Legally-Baby: Kraam stroopwafels

08.02.2019

Kraam stroopwafels

Sinds ik zwanger ben heb ik al de nodige kraamhapjes en traktaties met jullie gedeeld. Vandaag deel ik het recept voor kraam stroopwafels. Een leuk hapje dat makkelijk te maken is maar met groots effect. Leuk om te serveren in je kraamperiode, als je met verlof gaat, bij een babyshower of om juist mee aan te kondigen dat je zwanger bent. 

Toen ik met verlof ging wilde ik graag afscheid nemen op mijn werk met iets lekkers. Omdat ik geen puf had om met 36 weken nog een paar taarten te bakken besloot ik het mezelf makkelijk te maken. Stroopwafels vallen altijd bij iedereen in de smaak en zijn toevallig ook nog eens mijn favoriete koekjes. Met een grote schaal vol stroopwafels met blauwe muisjes kon ik dus geheel in stijl afscheid nemen op mijn werk.

Op zoek naar meer bak inspiratie voor als je zwanger bent, een babyshower of kraamhapjes? Ik deelde al eerder het recept voor Oreo’s & lange vingers met muisjes, een gender reveal taart en kraam rocky road fudge.

Kraam hapjes

BENODIGDHEDEN:

100 gram witte chocolade
2 eierdopjes gekleurde muisjes
1 pak mini stroopwafels (je kunt uiteraard ook grote stroopwafels gebruiken)

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Smelt de chocolade au bain marie of gewoon in de magnetron.
  2. Dip de stroopwafels in de chocolade en strijk de zijkant af.
  3. Leg de stroopwafels op bakpapier of aluminiumfolie.
  4. Strooi muisjes over het chocolade deel van de koekjes.
  5. Laat het geheel minimaal 1 uur afkoelen.
  6. Beide traktaties kun je gedurende een week bewaren in een goed afgesloten bak.

Veel meer kan ik niet vertellen over het bereiden van deze lekkernijen. Het is gewoon oprecht heel makkelijk te maken, maar met groots effect!

 

Tags: , , , ,
Categorie: Baby, Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.