Zwanger van een tweede kindje

01.12.2020

 

Zwanger van de tweede

The word is out, in juni 2021 verwachten wij ons tweede kindje! Olivier wordt grote broer en wij kunnen ons geluk niet op dat ons gezin straks compleet is na de komst van dit kindje.

Even een stapje terug, wanneer besloten we dat de tijd rijp was en hoe kom je tot zo’n keuze?

Kriebels voor een tweede
Ooit, nog voor de komst van onze zoon hadden mijn man en ik al eens uitgesproken wat we een mooi leeftijdsverschil zouden vinden tussen onze toekomstige kindjes. Ongeveer 2,5 jaar. Na de komst van Olivier dachten we daar nog steeds hetzelfde over. Tot ik toch eerder kriebels kreeg. Aangewakkerd door de zwangerschappen van een aantal vriendinnen, wilde ik ook wel heel graag een tweede kindje. Nu kun je een kindje natuurlijk niet plannen, dat weten wij maar al te goed, maar je kunt wel een beeld hebben van wat je een praktische en meest gewenste planning zou vinden.

Ik besprak mijn vervroegde kriebels tijdens een wandeling met mijn man en die kon zich daar goed in vinden. Wij genieten beide erg van het ouderschap en zagen een tweede kindje dat ons gezin compleet zou maken wel voor ons.

En toen kwam Corona
Waar voor veel stellen Corona misschien juist de reden was om zwanger te worden deed het ons langer twijfelen. Met name het aspect dat vroege echo’s niet meer werden gedaan en partners niet bij de echo aanwezig mochten zijn was voor ons zwaarwegend. Dit heeft voornamelijk te maken met de eerdere miskraam die ik heb gehad, waardoor zwanger zijn, zeker in de eerste weken, erg spannend voor mij is. We besloten die kriebels voor een tweede dus nog even te onderdrukken, want dit zou over een paar weken wel weer over zijn, toch?

Hoe mis konden we het hebben. Een jaar later zitten we nog steeds met het virus en lockdowns, maar dat wisten we toen nog niet. Daarbij werden die kriebels ook steeds heftiger en besloten we er na enige tijd toch maar voor te gaan.

De positieve test
Na een aantal maanden was ik zwanger. Op de eerste dag van onze vakantie in Italië had ik een positieve test in handen. We waren uitzinnig van blijdschap. Een mooier begin van de vakantie konden we ons niet wensen. De rauwe ham en worstjes waar ik in Italië zo dol op ben liet ik uiteraard staan en we genoten. We droomde al weg bij het idee om volgend jaar hier te lopen met 2 kindjes en voelde ons gezegd dat het gelukt was om zwanger te mogen worden. Toch zei een stem in mijn hoofd dat het niet goed zat, later bleek dit te kloppen. Op een ander moment zal ik nog eens uitgebreid vertellen over mijn tweede miskraam, maar op de dag dat we thuis kwamen na de vakantie ging het helaas mis.

Zwanger worden na meerdere miskramen
Als je meerdere miskramen hebt gehad dan kun je er voor kiezen dit in het ziekenhuis te laten onderzoeken. Ook hier zal ik in het artikel over de miskraam meer over vertellen. Wij besloten wel de intake te doen maar hebben hier verder niets mee gedaan. We bleken namelijk zwanger te zijn van het kindje dat nu in mijn buik zit. We hadden mazzel dat het ons vrij snel na de miskraam gegund was om weer zwanger te mogen worden.

Eind september – een positieve test
De dag voor mijn test was ik misselijk. Vooral de geur van koffie, hetgeen ik normaal graag drink, was niet te doen. Ook was ik duizelig bij het opstaan na bukken. Zou het dan…? De volgende ochtend bleek het zo te zijn, ik was zwanger! Gek genoeg had ik vanaf het begin gelijk het gevoel dat het goed zou komen met dit kindje en deze zwangerschap. Ook zegt mijn gevoel mij dat dit een jongetje is en heb ik heel sterk een naam in mijn hoofd. Met 15 weken gaan we zien of ik gelijk heb.

De komende tijd zal ik jullie meenemen in mijn zwangerschap en alles hier om heen.

Tags: , , , ,
Categorie: Baby
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Saskia 05.04.2021

    Van harte gefeliciteerd met dit mooie nieuws!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.