Legally-Travel: 10X wat te doen in San Diego

15.02.2019

10x wat te doen in San Diego

Als er een stad is geweest die mij positief heeft verrast tijdens onze rondreis, dan is het wel San Diego. Wij beleefde 3 heerlijk relaxte dagen in deze zuidelijke stad en hebben er heerlijk gegeten. Na alle drukte van het rondreizen en de hectiek van LA een welkome afwisseling waar we erg van hebben genoten. Vandaag deel ik mijn San Diego tips in 10x wat te doen in San Diego.  

Op voorhand wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten van deze stad. Gezien de ligging zo dichtbij Mexico en de filmpjes van 3 op reis had ik een beeld van een oude rommelige stad. Niets bleek minder waar te zijn. San Diego heeft mij ontzettend verrast en was veel leuker dan ik had gedacht. Mede gezien ons drukke reisschema besloten we niet alles te zien en doen wat er in San Diego te doen is en waar de stad om bekend staat. Misschien zonde maar met destijds 22 weken zwangerschap was ik ook wel even toe aan wat relax tijd en niet uren in de auto zitten en sjokken door een warme stad.

San Diego Bayfront Hilton

Omdat we op voorhand al het idee hadden dat we in San Diego wel toe zouden zijn aan wat ontspanning, boekte we een een luxe hotel. We kozen uiteindelijk voor een hotel met zwembad, maar dat wel op loopafstand van het centrum lag. Achteraf een meer dan prima keuze want veel meer dan bij het zwembad liggen en in de avond uiteten gaan hebben we niet gedaan in San Diego. Het was een keurig hotel, goede kamers, vriendelijk personeel, goede ligging en een fijn zwembad. De prijs was echter pittig te noemen, zeker als je weet dat het ontbijt daar nog niet bij inbegrepen was.

10x wat te doen in San Diego

Glaslamp district met 5th avenue

Op loopafstand van ons hotel lag het Glaslamp district. Vooraf had ik al gelezen dat dit de buurt is waar je de leukste restaurantjes kunt vinden en waar het erg gezellig is. Daar was niets aan gelopen. Op 5th avenue barst het van de gezellige restaurants en bars. Of je nu Italiaans wilt eten, Amerikaans, sushi of Frans, met een straat vol aanbod is er voor ieder wat wils te vinden. Het is sowieso al heel leuk om gewoon de straat door te lopen. Om 5th avenue heen vind je oude theaters, grote pleinen en industriële gebouwen, dus ook daar kun je, je hart ophalen.

Lazy hippo voor het ontbijt

Ben je opzoek naar een plek om te ontbijten waar je zowel als healthy foodie aan je trekken kunt komen, maar waar je vriend ook gelukkig van wordt? Dan is Lazy Hippo een aanrader. Wederom in het Glaslamp district vind je deze, bijzonder ingerichte, hotspot. Zelf koos ik voor een green detox juice met een bak havermout op basis van amandelmelk. Mijn man ging echter voor een gepocheerd ei met bacon en een stevige bak koffie.

10x wat te doen in San Diego

Puesto at the headquarters voor Mexicaans eten

Als je zo dicht bij Mexico zit dan moet je natuurlijk ook een keertje Mexicaans gaan eten. Wij kozen voor Puesto die bij in ‘the headquarters’ gevestigd is, bij de haven van San Diego. Het valt aan te raden om online te reserveren als je hier wilt eten. Dat is trouwens sowieso wel een tip in heel Amerika. Veel restaurants zitten op iedere dag van de week vol, dus reserveren online kan vaak geen kwaad, dat kan ook gewoon om 15:00 uur in de middag. We aten bij Puesto echt goede wraps. Gerechten die voor een smaakexplosie in je mond zorgen. De kaart biedt trouwens een grote variëteit aan keuzes aan, van vlees tot vis en vega. Wij kozen zelf voor ieder 3 (kleine) wraps zodat we de mogelijkheid hadden om meerdere gerechten te proeven.

Ghiradelli voor een ijsje op 5th ave

Zin in een echt lekker ijsje? Nou ja, ijsje…. dat verkleinwoord achter ijs is eigenlijk niet van toepassing als je ijs haalt bij Ghiradelli op 5th avenue. Een bolletje ijs staat gelijk aan waar wij in Nederland 3 bolletjes bestellen. Dat is echter helemaal niet erg, want ik at hier een van de lekkerste bollen chocolade ijs in mijn leven. Oke, het kan niet tippen aan mijn favoriete ijstentjes aan het Gardameer in Italië maar buiten het Gardameer had ik nog nooit zo genoten van een bol chocolade ijs. Naast dat je in deze winkel ijs kunt bestellen, verkopen ze ook een keur aan chocolade. De echte zoetekauw mag deze hotspot dus niet missen.

10x wat te doen in San Diego

Union kitchen and tap at Gaslamp

Ben je op zoek naar een restaurant waar je gezond kunt eten? Ga dan zeker eens langs bij Union Kitchen and Tap. Gelegen aan het gezellige 5th avenue ligt dit restuarant in typisch Amerikaanse stijl. Overal om je heen hangen tv’s met sport. Ga je echter buiten zitten, dan kun je ontsnappen aan de beeldschermen en begeef je, je in de gezelligheid van de straat. Hoewel je bij dit restaurant ook gewoon de typisch Amerikaanse gerechten kunt bestellen, hebben ze ook gegrilde groentes en heerlijke salades. Wat mij betreft geen overbodige luxe om af en toe eens goed aan je vitamines te komen.

10x wat te doen in San Diego

Haven van San Diego

In de haven van San Diego vind je een immens vliegdekschip. Hoewel San Diego vol ligt met vliegdekschepen is dit schip toegankelijk voor bezoekers en ingericht als museum. Sowieso zie je de ene naar de andere straaljager en helikopter in San Diego die de grootste luchtmachtbasis van Amerika heeft. Naast het vliegdekschip kun je in de haven genieten van een prachtige zonsondergang en zijn er vele winkels. Deze winkels zijn erg gericht op toeristen en voegen wat mij betreft dus niet veel toe. De bouwstijl van de winkels bij de haven is echter schattig en pittoresk en dus wel de moeite waard om hier even langs te lopen.

Overige tips

Naast bovengenoemde tips is er nog veel meer te doen in San Diego. Zo kun je een bezoek brengen aan de grootste dierentuin van de wereld. Ook huist er een locatie van Sea World in San Diego, al zijn de verhalen over de behandeling van dieren aldaar niet al te best. Meer een sportliefhebber? Bezoek dan eens een sportwedstrijd in het Petco stadion.

Ben jij wel eens in San Diego geweest? 

Tags: , , , , ,
Categorie: Amerika, Legally-Travel
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.