Legally-Baby: Mijn favoriete baby producten in de eerste weken

01.02.2019

Favoriete baby producten

Onze kleine Olivier is alweer 7 weken oud. De afgelopen weken heb ik ondervonden welke aankopen top waren en welke flop. Vandaag deel ik mijn favoriete babyproducten die wij in de eerste 7 weken hebben gebruikt. Uiteraard vertel ik ook wat wij juist niet hebben gebruikt of wat ik de volgende keer anders zou doen. 

Hoe cliché, maar de tijd vliegt echt voorbij en man wat zou ik de tijd graag even stil zetten en blijven genieten van dit hele kleine hummeltje. De afgelopen weken zijn een reis geweest. Je kunt je als nieuwe moeder nog zo goed voorbereiden op de komst van het kindje, maar uiteindelijk leer je gaandeweg hoe je alles moet doen. Ook leer je pas tijdens het gebruik wat handig is en wat werkt voor jou en voor jouw kindje. Dat iets voor ons werkt zegt dus niet dat het voor ieder kindje werkt. Toch deel ik vandaag mijn ervaringen.

Draagzak – Tula free to grow

Het leek mij altijd al zo ontzettend leuk, rondlopen met je kindje in een draagzak. Na veel goede reviews te hebben gelezen en oke ook het design speelt mee, koos ik uiteindelijk voor de Tula free to grow. Ik liet mijn oog vallen op de draagzak met streepjes (love stripes!) maar aangezien deze niet regulier in Nederland te koop is, was het bemachtigen een flinke zoektocht. Uiteindelijk is het gelukt via deze site.

Eerlijk is eerlijk Olivier vond het de eerst 3/4 keer helemaal niets in de draagzak. Ik zag het al voor me, 160 euro uitgeven aan een draagzak en dan een kindje hebben dat het niets vindt… Gelukkig veranderde het na 2/3 weken en inmiddels is hij groot fan van de draagzak. Met name op momenten dat hij onrustig is of last heeft van zijn buik gebruik ik hem. Het werkt bij ons top! Ook het comfort van het vast klikken en klaar vind ik een groot voordel ten opzichte van een draagdoek.

Joolz Geo 2

Lang voordat ik zwanger was, zelfs nog voordat ik mijn man leerde kennen, werd ik al verliefd op het design van Joolz. Het was dan ook geen verrassing voor mijn omgeving dat ik heel graag een Joolz wilde hebben. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik niet eens serieus naar andere wagens heb gekeken. De Joolz vind ik de mooiste wagen en tijdens het lopen van het testparcours in de winkel vond ik hem, waar mogelijk, nog mooier en beter dan verwacht.

Na lang wachten (we hadden de wagen al in huis toen ik amper 13 weken zwanger was) heb ik hem nu reeds 7 weken in gebruik. Omdat ik met enige regelmaat wagens (van andere merken) van vriendinnen heb gebruikt kan ik wel concluderen dat niet alleen het design van Joolz gaaf is, de wagen is ook heel wendbaar, rijdt super fijn en heeft een goede hoogte. Dagelijks probeer ik zo’n 5 kilometer te lopen met de wagen en ik ben nog iedere dag dolblij.

Cinababy druppels

Helaas heeft onze Olivier veel last van krampjes. Ik heb het hele internet afgezocht naar wat zou kunnen helpen. Van fietsen met de beentjes, een warmte bron op zijn buik, massage, draagzak, ga zo maar door, ik had alles geprobeerd. Soms hielpen dingen wel maar lang niet altijd. Omdat niets zo veel pijn doet als je kindje pijn zien hebben, besloot ik dan maar een ‘middeltje’ te gaan testen. Na vele goede ervaringen van vrienden kocht ik Cinababy en WAUW. Hoewel zijn krampjes niet weg zijn door dit middel, verzacht het de pijn wel en zien wij dat Olivier er echt heel veel baat bij heeft!

