Legally-Baby: 3 months and counting

13.03.2019

Inmiddels is Olivier vandaag alweer 3 maanden oud. Weken en maanden waarin we intens van hem genieten, hem steeds beter leren kennen en ik de nodige wandel kilometers met hem maakte. Vandaag even een kort bijklets artikel om te vertellen hoe het nu met ons gaat.

Slapen

Wij mogen onze handen dichtknijpen met Olivier. Af en toe lukt het hem om door te slapen. Een paar weken geleden sliep hij om 08:30 nog steeds en begon ik hem zelfs te missen. Meestal komt hij echter nog 1 keer per nacht voor een voeding. Doorgaans rond 04:30. Daarna slaapt hij weer door tot 08:00/08:30. Heel netjes als je het mij vraagt.

Ja, natuurlijk zijn er ook baby’s die gelijk doorslapen. Maar gemiddeld genomen schijnt het 9 maanden te duren tot een kindje echt door slaapt, dus ik ben heel blij met hoe het nu gaat! Ow en wellicht een tip; onze kleine man slaapt zo goed sinds hij in een winterslaapzak slaapt. (niet te verwarren met een inbakerzak zoals een Puckababy, dat hielp bij Olivier juist niet).

Op de dag slaapt Olivier het liefst in de draagzak of tijdens het lopen in de wagen. Hoewel dat natuurlijk nu nog prima is, probeer ik hem wat meer ritme te geven en hem op de dag ook in zijn bedje te leggen. Dat is een wisselend succes. De ene keer slaapt hij 20 minuten en nu, terwijl ik dit typ, ligt hij al 3 uur te slapen.

Eten

Tjsa, die borstvoeding blijft wel een dingetje. Een groot ding eigenlijk. Ik kan nog steeds wel janken over het feit dat het mij maar 2 weken is gelukt fulltime borstvoeding te geven. Zoals je wellicht in een eerder artikel hebt kunnen lezen (klik hier) loopt dat niet zoals gehoopt. Onderwijl ben ik nog steeds veel aan het kolven om dat wat ik heb toch nog aan hem te kunnen geven. Ook al is dat in de praktijk 6 keer kolven voor 1 volledige voeding…. best intens dus. Over het hele verhaal wil ik nog eens een uitgebreid artikel schrijven.

Nu krijgt Olivier dus naast een flesje afgekolfde borstvoeding kunstvoeding. Dat was in het begin even zoeken, want op de normale voeding reageerde hij niet zo goed. Inmiddels zijn we overgestapt op een ander soort voeding (andere samenstelling en inhoud) en gaat het een stuk beter. Nog steeds niet perfect maar echt al veel beter.

Balans

Hoewel ik nog niet werk is het soms al wel even zoeken naar de juiste balans. Balans om soms ook even Stacey te kunnen zijn in plaats van alleen maar de mama van Olivier en balans om ook tijd te hebben om dingen met zn drietjes te doen als gezin.

Qua me-time neem ik de tijd om 1 keer per week lekker in bad te gaan en ben ik weer begonnen met sporten. Ik sport 1 keer per week alleen en 1 keer per week neem ik Olivier mee.

Bij een geboorte hoort kraambezoek, dus ook bij ons. Super leuk uiteraard om onze kleine knapperd aan mensen te mogen laten zien! Maar ook best intens. Omdat mijn man fulltime werkt hebben we louter avonden en het weekend samen. Trek daar de zondag, voetbal dag van af en ineens heb je vrij weinig tijd over met zijn drietjes. Aangezien vrijwel iedereen alleen in het weekend kan of wil komen is er soms geen of maar heel weinig tijd om met zn drietjes iets te doen. Dat vind ik soms wel lastig en jammer. Mochten we dus ooit gezegend zijn met een tweede kindje, dan kiezen wij zeker weten voor een kraamborrel!

Goed tot zover een korte update over hoe het nu met ons gaat. Ik moet zeggen dat het sinds week 10 echt nog leuker is geworden dan het al was. Olivier is super vrolijk, lacht continue en ligt het liefst in zijn babygym. Mijn hart maakt dagelijks vele sprongetjes van intens geluk. 

Tags:
Categorie: Baby
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Laura 13.03.2019

  Leuk om te lezen! Wees niet te streng voor jezelf met de borstvoeding, je hebt al super goed je best gedaan. Lekker genieten verder!

 • Reageer Antje 25.04.2019

  Ik zat even te kijken op je website, omdat ik benieuwd ben hoe het nu gaat met de borstvoeding. Ik kon niet vinden hoe het nu gaat met de voeding. Hoe gaat het? Ik hoop dat het goed gaat met jullie prachtige gezinnetje!

 • Reageer Leoni 28.05.2019

  Tijd vliegt! Zo leuk om alle nieuwe stappen te ontdekken.
  Probeer de situatie te accepteren zoals die is. Veranderen kan je het toch niet meer. Je maakt het alleen maar ellendiger voor jezelf als je continue bij blijft stil staan.
  Baby’s worden ook wel groot op kunstvoeding. Ik heb 4 weken borstvoeding kunnen gegeven. Ik ben dankvoor die momenten. Maar als het niet gaat, dan gaat het niet.

  Probeer je daarnaast niet te veel op te leggen. Dat sporten komt wel weer. Je bent al druk genoeg met een baby.
  (Moeder van dochter 8 mnd)

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.