Legally-Baby: 10X Waar ik naar uitkijk na de bevalling

13.12.2018

10X WAAR IK NAAR UITKIJK NA DE BEVALLING

Ik vind zwanger zijn ontzettend leuk en koester met heel veel liefde het wondertje dat ik in mijn buik mag dragen. Omdat ik mij fysiek heel goed voel zou ik wat dat betreft best nog veel langer zwanger kunnen blijven. Toch zijn er een paar dingen die je niet kunt doen als je zwanger bent en die ik soms een beetje mis. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer dingen samen met de baby waar ik heel erg naar uit kijk. Vandaag deel ik 10x waar ik naar uitkijk na de bevalling.

Onder invloed van hormonen zal ik het allemaal wel veel te rooskleurig inschatten, maar dat merk ik van zelf ;).

Mijn ultieme geluk? Sushi eten terwijl ik onze kleine man in mijn armen heb. 

1. Ontiegelijk veel knuffelen met onze kleine man

Hoewel dit lijstje eigenlijk in vrij willenkeurige volgorde is opgesteld kan het niet anders dan dat dit punt met stip op 1 staat. Laten we eerlijk zijn, welke mommy-to-be verlangt niet naar het moment dat je, je kindje voor het eerst vast kunt houden. Natuurlijk niet alleen dat eerste moment maar ook daarna al dat geknuffel met je kleine, dat lijkt me echt het mooiste wat er is. Sterker nog, ik denk dat mijn man af en toe echt even de baby uit mijn armen moet halen als hij hem zelf ook nog vast wil houden.

2. Hardlopen

Als je mij vraagt wat ik het meeste mis tijdens mijn zwangerschap dan is het hardlopen. Hardlopen is voor mij de ideale manier om mijn hoofd leeg te maken en echt even tot mezelf te komen. Het gevoel dat ik heb na hardlopen is onbetaalbaar. Al vrij vroeg in mijn zwangerschap ben ik gestopt met hardlopen en het is dus al bijna 7 maanden geleden dat ik voor het laatst buiten ben wezen hardlopen. Er wordt aangeraden om minimaal 3 maanden te wachten met hardlopen na de bevalling, dus ik zal nog even geduld moeten hebben. Mocht jij ervaring hebben met hardlopen na de bevalling ben ik heel benieuwd hoe jij dit hebt ervaren en wanneer jij weer bent begonnen?

3. Sushi eten

Al eerder schreef ik dat ik geen gekke cravings heb gehad tijdens mijn zwangerschap. Er is echter 1 ding qua voeding waar ik soms wel van kan dromen, sushi. Met name de rauwe tonijn. Het is zelfs zo erg dat ik mijn man al meerdere malen met lichte dwang heb gevraagd rauwe tonijn in een restaurant te bestellen. Na het nemen van een hap moest hij uitgebreid verslag doen van de smaak zodat ik voor mijn gevoel toch een beetje mee kan eten.  Na mijn bevalling kan ik nu al ontzettend uitkijken naar mijn eerste keer sushi.

Omdat uiteten gaan straks wat lastiger zal worden verheug ik me nu ook al op date nights thuis met bestelde sushi, met z’n drietjes op de bank. Sushi eten terwijl ik onze zoon in mijn armen heb, ik kan me er nu al verschrikkelijk op verheugen.

Heel veel baby foto spam, maar wel onherkenbaar 

4. Ontelbaar veel foto’s en filmpjes maken van onze zoon

Fotografie is mijn passie. Ik kan dan ook niet wachten tot ik los mag gaan met mijn camera op onze zoon. Vastleggen hoe klein hij is, de ontwikkelingen die hij door maakt en mooie momenten vastleggen. De focus ligt niet zozeer op de mooiste plaatjes, ik wil namelijk echt van de momenten gaan genieten en niet bezig zijn met perfecte styling en plaatjes omdat je dan het moment mist.

