Mijn 10 favoriete baby musthaves

11.06.2019

Vandaag deel ik mijn 10 favoriete baby musthaves van de afgelopen 6 maanden. Van een kinderstoel, tot een babygym en kinderwagen, ik deel mijn 10 favorieten.

10 favoriete baby musthaves

STOKKE TRIPP TRAPP STOEL

Wie kent hem niet, de Stokke Tripp Trapp stoel. Met de newborn set is hij al vanaf de geboorte te gebruiken. Hoe gezellig is dat, Olivier was amper twee weken oud toen hij in zijn newborn zitje aan tafel zat tijdens het kerstdiner. Doordat de stoel meegroeit met je kindje kun je hem jarenlang blijven gebruiken. Wij komen momenteel op het punt dat we van de newborn set naar het sitje over zullen stappen. Alleen nog even een kussensetje scoren en dan kunnen we weer even voort.

KOEKA WIKKELDOEK

Van vrienden hebben we een prachtige grijze koeka wikkeldoek gekregen. Niet alleen gebruikte we deze in het begin in de box en in de wagen, we gebruiken hem ook al tijden in de maxicosi. Niet alleen heel mooi maar ook veel gebruikt dus. Wat ons betreft een aanrader!

LOOPY LINKS

Voordat Olivier geboren werd had ik mij nog zo voorgenomen niet van dat lelijke gekleurde plastic speelgoed te kopen. Inmiddels heb ik er aan toegegeven. Als je kind ergens blij van wordt dan wordt jij dat als moeder immers ook. Loopy Links waren en zijn hier al tijden favoriet. Of je ze nu aan de babygym bevestigt of aan de kinderwagen, ze zorgen altijd voor veel vertier.

OPVOUWBAAR SPEELKLEED KIPKEP

Wat een uitvinding dit opvouwbare speelkleed van KipKep! Het is een luiertas en speelkleed in een die je overal mee naar toe kan nemen. Ideaal nu hij het liefst de hele dag ligt te rollen. Klein, handzaam en licht om mee te nemen. Zeker als ik op stap ga naar een vriendin of met mooi weer in het park, wat mij betreft onmisbaar.

MEDELA FREESTYLE

Mocht je borstvoeding willen gaan geven, dan kan ik je de Medela freestyle kolf echt aanraden. Zoals sommige van jullie wellicht weten, kolf ik al maanden zo’n 8 keer per dag. Waar ik eerst de Medela swing maxi had, ben ik al vrij snel overgestapt op de freestyle. De freestyle heeft namelijk een oplaadbare batterij waardoor je niet gebonden bent aan kolven bij een stopcontact. Ideaal! Daarnaast is hij ook nog licht, handzaam, zie je hoelang je al aan het kolven bent en koop je hem in een set met een handige koeltas. Hij is iets duurder dan de swing, maar wat mij betreft is hij het zeker waard! 

10 favoriete baby musthaves

NUNA LEAF STOEL

Zet Olivier voor het raam van de deur, uitkijkend op de tuin en geef de stoel een setje en je hebt geen kind aan hem. Maar ook zijn fles drinken als hij wat onrustig is gaat ineens een stuk makkelijker als hij heen en weer beweegt in de wipstoel. Het grote voordeel van de Nuna Leaf stoel is dat deze enige tijd blijft bewegen na een enkel duwtje. Hoewel hij aan de prijs is en groot, heeft Olivier er erg veel plezier van!

BABYFOON MET CAMERA

Waarom huilt Olivier, ligt hij op zijn buik, is hij zijn speen kwijt of ligt hij gewoon met zijn knuffel te spelen. Ik vind een babyfoon met camera ideaal en ik zou niet meer zonder kunnen. Wij hebben gekozen voor de Luvion Grand Elite 3. Het voordeel van deze set is dat er een tablet met scherm bij zit, maar je tevens via je telefoon kunt kijken. Ideaal als je bijvoorbeeld uiteten bent en de oppas thuis zit en je toch even wilt spieken.

10 favoriete baby musthaves

DRAAGZAK – TULA FREE TO GROW

Het leek mij altijd al zo ontzettend leuk, rondlopen met je kindje in een draagzak. Na veel goede reviews te hebben gelezen en oke ook het design speelt mee, koos ik uiteindelijk voor de Tula free to grow. Ik liet mijn oog vallen op de draagzak met streepjes (love stripes!) maar aangezien deze niet regulier in Nederland te koop is, was het bemachtigen een flinke zoektocht. Helaas is hij momenteel naar mijn weten niet meer verkrijgbaar.

Eerlijk is eerlijk Olivier vond het de eerst 3/4 keer helemaal niets in de draagzak. Ik zag het al voor me, 160 euro uitgeven aan een draagzak en dan een kindje hebben dat het niets vindt… Gelukkig veranderde het na 2/3 weken en inmiddels zijn zowel Olivier als ik groot fan van de draagzak. Het werkt bij ons top! Ook het comfort van het vast klikken en klaar vind ik een groot voordel ten opzichte van een draagdoek.

BABYGYM

Van mijn zwager en schoonzusje hebben we een Little Dutch babygym gekregen ter eren van de geboorte van Olivier. Een prachtig mooi blauw exemplaar die echt favoriet is bij Olivier. Vanaf een weekje of 7/8 begon hij het leuk te vinden en nog steeds zorgt het voor veel vertier. Wel moet ik er bij vertellen dat wij de gym inmiddels wat opgepimpt hebben met loopy links.

JOOLZ GEO 2

Lang voordat ik zwanger was, zelfs nog voordat ik mijn man leerde kennen, werd ik al verliefd op het design van Joolz. Het was dan ook geen verrassing voor mijn omgeving dat ik heel graag een Joolz wilde hebben. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik niet eens serieus naar andere wagens heb gekeken. De Joolz vond ik de mooiste wagen en tijdens het lopen van het testparcours in de winkel vond ik hem, waar mogelijk, nog mooier en beter dan verwacht.

Na lang wachten (we hadden de wagen al in huis toen ik amper 13 weken zwanger was) heb ik hem nu bijna 6 maanden in gebruik. Ik heb het met omgebouwd van de reiswieg naar de wandelwagen.

Omdat ik met enige regelmaat wagens (van andere merken) van vriendinnen heb gebruikt kan ik wel concluderen dat niet alleen het design van Joolz gaaf is, de wagen is ook heel wendbaar, rijdt super fijn en heeft een goede hoogte. Dagelijks probeer ik zo’n 5 kilometer te lopen met de wagen en ik ben nog iedere dag dolblij. Tip van mij: koop een comfort cover van Joolz. Een veilige manier om je kindje uit de zon te houden als hij/zij in de wagen ligt.

Tags: , ,
Categorie: Baby
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.