Legally-Baby: Wat zit er in mijn vluchttas

23.11.2018

Vluchttas

Vanaf nu kan het niet langer dan 3 weken duren voordat wij ons mannetje in onze armen mogen sluiten. Eerlijk gezegd kunnen we niet wachten. De vluchttas die ik mee zal namen naar het ziekenhuis staat al enige tijd klaar. Vandaag deel ik wat er in mijn vluchttas zit.

De tas

Op het moment dat de bevalling gaat beginnen en wij naar het ziekenhuis gaan heb je een aantal spullen nodig. Omdat je niet tijdens het hebben van weeën en wellicht zelfs in de haast nog wilt zoeken naar spullen is het handig om alles alvast in te pakken. Dit noem je een vluchttas of een vluchtkoffer.

Een paar weken geleden heb ik uitgebreid online onderzoek gedaan naar de inhoud van dergelijke een vluchttas. Na veel lijstjes te hebben bekeken heb ik mijn eigen lijst opgesteld aan de hand waarvan ik mijn tas heb ingepakt.

Ik heb gekozen voor een grote weekendtas dat ik heb gekregen van het merk Les Reves d’Anais. (zie bovenstaande foto) Het voordeel van deze tas is dat hij groot is, ziet er mooi uit en heeft handige vakjes.

Wat zit er in de vluchttas voor mezelf

Toiletartikelen, etc.

 • Tandenborstel en tandpasta
 • Deo
 • Douchegel
 • Haarborstel en elastiekjes
 • Make-up remover doekjes
 • Make-up en dagcreme
 • Vaseline
 • Lenzen
 • Washandje
 • Kraamverband
 • Druivensuiker
 • Muntstuk voor rolstoel

Kleding

 • Pyjama/shirt voor tijdens de bevalling (ik heb deze gekocht)
 • T-shirts x2
 • Pyjama voor na de bevalling
 • Broek voor na de bevalling
 • (Voedings) BH
 • Sokken (dikke sokken en normale)
 • Warme trui
 • Badjas
 • Slippers
 • Muntstuk voor rolstoel

Wat zit er in mijn vluchttas voor de kleine

Voor ons kleine mannetje moeten we natuurlijk ook de nodige spullen meenemen. Het eerste pakje bijvoorbeeld. Maar omdat we al meerdere malen hebben gehoord dat hij lang is vind ik het fijn om wat extra setjes kleding mee te nemen. Zo weten we zeker dat er iets tussen zit dat zal passen. Naast kleding hebben we natuurlijk ook wat praktische zaken nodig voor hem.

Tip: Doe de pakjes van de kleine in doorzichtige zakjes en schrijf hierop wat er in het zakje zit. Bijvoorbeeld: geboortepakje 1e keus. Een bevalling kan nogal hectisch zijn en zo weet je zeker dat je kindje straks het door jou uitgezochte pakje draagt. Ik heb voor bovenstaand pakje van Petit Bateau gekozen met het witte mutsje van Les Reves d’Anais.

 • Berenpakje
 • Rompertjes 2x
 • Eerste pakje
 • Sokjes 2x
 • Mutsjes 2x
 • Speentje
 • Omslagdoek/deken
 • Broekje 1x
 • Hydrofiel doek & Spuugdoekje

Spullen die ik moet pakken als we naar het ziekenhuis gaan

Zodra ‘het’ is begonnen moeten we nog een paar dingen pakken. Dit zijn zaken die we dagelijks gebruiken en dus niet wekenlang in een tas kunnen hebben zitten of die daar te groot voor zijn.

 • Telefoon + oplader
 • Camera + extra opgeladen batterij
 • Maxicosi
 • Portemonnee

Heb jij nog een gouden tip wat niet mag ontbreken in mijn vluchttas?

Tags: , , , , ,
Categorie: Baby
Vorige post Volgende post

1 reactie

 • Reageer Renate 23.11.2018

  Wat mueslirepen of peperkoek e.d. voor je partner. Of pakt hij ook nog een eigen tas? Voor hem misschien ook een droge onderbroek of zwembroek mocht je het fijn vinden om onder de douche te gaan zitten of in bad te willen dan kan hij je daar ook makkelijk bijstaan.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.