Legally-Baby: 10 dingen die mama’s van een newborn herkennen

22.03.2019

Je hebt je vooraf al een beeld gevormd van hoe het moederschap gaat zijn. Veel dingen kloppen, maar er zijn ook altijd een paar dingen die je vooraf niet had kunnen bedenken of die typisch zijn voor het leven met een newborn. Vandaag deel ik 10 dingen die mama’s van een newborn herkennen.

Vorige week deelde ik in de 3 months and counting update hoe het nu gaat met Olivier (en met mij). De afgelopen 3 maanden heb ik heel wat geleerd, andere kanten van mezelf leren kennen en heb ik heel veel hilarische dingen ondervonden die ik van te voren nooit had verwacht. Vandaag deel ik een handje vol van deze situaties.

  1. Ontbijten? Voorheen deed ik dat uiterlijk om 10:00 uur maar tegenwoordig ontbijt ik doorgaans rond 15:00 uur
  2. Ben je blij dat je na de bevalling je normale kleding weer aan kan, geef je borstvoeding en kun je dus nog niet je oude jurkjes dragen en door de omvang van je borsten passen ook veel shirtjes niet meer.
  3. Zodra ik de douche aan zet heb ik het idee dat ik mijn kindje hoor huilen. Met als resultaat dat ik nu vrijwel altijd met de kleine in een wipstoel in de badkamer douche.
  4. Het is vaak vechten met je man om wie met de kinderwagen mag lopen als jullie samen zijn.
  5. Waar je voorheen veel geld uit gaf aan jezelf gaat nu alles naar de kleine. Je koopt vrijwel niets meer voor jezelf, iets voor de kleine kopen geeft veel meer voldoening. De kledingkast van de kleine bevat meer items dan jouw eigen kledingkast.
  6. Het romantische idee om al die pakjes bij je kindje aan te doen? Daar kom je al snel van terug als je merkt hoe lastig sommige items uit en aan gaan met verschonen. Al snel ga je voor praktisch.
  7. Hoezo lekker meeslapen met de kleine? Mijn kleintje slaapt niet op de dag. Nou ja, tenzij ik hem in de draagzak of wandelwagen heb en kilometers lang met hem loop. En dan nog, wanneer zou ik anders de stapels was moeten doen en het huis schoon moeten maken?
  8. Dacht je tijdens je zwangerschap dat al het speelgoed interieur proof moest zijn. Als je nu ziet hoe blij je kleine wordt van speelgoed met primaire kleuren ben je helemaal om en koop je het liefst alles in primaire kleuren.
  9. Slaapt je kindje eindelijk, mis je hem/haar al heel snel en hoop je dat hij/zij snel wakker wordt.
  10. Je snakt naar me-time, maar als het eenmaal zo ver is en je lekker even tijd voor jezelf hebt en de deur uit bent heb je al snel heimwee naar je kleintje.
Tags: , ,
Categorie: Baby
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.