Legally-Baby: Olivier 1 maand

11.01.2019

Gisteren was het alweer 1 maand geleden dat Olivier werd geboren. Enerzijds voelt het als de dag van gisteren, anderzijds kan ik me een leven zonder hem al niet meer voorstellen. Vandaag geef ik jullie een update over hoe het nu gaat.

Olivier

Eigenlijk is dit gewoon een lyrische update. We zitten sinds de geboorte van Olivier op een roze wolk en zijn intens van hem aan het genieten. Het is een super tevreden jongetje die we steeds beter leren kennen. Het is bizar hoe snel dat gaat. Huiltjes herkennen, ondervinden hoe je hem het beste kunt troosten als hij krampjes heeft en zijn specifieke gewoontes leren kennen.

Wat ik zelf heel fijn vind is dat mijn man en ik echt een team zijn. Hij is sinds 2 weken wel weer gewoon aan het werk, maar als hij thuis is doen we het echt samen. Sowieso kan ik intens genieten van hem met Olivier, dat maakt mij zo giga gelukkig en trots!

Tijdens mijn zwangerschap had ik niet durven dromen dat moeder zijn zo leuk zou zijn en ik geloof er heilig in dat het alleen nog maar mooier gaat worden. Natuurlijk zijn de nachten kort en ben je vaak een hele dag intens druk met alleen voeden en verschonen en kom je amper aan jezelf toe. Een blik op ons mooie mannetje maakt het dat echter allemaal waard.

Borstvoeding

Direct na de geboorte legde Olivier al aan. Ik huilde van geluk en de eerste week ging het voeden ontzettend goed. Daarna ging het helaas al snel minder, hij begon heel onrustig te drinken, had moeite met aanleggen en was ontevreden na een voeding. Al snel bleek dat hij was afgevallen en dat mij productie onvoldoende was. Sindsdien doe ik er werkelijk alles aan om mijn productie op te krikken en heb ik meer dan een dagtaak aan het voeden en kolven. Helaas is mijn productie echter nog steeds niet zoals ik dat graag zou willen. Helaas heb ik nog steeds niet genoeg melk om Olivier volledig te voeden en voeden we dus bij met kunstvoeding. Professionele hulp van een arts en lactatiekundige hebben hier helaas nog geen verandering in kunnen brengen en de liters borstvoedingsthee en boezemvriend pilletjes evenmin. Desondanks zet ik door en probeer ik iedere mililiter die ik wel kan geven ook te geven. Dat ondanks de borstontsteking en spruw die ik momenteel heb.

Fysiek

Ik mag van geluk spreken dat ik een heftige doch voorspoedige bevalling heb gehad. Mede door de bevalling en mijn goede conditie was ik al vrij snel na de bevalling weer op de been. Sinds 3 weken probeer ik bijna dagelijks een flink stuk te wandelen met Olivier. Hij vindt het heerlijk om in de wagen te liggen en ik vind het geweldig om met mijn jongetje naar buiten te gaan.

Niet alleen conditioneel gaat het erg goed. Ik sta echt versteld van het herstellend vermogen van mijn lichaam. Al binnen twee weken was ik lichamelijk bijna de oude en pas ik zelfs vrijwel al mijn gewone kleding weer. Natuurlijk was dit geen doel en ben ik absoluut niet bezig geweest met afvallen, maar een leuke bijkomstigheid is het natuurlijk wel.

Ik ben van plan om over 2/3 weken te gaan beginnen met sporten. Niet alleen vind ik dat ontzettend leuk zo zorg ik er ook voor dat alles ook weer iets strakker wordt en ik zelf fit blijf natuurlijk.

Kraambezoek

Zoals alle nieuwe ouders waarschijnlijk zullen herkennen, je week zit vol met kraambezoekjes. Omdat de meeste van onze vrienden en bekenden kinderen hebben wil eigenlijk iedereen in het weekend langs komen om Olivier te bewonderen. Geweldig natuurlijk, wij doen immers niets liever dan trots onze zoon laten zien, maar ook best heftig en druk. Zeker omdat het weekend de enige twee dagen zijn dat we de hele dag met z’n drietjes zijn. Desondanks genieten we intens van al het bezoek en zullen de komende maanden onze weekenden nog blijven bestaan uit heel veel kraambezoekjes.

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Lindsay 11.01.2019

  Wat een heerlijke update! Zo fijn om te lezen dat jullie op je welverdiende roze wolk zitten! Hopelijk gaat het nog beter met je melkproductie, maar zo fijn dat je buiten dat zo goed kan genieten!!

 • Reageer Leoni 16.01.2019

  Wat fijn dat het goed gaat! Ik ben met 4 weken gestopt met borstvoeding, ook ik maakte te weinige melk aan en mijn dochter viel af. Ik heb het geprobeerd maar ik merkte dat het me te veel energie koste en ik er totaal geen plezier meer aan beleefde (op een gegeven moment kwam ze om het uur). Ik heb toen besloten om over te gaan op kunstvoeding. Ik merk dat borstvoeding onder moeders toch wel een dingetje is. De een is lyrisch de ander vindt het maar niks. Gewoon vooral doen waar jij je goed bij voelt.
  En al dat kraambezoek is zo herkenbaar. Soms plande ik even een hele dag niks, zodat we eens een dag zonder al dat bezoek door brachten. Denk vooral aan jezelf!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.