Het leven van een werkende moeder

11.07.2019
Werkende moeder

Na 4 maanden te hebben genoten van verlof, ben ik inmiddels alweer 3 maanden aan het werk. Voordat ik moeder werd had ik verwachtingen over het combineren van werk en moederschap, wat is daarvan terecht gekomen en hoe gaat het mij af?

Mijn verwachtingen

Voordat ik zwanger werd had ik verwachtingen van mijzelf als moeder en hoe ik het moederschap in combinatie met werken zou ervaren. Ik dacht dat ik een moeder zou zijn die het liefst haar baan op zou zeggen. Hoewel ik niet nooit hardop heb uitgesproken dacht ik dat ik eigenlijk het liefst huismoeder zou willen worden.

Omdat ik mijn werk ook heel erg leuk vind en omdat ik graag mijn eigen geld verdien was voor mij de keuze echter snel gemaakt om toch te blijven werken als moeder. Als ik collega’s echter hoorde zeggen dat ze op het werk een beetje bij konden komen vond ik dat altijd maar heel raar. Je zou toch niets liever willen dan de hele dag bij je kindje zijn?

The reality

Ja, ik zou het liefst de hele dag bij Olivier willen zijn. Maar ik vind het ook heerlijk om te mogen werken. Die collega’s die zeiden dat ze op het werk een beetje tot rust kwamen, die snap ik nu helemaal.

Thuis sta ik in dienst van Olivier. Dat is een bewuste keuze van mij en dat is hoe ik als moeder ben en wil zijn. Als ik thuis met hem ben, dan ben ik er ook echt voor hem en met hem. Mijn telefoon ligt ergens in de hoek en het huishouden doe ik alleen als hij ligt te slapen. Vanaf het moment dat hij wakker wordt tot hij gaat slapen ben ik met hem bezig. Lezen, spelen, knuffelen, naar buiten, noem het maar op. Dingen die gedaan moeten worden voor werk of in huis doe ik niet als ik met hem ben, dat gaat mij erg goed af.

Hoe geweldig ik de dagen alleen met Olivier ook vind, het is wel intens. Tijd voor jezelf is er niet echt bij. Dat is prima, daar hoor je mij niet over klagen, maar….. Werken voelt voor mij wel een beetje als tijd voor mezelf.

Op mijn werk ben ik Stacey en hoewel ik natuurlijk ook altijd de moeder van Olivier ben, verschuift dat wel naar de achtergrond. In het begin was ik nog continue met hem bezig, maar inmiddels kan ik het goed los laten. wat daarbij helpt is dat ik vertrouwen heb ik de opvang waar hij 2 dagen per week heen gaat en mijn schoonouders waar hij 1 dag per week heen gaat.

Natuurlijk vind ik het ook wel lastig om hem in de ochtend achter te laten, veer ik op als er door de opvang een foto in de app wordt geplaatst en heb ik het moeilijk als hij ziek thuis is. Maar over het algemeen geldt voor mij wel dat ik een leukere moeder ben nu ik werk. Doordat ik werk kijk ik nog meer uit naar die dagen dat ik alleen met hem ben en ben ik er op die dagen echt volledig voor hem.

Kan je het ooit goed doen?

Al vrij snel waren mijn man en ik er over uit dat ik minder zou gaan werken na de komst van Olivier en hij zou fulltime blijven werken. Waar ik voorheen fulltime werkte zou ik 3 dagen gaan werken.

Reacties op het bericht dat ik minder zou gaan werken waren wisselend. De een vond het prima, de ander vond dat ik wel heel weinig zou gaan werken, weer een ander vroeg of ik soms niet ambitieus was dat ik minder ging werken en weer een ander vond het gek dat mijn man niet minder zou gaan werken.

Mijn ambitie is niet alleen om binnen mijn werk mijzelf verder te ontwikkelen maar ook heb ik de ambitie om een zo goed mogelijke moeder voor Olivier te zijn.

In aansluiting op bovenstaande ben ik van mening dat het een het ander niet uit sluit of dat zou in ieder geval niet hoeven. Ondanks het feit dat ik minder ben gaan werken ben ik vanaf volgend collegejaar bijvoorbeeld coördinator. Ook in mijn werk wil ik blijven groeien en ontwikkelen, maar Olivier en mijn gezin zullen daarin wel altijd op de eerste plaats komen voor mij.

Wat betreft de hoeveelheid die je werkt, daar is altijd wel iets over te zeggen of over te vinden door anderen. Of je nu niet werkt, 5 dagen werkt of iets daar tussen in. Volgens mij moet je het vooral doen op de manier die past bij jou/jullie. Iedereen doet het op een manier die hem of haar het beste lijkt of welke passend is bij de situatie.

Werk jij naast het moederschap?

Tags: , , , , ,
Categorie: Baby, Legally-Brunette, Office Life
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.