Op vakantie met een baby 0-1 jaar, wat neem je mee? + inpaklijst

14.08.2020

Op vakantie met Baby inpaklijst
Inmiddels zijn we al verschillende malen met Olivier op vakantie geweest. Van een paar dagen CenterParcs tot een autoreis naar Italië. De eerste keer was, zoals iedere eerste keer, spannend. Wat neem je mee, waar moet je aan denken en wat is handig? Vandaag een overzicht van mijn musthaves voor op vakantie met een baby 0-1 jaar, wat neem je mee? Inclusief een handige inpaklijst printable.

Naar aanleiding van onze vakantie’s in binnen- en buitenland (met de auto) deel ik mijn ervaringen. Welke spullen en items vond ik onmisbaar? Natuurlijk spreken veel items zoals kleding voor zich. Er zijn echter ook items die misschien iets minder voor de hand liggend zijn of producten die uniek en onmisbaar zijn, deze deel ik graag met jullie.
inpaklijst vakantie baby

Spelen op een kleed

Je kindje zal ook op vakantie en onderweg graag willen spelen. Zeker als je kindje nog niet loopt en kruipt is het dan heel fijn om een speelkleed mee te nemen. Je kunt een boxkleed meenemen zodat je kindje lekker op een zachte ondergrond kan spelen. Zelf koos ik er echter voor om een gewatteerd picknickkleed van de Hema mee te nemen. Dit kleed is lekker zacht en de onderkant is van materiaal dat tegen vocht kan en afgenomen kan worden, ideaal als je het mij vraagt. Ga je met het vliegtuig en heb je geen plek voor dergelijke kleden? Kijk dan eens naar de luiertas en speelmat in 1 van Kipkep.

Veilig zwemmen

Het is van groot belang om de huid van je kindje goed te beschermen tegen de zon. Het spreekt dan ook voor zich dat het belangrijk is je kindje goed en geregeld in te smeren met factor 50. Daarnaast valt het aan te raden om op de heetste momenten van de dag niet in de zon te zijn. Wat ik zelf een heel fijn product vind is UV zwemkleding. Deze zwemkleding houdt UV-stralen tegen. Smeren is nog steeds belangrijk, maar het geldt als extra bescherming voor de huid van je kindje. Deze zwemkleding is er in allerlei soorten en maten en ook voor ieder budget, bij de Zeeman wordt dit verkocht, de H&M, maar je hebt ook merken als Beach en Bandits met hele toffe pakjes.

Slapen in een tentje of onder een klamboe

Voor het slapen op vakantie ben ik groot fan van de producten van Deryan. Omdat een campingbedje zelf meenemen al een halve achterbank in beslag neemt, kozen wij voor een slaaptentje van Deryan. Niet alleen voor vakantie ideaal, maar ook als je kindje ergens gaat logeren. Zelf kozen wij voor de peuterversie van dit tentje. Deze is iets groter om mee te nemen maar door zijn formaat ook langer te gebruiken. Wil je deze op vakantie gaan gebruiken als bedje, kan ik je adviseren dit eerst thuis al een paar keer te proberen met je kindje. Het tentje is makkelijk op te zetten en erg compact om mee te nemen, hij past bijvoorbeeld in een koffer. Voordeel is dat hij UV werend is en doordat je hem dicht kunt maken heeft je kindje ook geen last van muggen.

Dit tentje kun je niet alleen als bed gebruiken, maar ook kun je dit tentje ook als een box/speelruimte. Wij namen het tentje bijvoorbeeld mee naar het zwembad. Hij kon zo lekker spelen bij gebrek aan een grasveldje.

Het andere product van Deryan waar ik fan van ben (no spon) is de ledikant klamboe. Deze compacte klamboe is licht van gewicht en past op vrijwel iedere ledikant. De klamboe is voorzien van een rist en je kunt dus heel gemakkelijk je kindje in en uit het bed halen. Doordat hij als een pop-up op het bedje wordt geklikt, kan je kindje hem ook niet in het bed trekken en is dit dus ook een veilig slapen product.

Praktische tips

Naast de uitgelichte items hierboven en de basis inpaklijst hieronder, deel ik ook nog wat praktische korte tips.

Buggy op slot:
Ga je ergens heen waar je met regelmaat je buggy/kinderwagen moet parkeren en achter moet laten? Koop dan een fietsslot zodat je, je kinderwagen op slot kunt zetten. Dit zie je bijvoorbeeld vaak bij de ingang van de zwembaden van CenterParcs.

Donker, donkerder, donkerst:
Ik kan het aanraden om vuilniszakken en plakband mee te nemen op vakantie. Zo kun je het raam in de slaapkamer van je kindje donker maken. Niet alleen scheelt dat hitte, maar vaak slapen kindjes beter als het donker is in hun kamer.

Naam op speelgoed:
Mijn ervaring is dat speelgoed in een zwembad alle kanten op gaat. Iedereen speelt met elkaars speelgoed en voor je het weet ben je het favoriete gietertje van je kind kwijt. Ik zet daarom op de onderkant van speelgoed vaak de naam met een watervaste stift.

Printable inpaklijst – vakantie met Baby

Deze handige printable zorgt dat hij in een oogopslag kunt zien welke spullen jij in moet pakken als je op vakantie gaat met een baby. Natuurlijk kan het wat verschillen per persoon, maar de belangrijkste dingen staan er op. Klik op onderstaande afbeelding en download de lijst.

Binnenkort zal ik ook een inpaklijst delen die is aangepast aan de dreumes en peuter leeftijd.

Wat mag voor jou niet ontbreken als je op vakantie gaat? 

Vorige post Volgende post

3 reacties

  • Reageer Saskia 16.08.2020

    Leuk artikel! Komt van pas. Over 2 weken gaan wij met onze 1 jarige voor het eerst op vakantie, zoveel zin in 🙂

  • Reageer ff 05.09.2020

    handig! een draagzak vond ik onmisbaar. Kijk uit naar je volgende blogs.

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.