Spuugdoekjes van Koeka

Ze zijn belachelijk duur en de enige reden dat ik ze kocht was omdat ik ze fashionable verantwoord vond voor buiten de deur. In het gebruik kwam ik er echter achter dat ze super handig zijn doordat ze lekker groot zijn kun je ze fijn over je schouder hangen en is de kans op een vol gekwijlde of gespuugde schouder een stuk kleiner. Ik vind ze dus (op de prijs na) ideaal!

Nuna Leaf stoel

Zet Olivier voor het raam van de deur, uitkijkend op de tuin en geef de stoel een setje en je hebt geen kind aan hem. Het grote voordeel van de Nuna Leaf stoel is dat deze enkele minuten blijft bewegen na een enkel duwtje. Hoewel hij aan de prijs is en groot, heeft Olivier er erg veel plezier van!

Wat werkt (bij ons) niet?

De kipkap woller

Het leek mij ideaal, maar het zakje wordt echt amper warm en heeft dus niet echt veel effect. Hoewel ik er veel lovende verhalen over heb gehoord werkt het bij ons dus niet.

Draagdoek – By kay stretchy deluxe

Toen ik mensen tijdens mijn zwangerschap vertelde over de aankoop van mijn draagzak, hoorde ik steenvast dat ik beter een draagdoek had kunnen kopen. Ik besloot om naast de draagzak ook een draagdoek te kopen. Achteraf gezien heb ik daar spijt van. Persoonlijk vind ik het gemak van een draagzak veel fijner. Het knopen van een draagdoek kan vast een stuk sneller dan dat ik het nu doe, maar het zal nooit zo snel zijn als een draagzak. Naar ik vermoed gaat de draagdoek binnenkort dus ook op marktplaats.

Welke aankopen waren bij jullie favoriet en welke vielen juist tegen? 

Tags: , , , , ,
Categorie: Baby
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Joyce 02.02.2019

  Heerlijk lijstje!
  Wij hebben echt heel veel baat gehad bij de sleepyhead en die gaan we bij baby zusje zometeen ook weer veel gebruiken denk ik.
  Ook de draagdoek en tula ga ik weer vaak pakken.

 • Reageer Colette 07.02.2019

  Leuk artikel Stacey! Zelf hebben mijn man en ik lang getwijfeld tussen de Joolz Day/Geo en de Bugaboo Fox kinderwagen. We hebben zelfs de Joolz Day in huis gehad, maar ik had al snel spijt en we gebruiken nu al bijna 4 maanden de Bugaboo Fox voor onze Olivier. Top wagen! Misschien iets minder degelijk dan Joolz (vooral het in- en uitklappen vind bij de Joolz wagens soepeler gaan), maar hij is heerlijk licht én wendbaar. Wat ons betreft een top aankoop! Andere dingen die wij veel gebruiken zijn het babynestje, de puckababy slaapzakjes en sinds kort ook de babygym. De KipKep woller is hier ook geen succes en de Tula Free to Grow tot op heden ook niet, maar dat komt vooral omdat ik nu in de winter niet goed weet hoe ik mezelf en Olivier hierop moet kleden. Draag jij Olivier in de Tula over je winterjas heen? Of draag je hem tegen je kleren aan, met de jas open? Oh en die Koeka Spuugdoekjes zijn inderaad héél fijn! 🙂

 • Reageer Leoni 14.02.2019

  Draagdoek heb ik nooit aangeschaft, niks voor ons. Draag zak van Stokke mycarrier (die mijn vriend wilde hebben) was zeker zijn geld waard.
  De Philly poederdoos, was een flop. Een bak voor melkpoeder en die je door middel van draaien (=1 schep) zo in het flesje kan doen. Lijkt makkelijk maar hij zat vaak verstopt. Gebruik dan de poedertorens van de Hema.

  Voor darmkrampjes gebruikte ik de druppels van Sabsimplex en een warmte zak (https://www.ritaswarmtezak.nl). Even in de magnetron en hij is lekker warm.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.