We hebben een newbornshoot geboekt bij dezelfde fotograaf als die ook onze zwangerschapsshoot heeft gedaan. Er zullen dus genoeg mooie plaatjes van onze man komen. We hebben gekozen om hem straks niet herkenbaar in beeld brengen online.

5. Opstaan zonder gekke geluiden te maken

Tot grote hilariteit van mijn man maak ik nog wel eens gekke geluiden als ik op sta. Met name na een avond bankhangen kan ik er wat van. Als je mij vraagt wat ik echt niet ga missen aan zwanger zijn, dan is het wel het maken van die gekke geluiden.

Een winterjas die weer dicht kan, dat is in ieder geval iets waar ik erg naar uit kijk! 

6. Mijn figuur, mijn eigen kleding weer dragen

Hoewel ik heel blij ben met mijn buik die prachtig naar voren is gegroeid, kan ik niet wachten om straks weer te kunnen kiezen uit mijn volledige garderobe. Natuurlijk zullen de kilo’s er niet direct allemaal af zijn, al valt het reuze mee hoeveel ik aan ben gekomen. Een winterjas die weer dicht kan, dat is in ieder geval iets waar ik erg naar uit kijk!

Al die opmerkingen over mijn buik ga ik trouwens ook helemaal niet missen. Althans de opmerkingen die niet zo leuk zijn. Van dikkiedik tot ‘jeejtje wat ben jij bol etc. Ik snap niet zo goed waarom mensen dat soort K*T opmerkingen moeten maken?

7. Een broodje met filet americain

Do I need to say more? Een hard spelt bolletje met filet americain van de AH. Dat mag tijdens mijn kraamweek echt niet ontbreken en daar kan ik me nu al erg op verheugen.

Van duinen tot prachtige landgoederen, bossen en natuurlijk de stad, het is allemaal op loopafstand vanaf ons huis. 

8. Heel veel wandelingen maken met de kinderwagen

Toen ik 11 weken zwanger was hebben wij de kinderwagen al besteld en sinds week 14 staat hij bij ons in huis te pronken. Iedere dag dat ik dichterbij de bevalling kom, groeit ook mijn verlangen om met de wagen de straat op te gaan. Ik kan niet wachten. Als de kleine er is wil ik zo vaak als mogelijk is met hem buiten gaan wandelen. Wij hebben de mazzel om in een prachtige omgeving met veel natuur te wonen.

9. Al die leuke pakjes

Oke, haal mij maar van mijn roze wolk af, ik weet het. Maar ik kan me nu al zo onwijs verheugen op het aantrekken van al die leuke pakjes van ons kindje. Ik heb mezelf tijdens de zwangerschap volledig laten gaan. Resultaat: Een kast vol met kleding voor het eerste jaar.

Ons kindje heeft al genoeg kleding voor het gehele eerste jaar. 

10. Baby date’s

Tijdens mijn zwangerschap heb ik veel leuke nieuwe contacten opgedaan in de buurt. Tijdens het sporten en de yoga heb ik allemaal leuke meiden ontmoet die inmiddels net bevallen zijn of bijna uitgerekend zijn. Tijdens mijn verlof heb ik met een aantal al leuk koffie gedronken. We kunnen ons er ook onwijs op verheugen om straks met de kindjes samen af te gaan spreken.

Daarnaast kan ik niet wachten om met hem te pronken bij iedereen die hem maar wil zien. Willen we graag voor het einde van mijn verlof een weekje weg in Nederland. Wil ik gaan babyzwemmen met de kleine man. Maar bovenal kan ik gewoon niet wachten tot het moment daar is en ik hem veilig in mijn armen heb en we samen uren naar hem kunnen staren.

Tags: , ,
Categorie: Baby
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Forever38.com (Vera) 17.12.2018

    Heerlijke post Stacey, en nu is je kleine man er ! Van harte gefeliciteerd met Olivier. Geniet van je blauwe wolk <3

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.