik is anders. Voel je dus niet opgelaten als je al in week 8 een positiebroek wilt gaan dragen omdat je eigen broek te strak zit. Draag waar jij je prettig in voelt en wat lekker zit, anders houd je alleen jezelf maar voor de gek.

Een positiebroek

Een positiebroek is wat mij betreft een basis item die je echt nodig hebt. Waar je in het begin nog zit te rommelen met je eigen broek en elastiekjes (heel onhandig als je naar de wc moet) zal het dragen van zo’n iets wat gekke broek met band echt een verademing zijn. Het nog wel eens handig zijn om eerst in je omgeving te checken of niemand toevallig een broek voor je te leen heeft. Is dat niet het geval dan kun je de keuze maken uit een nieuwe broek of zoeken naar een tweedehandsexemplaar. Zelf heb ik er voor gekozen om vooral te investeren in 2 basic positiebroeken bij de H&M. Ik kocht een donker grijze en een zwarte skinny jeans. Beide zijn makkelijk te combineren. Omdat je er toch enige tijd mee rond loopt vond ik het fijn om af te kunnen wisselen.

Mijn eigen broeken begonnen vanaf week 16 niet meer zo lekker te zitten. Hoewel ik echt een rokjes en jurkjes meisje ben, woon ik nu bijna in mijn twee broeken. Het zit lekker comfy en met een shirtje er op kun je eindeloos combineren.

De H&M heeft wat mij betreft hele fijne broeken. In de winkel zijn ze lastig te vinden in de juiste maat, althans dat is mijn ervaring. Online is de collectie uitgebreid en met gratis verzending dus een aanrader.

Tops

Een beetje afhankelijk natuurlijk van hoe je groeit, zou ik als tip mee willen geven niet teveel te investeren in echte positiemode tops. Veel van mijn normale shirts pas ik nog en anders koop ik liever een maatje groter van een normaal shirt dan een positie shirt. Let er trouwens wel op dat sommige kleding heel goed mee rekt en andere minder. Het zou zonde zijn als je shirtjes straks allemaal uitgelubberd zijn, dus houd daar rekening mee. Mijn normale shirts zijn van de Zara (met boothals), H&M en The Sting. Bij deze laatste verkopen ze shirts die vaak ook net iets langer zijn, waardoor ze helemaal ideaal zijn voor tijdens een zwangerschap.

Ik heb uiteindelijk 2 shirtjes in de uitverkoop gekocht, maar achteraf gezien had ik die niet hoeven kopen omdat alles nog goed past. Het enige waar ik wel nog steeds heel blij mee ben is de zwart/witte top die ik heb gekocht. Helemaal mijn stijl in tegenstelling tot de meeste positiekleding, welke ik doorgaans wat saai en tuttig vind.

Jurkjes

Als echt jurkjes meisje had ik verwacht vrijwel alleen maar in jurkjes te lopen. Niets bleek minder waar te zijn. Hoewel ik echt wel een paar jurkjes heb en deze ook wel met enige regelmaat draag, grijp ik vaker naar een broek. Reden is dat ik nu het kouder wordt, een zwangerschapspanty niet heel lekker vind zitten. Dit is uiteraard heel persoonlijk. Qua jurkjes kun je natuurlijk voor een echt positiejurkje kiezen, maar kun je ook voor een rekbare basic kiezen. Van iedereen om mij heen kreeg ik de tip om jurkjes te kopen bij de Hema. Helaas gaat de kleding bij de Hema vanaf maat S en zit dat voor mij nog steeds te groot maar ik kan mij inderdaad voorstellen dat de basic jurkjes anders een hele goede optie zijn. Als je goed zoekt vind je ook fijne basic jurkjes bij de H&M, Zara en Mango. Gewoon op de ‘reguliere’ afdeling dus.

Voor een bruiloft die wij hadden en voor de zwangerschapsshoot die wij onlangs hebben laten doen, heb ik een feestelijk zwangerschapsjurkje gekocht. Omdat ik het zonde vond om een onwijs duur jurkje te kopen scoorde ik het exemplaar op bovenstaande foto in de uitverkoop via Asos. Voor slechts 25 euro kocht ik hem en inmiddels heb ik hem zo’n 3 keer gedragen.

In Amerika heb ik een aantal positiejurkjes gekocht die ik uiteindelijk slechts 1 a 2 keer heb gedragen. Miskopen dus…. Na mijn zwangerschap ben ik van plan om deze items te verkopen, zodat ze niet onnodig in de kast blijven hangen.

BH’s

Over dit onderwerp kan ik niet veel tips geven. Waar sommige namelijk al na 8 weken een nieuw exemplaar aan dienen te schaffen, is dat bij mij niet het geval. Zo zie je maar, iedere vrouw is anders. Wat betreft BH’s ook deze zijn er natuurlijk van goedkoop tot duur. Het is wat dat betreft geen overbodige luxe om je even goed voor te laten lichten over wat een goede BH is en je nieuwe maten op te laten meten. Dit kun je uiteraard doen bij een ‘echte’ lingerie winkel. Daarnaast verkopen ook webshops zoals Bonprix, Asos en H&M speciale zwangerschaps-/voedingsbh’s.

Favoriete (web)shops

Als het gaat om betaalbare positiekleding heb ik wat favorieten: de webshops van Asos, H&M, Newlook en BonPrix. Verder kun je mooie basics vinden bij The Sting en de Hema. Hoewel deze laatste geen echte positiekleding verkopen, zijn ook deze items erg geschikt om juist tijdens een zwangerschap te dragen.

Heb jij nog tips voor betaalbare doch leuke positiekleding?

Tags: , , , ,
Categorie: Baby
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.