Legally-Baby: Waarom wij ons kindje niet (herkenbaar) in beeld brengen online.

26.02.2019

Waarom wij Olivier niet herkenbaar in beeld brengen

Tijdens mijn zwangerschap hebben wij besloten om ons kindje niet (herkenbaar) in beeld te brengen online. Vandaag vertel ik waarom wij deze keuze hebben gemaakt.

De laatste tijd heb ik diverse berichtjes ontvangen via Instagram waarom ik Olivier niet in beeld breng en vandaag leg ik jullie uit wat hierin onze afweging is geweest.

Ik denk dat vrijwel iedere ouder zijn of haar kindje het mooiste kindje van de wereld vindt. Iedere ouder is trots op zijn kindje. Wij natuurlijk ook! Ook wij vinden ons kindje het mooiste kindje van de hele wereld.

Ik vind het daarom vaak genoeg ook heel erg moeilijk om die ene leuke foto niet met jullie te delen. Toch hebben wij heel bewust de keuze gemaakt om hem niet herkenbaar, oftewel niet met zijn gezichtje, online te plaatsen.

Wij groeien op in een online wereld waarin we alles online zetten. Ook ik deel heel veel van mijn leven online. Daarin maak ik zelf telkens een afweging. Ik plaats alleen dat gene waarvan ik wil dat andere dat zien, die geen schade brengen aan mijn carrière en waarvan ik het niet erg vind dat mijn studenten het zien. Dit doe ik zodat als je ooit mijn naam intypt op Google je alleen datgene vindt waar ik achter sta.

Maar dan Olivier, hij kan zelf die afweging nog niet maken. De enige die deze afweging kunnen maken zijn wij, zijn ouders. Maar hoe weloverwogen wij dat ook kunnen doen, of Olivier later achter onze keuzes zal staan is nog maar de vraag.

Wij hebben er dus voor gekozen geen foto’s herkenbaar online te zetten tot dat Olivier hier zelf keuzes in kan/wil maken. Omdat ik als mama ook gewoon intens trots ben op mijn kindje plaats ik wel met regelmaat foto’s van Olivier zonder zijn gezichtje. Op die manier kan ik toch een beetje van mijn trots delen.

Afsluitend; ik veroordeel niemand die zijn kindje wel herkenbaar online plaatst. Iedereen moet vooral doen waar hij of zij zich goed bij voelt.

Tags: , ,
Categorie: Baby
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Lian 27.02.2019

  Alleen maar knap dat het je lukt hoor

 • Reageer Irene 27.02.2019

  Goede keuze denk ik hoor. Sinds ik mijn eigen Oliviér heb, ben ik ook strikter geworden in het afschermen van mijn profielen voor vreemden.

  Ergens vind ik het wel jammer, want ik ben wel heel benieuwd naar jullie wondertje.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.